Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap combineert in 14 dagen Kaapstad met de onbekende Noordkaap provincie.


Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap combineert in 14 dagen Kaapstad met de onbekende Noordkaap provincie.

Prijzen

periode 2020 indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
juli- augustus - september € 1.310,00
oktober - november - 15 december € 1.450,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap combineert het bekende Kaapstad en omgeving met de onbekende Noordkaap provincie. U bezoek Kaapstad maar ook het Kgalagadi Transfrontier Park en de Augrabies watervallen. Vooral in de maanden augustus/september kan dit een mooie route zijn in verband met de bloeiende bloemenzee in Namaqua land. U sluit uw reis af in de wijnlanden. Deze reis kunt u goed combineren met een korte reis door een ander deel van Zuid-Afrika. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

U bezoekt tijdens de rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap in 14 dagen Kaapstad, het Kgalagadi Transfrontier Park, de Augrabies watervallen , de bloemenzee in Namaqua land en de wijnlanden.

Afbeelding van Cape Town International aankomst Kaapstad

+Dag 1: Paternoster afstand 165 km

Farr Out! - Paternoster

Afbeelding van Paternoster Farr Out Meet en Greet vind plaats op het vliegveld van Kaapstad. Na aankomst haalt u uw auto op en rijdt door naar Paternoster, een mooie kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Onderweg zou u het Westcoast National Park nog kunnen bezoeken.
Accommodatie: Farr out!
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Calvinia afstand 395 km

Hantam House - Calvinia

Afbeelding van Calvinia Hantam House Lodge U neemt afscheid van de kust en trekt het binnenland in. Calvinia is een echt Karoo dorp. U zou ook nog een gedeelte langs de kust kunnen blijven rijden via Lamberts Bay. De afstand is dan vergelijkbaar maar u zult wel een uurtje langer onderweg zijn in verband met de kwaliteit van de wegen.
Accommodatie: Hantam House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 3: Upington afstand 415 km

Orange Apple Upington

Afbeelding van Orangeapple1 Vandaag heeft u voornamelijk wijdse uitzichten over de Karoo, met een paar erg kleine plaasten als onderbreking op de lange, rechte wegen. Upington is de springplank voor het Kgalagadi Transfrontier Park. U kunt hier het beste de boodschappen doen voor uw verblijf in de Kalahari.
Accommodatie: Upington, Orange Apple
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 375 km

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U rijdt via Upington naar de Kgalagadi. Vergeet niet om hier boodschappen te doen want in het Kgalagadi Transfrontier Park zijn geen restaurants en het boodschappen doen is daar beperkt.
Accommodatie: Kgalagadi Mata Mata, incl. entree
Maaltijden: geen

+Dag 5: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 120 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U kunt vandaag de hele dag safari's maken terwijl u van Mata Mata naar Twee Rivieren rijdt.
Accommodatie: Kgalagadi Twee Rivieren, incl. entree
Maaltijden: geen

+Dag 6: Augrabies Nat, Park afstand 375 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 De Augrabies waterval is één van de grootste watervallen in de Oranjerivier. Een bezoek aan de watervallen is zeker de moeite waard. Het is de 5 na grootste waterval ter wereld en de grootste rivier van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft. Het park is ook de moeite waard met mooie uitzichtspunten.
Accommodatie: Augrabies Nat. Park Restcamp, incl entree
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7: Springbok afstand 320 km

Daisy's Country Lodge - Springbok

Afbeelding van Namakwa Nature Reserve In het bloemenseizoen van ongeveer half Augustus tot medio-eind September is Springbok het centrum van de bloemenweelde in dit gebied. Namaqualand staat bekend om de grote kleurige vlaktes terwijl het anders erg dor is. Buiten het siezoen is het dan ook verstandig om de extra dag ergens anders te verblijven, bijvoorbeeld in Clanwilliam.
Accommodatie: Daisy's Country Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 8 & 9: Clanwilliam afstand 340 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys U rijdt steeds verder naar het zuiden. Vandaag verblijft u in Clanwilliam, aan de voet van de Cederberg waar u mooie wandelingen zou kunnen maken. Vanaf hier kunt u ook naar Lamberts Bay om de Jan van Genten kolonie te bezoeken.
Accommodatie: Saint du Barry's
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10 & 11: Stellenbosch afstand 230 km

Knorhoek Stellenbosch

Afbeelding van Stellenbosch Knorhoek Na deze reis is het prettig om het af te sluiten op een wijnfarm. De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet kompleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is prachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied. U reist verder naar Stellenbosch, gesticht in 1579. Dit stadje heeft nog veel van zijn oude sfeer en gebouwen behouden en kan het beste te voet worden verkend. U kunt hier heerlijk relaxen en genieten van Stellenbosch en omgeving.
Accommodatie: Knorhoek
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12 & 13: Kaapstad afstand 45 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Natuurlijk moet u Kaapstad zien. De laatste dagen heeft u de mogelijkheid geheel naar eigen inzicht in de delen met enige van de vele mogelijkheden, van interessante bezichtigingen en historische uitstapjes tot unieke locale ervaringen en genieten van de vele natuur. Waaronder De grote Cape Peninsular Tour die begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay waarna u terugkeert naar Kaapstad. Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours. En natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland.
Zoals men kan verwachten van ‘het restaurant van de oceanen’ is er een ruim aanbod van avondvermaak. U kunt kiezen uit verschillende restaurants en cafés in Afrikaanse sfeer, Afrikaanse Jazz clubs en een ruime sortering restaurants met internationale keukens van uit de hele wereld.
Accommodatie: Kaapstad Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International U vertrekt in de loop van de middag/avond weer naar Europa

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
13 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 11 maal ontbijt
Huurauto C (Hyundai I20 of vergelijkbaar)
Entrees van Kgalagadi en Augrabies National park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Kaapstad
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

Bekijk pagina

Namaqua Nationaal Park

Namaqua Nationaal Park staat van het begin van augustus tot in september in de droge, stoffige valleien volle bloei.

Bekijk pagina

West Coast National Park

West Coast National Park heeft heerlijke gouden stranden langs de kust met de Atlantische Oceaan. Zoute moerassen zijn het thuis van enorme concentraties van migrerende vogels.

Bekijk pagina