Red Dunes Lodge Kalkrand

Bekijk foto's

Red Dunes Lodge bestaat uit huisjes van tentdoek die rond een “Vlei” liggen met uitzicht op de duinen en een waterpoel waar regelmatig wild is te zien. Geniet van de woestijn van de Kalahari vanuit uw eigen guesthouse. Ze zijn allemaal vernoemd naar dieren die hier voorkomen. Alle wandelpadden naar het hoofdgebouw zijn geplaveid en zonder obstakels.
De muren van de guesthouses zijn van canvasdoek en het dak is van riet waardoor het zelfs in de zomermaanden lekker koel blijft. Het leefgedeelte van elk guesthouse is tussen de 50 en 60 mr2. De badkamer is van natuursteen en er is ook een buiten douche.
De veranda van teakhout. Er is voldoende ruimte tussen de guesthouses om privacy te waarborgen. Er is een watergat waar u naar de dieren kunt kijken.
Activiteiten:
Om de Kalahari goed te kunnen beleven heeft men 10 000 hectare om in rond te struinen. Hier heeft men wandelpadden tussen de 5 en 20 km uitgezet die u zelf kunt lopen of met gids. Ze zijn goed gemarkeerd.
Verder kan men hier mountainbiken als ook safari’s maken.
De dieren die men hier kan zien zijn: giraf, eland, zwart wildebeest, blauw wildebeest, Hartman’s zebra, nyala, impala, springbok, blesbok, rood hartebeest, gemsbok, kudu, steenbok, stekelvarken, aardvarken, wilde zwijn, struisvogel.
De Red dunes is gelegen tussen 2 opmerkelijke gebieden namelijk de Kalahari dessert. Veel rode duinen met kleine groen bosjes. En de Great Karoo woestijn, veel grass steppes met droge rivierbeddingen en dus wat riviervegetatie, kleine meren die droog vallen, bomen uit de savanne.