Rondreis Durban en KwaZulu-Natal

Rondreis Durban en KwaZulu-Natal - 14 dagen cultuur en natuur van Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag


Rondreis Durban en KwaZulu-Natal - 14 dagen cultuur en natuur van Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Durban en KwaZulu-Natal geeft u in 14 dagen een compleet beeld van de provincie KwaZulu Natal, de provincie met misschien wel de meeste cultuur en natuur van Zuid-Afrika. In diverse plaatsen kunt u de cultuur van de Zulu opsnuiven. U begint deze reis langs de Wild Coast en de Zuidelijke Drakensbergen. U verblijft meerdere dagen in de indrukwekkende Drakensberg Mountains, die u schitterende bergpanorama's bieden en aan de Oostkust vind u het St. Lucia Wetland Park /iSimangaliso Park. Wild kunt u vinden in diverse parken, waaronder het Hluhluwe/Imfolozi Park, waar u ruim kunt genieten van het vele wild. U kunt de reis helemaal kompleet maken door op enige plaatsen van uw interesse de verblijfsduur te verlengen of deze reis met andere korte reizen van Suid Afrika Reise te combineren. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de rondreis Durban en KwaZulu-Natal bezoekt u de provincie KwaZulu Natal met onder andere Drakensberg Mountains, St. Lucia Wetland Park /iSimangaliso Park en het Hluhluwe/Imfolozi Park.

Afbeelding van Duban King Shaka International U komt aan in Durban en haalt uw huurauto op
Afbeelding van Umdloti Drifters Vandaag heeft u, afhankelijk van het moment van aankomst de tijd om Durban te bezoeken. Proef de sfeer van deze smeltkroes van mensen en culturen. Door de historie wonen er heel wat mensen van Indiase oorsprong wat goed is te merken in deze stad. Maak een tochtje in een Riksja, geniet van het heerlijk gekruide eten of breng een bezoek aan de "Golden Mile", de boulevard aan de Indische Oceaan.
Accommodatie: Umdloti, Drifters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2 & 3: Wild Coast afstand 390 km

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 Port St. Johns ligt aan de riviermonding van de Umngazi. U kunt de riviermonding een groot deel opvaren. In deze omgeving kunt u nog waterskiën, raften en eventueel abseilen als ook surfen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de "Wild Coast". De naam “Wild Coast” is ontstaan doordat vele rivieren diepe kloven hebben gesneden in het land om uit te monden bij de kliffen in de oceaan. U kunt natuurlijk ook gewoon een mooi strand opzoeken en heerlijk genieten van de rust die u hier ongetwijfeld nog kunt vinden.
Accommodatie: Port St. Johns, Umngazi
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Zuidelijke Drakensbergen Underberg afstand 280 km

Albizia House - Himeville

Afbeelding van Sani Pass 08 Vandaag maakt u kennis met de geschiedenis van de bekendste zoon van de Xhosa’s nl. Nelson Mandela. U rijdt door de Oostkaap naar de zuidelijke Drakensbergen. U komt door het meest arme gedeelte van deze reis, het oude Transkei. Via Kokstad gaat u richting Underberg. U verblijft hier twee dagen om ook een uitstapje naar Lesotho te kunnen maken. U begint de tweede dag met een rit door het voorgebergte van de Drakensbergen en u maakt een 4*4 rit naar de Sani Pas in Lesotho op 2874 meter. Deze tour zit bij de prijs inbegrepen inclusief een lichte lunch op het dak van de wereld.
Accommodatie: Underberg, Albizia House
Maaltijden: Ontbijt, inclusief Sani Pass Tour

