Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust


Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust

Prijzen

Periode Indicatie prijs op basis van twee personen
juli- augustus - september € 1.140,00
oktober - november - 15 december € 1.250,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap laat u in 14 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de Zuid kust en een gedeelte van de provincie Oostkaap.  In de Oostkaap bezoekt u onder andere het Addo Elephant Park en het Tsitsikamma National Park. Door op enige accommodaties langer te verblijven is deze reis eenvoudig uit te breiden. Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap (14 dagen) is goed te combineren met een van de overige regionale reizen vanuit Johannesburg, Durban of Upington.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap bezoekt u in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden rond Stellenbosch en Franschhoek, de Tuin Route, het Addo Elephant Park en het Tsitsikamma National Park.

Afbeelding van Cape Town International U komt aan in Kaapstad

+Dag 1 & 2: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U komt aan in Kaapstad en wordt ontvangen door onze vertegenwoordigers. Indien u in de ochtend arriveert met de nachtvlucht heeft u ruim de tijd om Kaapstad te verkennen. Er zijn veel mogelijkheden, waarover wij u ruim zullen informeren in onze routebeschrijving. Ook is het mogelijk een gids voor u te reserveren, zodat u onder zijn leiding de hoogtepunten van Kaapstad kunt zien.
Accommodatie:Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3: Montagu afstand 175 km

Malherbe guesthouse Montagu

Afbeelding van Malherbe Guesthouse 03 U reist vandaag naar Montagu. De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet compleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is prachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied. U reist verder naar Stellenbosch, gesticht in 1579. Dit stadje heeft nog veel van zijn oude sfeer en gebouwen behouden en kan het beste te voet worden verkend. Vanaf het Taalmonument in Paarl heeft u een prachtig uitzicht op de Paarl vallei. Vanuit Kaapstad hebt u voldoende tijd om bijvoorbeeld een wijngaard in Stellenbosch, Franschhoek of Paarl te bezoeken en daar voor de rest van uw reis een paar heerlijke wijnen in te slaan.
Accommodatie:Montagu, Malherbe Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Oudtshoorn afstand 230 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U volgt de Route 62 vandaag, een van de langste wijnroutes ter wereld. U komt langs Ladysmith en Calitzdorp. U verblijft vandaag in de hoofdstad van de struisvogels, Oudtshoorn. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cango grotten. U kunt via de Swartbergpas en de Meiringspoortpas een rondje maken. Ook kunt u een struisvogelboerderij bezoeken.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hills
Maaltijden:Ontbijt

+Dag 6: Graaff Reinet afstand 355 km

Camdeboo Cottages - Graaff Reinet

Afbeelding van Camdeboo Valley Of Desolation U rijdt vandaag naar Graaff-Reinet. Als u de Swartbergpas nog niet heeft gereden zou u dit vandaag kunnen doen. Graaff-Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Het is een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff-Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen. Het is tevens de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Een bezoek aan de Valley of Desolation is zeker de moeite waard.
Accommodatie: Graaff-Reinet, Camdeboo Cottages
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7 & 8: Addo Elephant Park afstand 245 km

Addo Restcamp - Addo Elephant Park

Afbeelding van Addo Elephant Park 04 U verlaat Graaff-Reinet en reist, eventueel via Mountain Zebra naar het Addo Elephant Park. Langzaam verlaat u het echte Karoo semi woestijn landschap met de daarbij behorende vegetatie en dierenleven. Het park ligt ongeveer 3 uurtjes rijden van Graaff-Reinet en is een van de mooiste parken van de Oostkaap. In het park leven alle dieren van de “Big 5” en het heeft het voordeel dat het zeker malaria vrij is.
Accommodatie: Addo Elephant Park Rest Camp, incl. entree
Maaltijden: self catering (restaurant aanwezig)

+Dag 9 & 10: Tsitsikamma National Park afstand 250 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp Vandaag reist u naar het Tsitsikamma National Park. U komt langs Port Elisabeth, Jeffreys bay en St. Franscis Bay. Verder kunt u vanaf de Bloukrans brug Bungee jumpen. Hier zijn voldoende activiteiten die u kunt ondernemen. De weg leidt u door grootse, oude wouden en over spectaculaire kloven, die deze route de Tuinroute maken.
Accommodatie: Tsitsikamma, Rest Camp, incl. entree
Maaltijden: self catering (restaurant aanwezig)

+Dag 11 & 12: Swellendam afstand 365 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap Vandaag gaat de rit naar Swellendam. U heeft voldoende tijd om langs de kust, via onder andere de plaatsen Knysna en Mossel Bay te rijden. Knysna is een leuke stad om even door heen te wandelen. De weg gaat een gedeelte langs de kust.
In het walvisseizoen kunt u er natuurlijk voor kiezen om in Hermanus te verblijven
Accommodatie: Swellendam, Roosje aan de Kaap
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 13: vertrek afstand 110 km

Vertrek Cape Town intl. Airport

Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Uw vlucht vertrekt waarschijnlijk aan het einde van de middag of in de loop van de avond zodat u nog de hele dag kunt genieten van Zuid-Afrika

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
13 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 9 maal ontbijt
Huurauto C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Entrees van Addo Elephant Park en Tsitsikamma Nat. Park
Uitgebreide CDW2  'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Bekijk pagina

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Bekijk pagina