in April-Mei 2016 hebben Truus en Christiaan hebben een reis gemaakt door Zuiud-Afrika met veel hoogtepunten

We hebben enorm genoten van de vakantie!!! Wat was het allemaal goed geregeld en dat maakte de vakantie heel relaxed. De afwisseling van berglandschappen, wildparken, Swaziland, een lekkere dag strand bij St Lucia, weer een paar heerlijke bergdagen in de Drakensbergen. En vervolgens onze vakantie in onze vakantie; de omgeving van Kaapstad. De afwisseling was heerlijk en de dag St. Lucia was inderdaad heerlijk na de dagen in de wildparken.

Het hoogtepunt van de vakantie was toch wel Shindzela! Ben zo blij dat jullie ons daarop hebben geattendeerd. De game-drives waren fantastisch, zo dicht bij de dieren geweest. We hadden er graag nog een nacht willen blijven.
Dat zou ook mijn tip zijn voor toekomstige reisadviezen (uiteraard afhankelijk van tijd en portemonnaie), maar als je daar een tweede nacht blijft kun je ook na het ontbijt een paar uur heerlijk relaxen en van de accommodatie genieten. Het is daar zo mooi. Vervolgens draai je dan nog een keer het hele programma af, en dat is zeker geen straf.

De Drakensbergen bij de Inkosana lodge vond ik ook fantastisch. We kregen daar ieder ons eigen huisje, en dat was toch wel heerlijk. Ook mijn advies voor toekomstige reisadviezen, boek een huisje (rondavel) voor de gasten. Deze staan op de rand van het terrein gelegen aan een prachtige tuin met een fantastisch uitzicht!
De wandeling die we daar gemaakt hebben (Blind man's corner) was ook prachtig.

Sentinel Peak was ook een beleving. Deze bleek niet geboekt te zijn met een gids. We waren in de veronderstelling dat dat zo afgesproken was. De mensen bij Witsieshoek zijn uiterst aardig en oprecht. We bleken daar een positief saldo te hebben (waarschijnlijk omdat de gids wel betaald was, maar niet geregeld) en dat gaven ze ook eerlijk aan. Ik heb de wandeling zelf gemaakt wat prima te doen was. Helaas was de waterval niet meer dan een stroompje en zag ik niets meer dan dikke wolken mist omhoog komen. Desalniettemin heb ik enorm van de wandelingen in de Drakensbergen genoten. Ze hebben daar trouwens nieuwe huisjes gebouwd, met fantastisch uitzicht op de Sentinal Peak.

Bij aankomst op het vliegveld bleek onze vlucht bijna 2 uur vertraging te hebben, we maakten ons een beetje zorgen dat we dan pas tegen 1.30 uur bij het questhouse zouden aankomen. We hebben de vlucht kunnen omboeken en zodoende waren we zelfs een uur eerder dan gepland onderweg.

De overnachtingen in The Stable viel een beetje tegen. Er was geen zwembad meer omdat de mensen er nu zelf zijn gaan wonen. Het questhouse is nu niet meer dan een aantal kamers, een eetzaal en een mini buitenplaats. De eigenaren waren zelf op vakantie, dat maakte het allemaal bij elkaar niet een heel gezellig guesthouse. (Reactie: we zullen deze accommodatie in de toekomst ook niet meer gebruiken)

De accommodatie 3 Flavours is fantastisch! Iedereen heen sturen!
Het was heerlijk om na de toch wel volle vakantie eens drie nachten op een plek te zijn!

De accommodatie in Kaapstad was ook top! Niets teveel gezegd over het uitzicht.

Kortom, een mooie bijzondere reis. Mooi door natuur en mensen die we ontmoet hebben. Bijzonder door de cultuur en de geschiedenis en 'moeilijkheid' van het land. Wat hebben ze nog een lange weg te gaan voordat de cultuurverschillen ook  maar een beetje dichter bij elkaar zullen liggen.

Bedankt voor de goede organisatie!