+Dag 6: Howick afstand 130 km

Azalea B&B - Howick

Afbeelding van Howick   Azalea B&B In het gebied tussen Underberg en Howick liggen heel wat oude missieposten waarvan het zeker de moeite waard is er een, bijvoorbeeld Reichenau, te bezoeken. Uw overnachtingadres is in de pittoreske Midlands. Howick is een leuk klein stadje, dat de start is voor de Midlands. Het stadje voorziet in de behoeftes van de locale boeren in de Midlands en ligt uitstekend om de Midlands Meander te ontdekken. Ze hebben een uitgebreide en schitterende locale handenarbeid die u in diverse winkels kunt vinden. De Howick Watervallen zijn zeker de moeite van een bezoek waard en het landschap is prachtig. Vlak voor Howick ligt de hoofdstad Pietermaritzburg, een stad met veel historische gebouwen.
Accommodatie: Howick, Azalea B&B
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7 & 8: Centrale Drakensbergen afstand 160 km

Didima Camp - Drakensberg

Afbeelding van Drakensberg Didima Camp U kunt vandaag bijvoorbeeld een canopy tour maken, waarbij u aan kabels door de boomtoppen van een oerbos glijdt, een schitterende ervaring tussen oeroude bomen. U kunt genieten van de rust en de geluiden van dit indrukwekkende woud. Na dit schitterende begin van de dag reist u rustig naar de Centrale Drakensbergen. Hier liggen enige "camps" gunstig voor een bezoek aan Central Peak en Mike’s Pass. Vanuit de “camps” kunt u ook diverse tochten maken om van de natuur te genieten, of om bijvoorbeeld rotsschilderingen te bekijken.
Accommodatie: Drakensberg, Didima Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9: Dundee afstand 160 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B In KwaZulu Natal liggen heel wat slagvelden. Niet alleen de oorlogen tussen de oorspronkelijke bevolking en de toenmalige kolonisten zijn hier uitgevochten, maar ook de veldslagen tussen de oorspronkelijke Nederlandse Boeren en de Engelsen vonden hier veel plaats. Vandaag komt u langs Ladysmith, een stad die een grote betekenis heeft gehad in de Anglo-Boer oorlog en u zit niet zo ver van Blood River, waar een van de belangrijkste veldslagen tussen de Zulu en de Boeren is beslecht.
Accommodatie: Dundee, Penryn B&B
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 10 & 11: Hluhluwe/iMfolozi afstand 280 km

Hilltop Camp - Hluhluwe Wildpark

Afbeelding van HluHluwe Hiltop Camp U verblijft in het Hluhluwe/Imfolozi Wildpark en natuurlijk kunt u het Hluhluwe/Imfolozi wildpark bezoeken. Het Hluhluwe/Imfolozi wild Park is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park. In de buurt van Hluhluwe ligt ook een cultural village waar u de geschiedenis van de Zulu kunt horen en kunt genieten van hun zang en dans.
Accommodatie: Hluhluwe/Imfolozi Wildpark, Hilltop Camp excl. conservation fee
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 12 & 13: St. Lucia/iSimangaliso Park afstand 85 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 U gaat verder naar St Lucia waar u het St. Lucia Wetlands Park, wat tegenwoordig iSimangaliso Wetland, heet kunnen bezoeken. Het iSimangaliso Wetland Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Ook kunt u hier genieten van een wandeling op het strand of in het Park.
Accommodatie: St Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Duban King Shaka International Vandaag is alweer de laatste dag van uw reis. U vervolgt uw weg naar Durban in het zuiden. Durban ligt aan de Indische Oceaan zodat u hier het hele jaar door kunt zwemmen. Durban is een echte wereldstad, een smeltkroes van culturen en nationaliteiten, speciaal met een Indiase, Zulu en Europese achtergrond. Hier neemt u het vliegtuig of vervolgt u uw vakantie met een autoreis in een ander gedeelte van Zuid-Afrika.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
14 dagen verblijf in Zuid-Afrika inclusief 13 maal ontbijt
Huurauto C (Toyota Corolla of vergelijkbaar)
Entree van Drakensberg park en Hluhluwe Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Durban
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en conservation fee van het Hluhluwepark


Kijk ook hier eens naar:

Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

Bekijk pagina