Planet Baobab Gweta

Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans.


Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans.

Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta wordt ook wel liefkozend "De locatie van de opgeroepen kikkers” genoemd en ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans. Planet Baobab combineert stijl met comfort zonder af te wijken van haar Afrikaanse spreekwoordelijke wortels. Planet Baobab is een traditioneel gebouwd dorp met Kalanga en Bushman gras hutten onder een gigantische, al 4000 jaar oude, Baobab bomen. Planet Baobab is een betaalbare accommodatie in de Makgadikgadi Pans, waar u veel kunt opsteken over de cultuur en tradities van Botswana en de geologie van de Makgadikgadi Pans.
Het is een ideale tussenstop tussen Maun en Johannesburg of de Victoria Watervallen.
Traditionele Bakalanga Modder Hutten: Deze hutten met eigen badkamer/toilet zijn erg comfortabel. Ze zijn ideaal ontworpen voor het Afrikaanse klimaat, ze zijn warm in de winter en koel in de zomer. De bouw van de hutten is geïnspireerd op de traditionele bouw in Botswana. De veranda van de hutten hebben een traditionele lage muur van gedroogde koeienmest die zijn beschilderd met natuurlijke pigmenten.
Bushmen Gras Hutten: Deze hutten zijn op de traditionele manier, van natuurlijk materiaal, door Bushmen uit de Centrale Kalahari van Botswana gebouwd. Deze hutten hebben dan ook geen eigen badkamer/toilet en geen elektriciteit. Net zoals de Bakalanga modder hutten zijn ze ontworpen voor het gevarieerde Bush klimaat en bieden warmte in de winter en koelte in de zomer.
Camping plaatsen: Planet Baobab biedt ook campingplaatsen aan voor campers met braai mogelijkheden.
Planet Baobab heeft verder een centrale vuurplaats onder een Motula boom, Ook heeft het een fantastische, gezellige bar en een zwembad. U kunt uw batterijen opladen bij de receptie.
Ook kunt u via Planet Baobab een bezoek brengen aan een meerkatten kolonie die gewend is aan de aanwezigheid van mensen. Activiteiten: U kunt van dichtbij genieten van het dagelijkse leven van de meerkattenfamilie.
Ntwetwe Pan en Suwa Pan, vormen samen met een aantal kleinere zoutpannen het systeem van de grote Makgadikgadi Pans. De pannen zijn overblijfselen van het eens zo enorme Lake Makgadikgadi wat met 80.000 vierkante kilometer groot en 30 meter diep een van de grootste meren in Afrika was.
Tijdens het droge seizoen hebben de zoutpannen het aangezicht van een spectaculair maanlandschap, in het regenseizoen wordt dit afgewisseld met groene grasvlakten waar dan enorme kuddes gnoes en zebra's migreren. Let op: Alle activiteiten bij Planet Baobab zijn onderhevig aan seizoensgebonden veranderingen en weersomstandigheden en dus afhankelijk van de reistijd.