Rondreis Malawi & Zambia - strand en safari

Rondreis Malawi & Zambia - 11 dagen

Lower Zambezi NP South Luangwa NP Malawimeer Gegidste safari's Privéchauffeur
 • Lower Zambezi NP
 • South Luangwa NP
 • Malawimeer
 • Gegidste safari's
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

De Rondreis Malawi & Zambia - strand en safari biedt u een complete reis van 11 dagen, waarbij u de Afrikaanse wildsafari's in Zambia combineert met eilanden en stranden in Malawi. De reis start in Lusaka (hoofdstad van Zambia), vanuit hier gaat u 3 nachten naar het Lower Zambezi NP. Dit park heeft een ideale omgeving voor onder andere bootsafari's.  Vervolgens reist u door naar South Luangwa NP. De Luangwa Rivier trekt grote hoeveelheden dieren aan, zoals nijlpaarden en badende olifanten. Daarnaast staat South Luangwa bekend om zijn wandelsafari's, een prachtige manier om de Zambiaanse wildernis te ervaren. U sluit de reis af aan het Malawimeer bij Blue Zebra Island Lodge. Hier heeft u de mogelijkheid om de prachtige onderwaterwereld van het Malawimeer te ontdekken. U kunt ervoor kiezen om dit snorkelend, duikend of per kajak te doen. Tijdens deze reis krijgt u de kans om kennis te maken met de de natuur van Zambia en uitrusten op het strand van Malawi. 

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi en Zambia te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Lusaka

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Lusaka vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Lusaka vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Lusaka naar Lower Zambezi

  U komt aan op het vliegveld van Lusaka. Uw gids rijdt u vanaf Lusaka naar uw accommodatie, Kiambi Safari Lodge, gelegen aan de Zambezi River. Hier kunt u meerdere dagen genieten van de natuur en het wildlife.
  Lower Zambezi staat bekend om zijn prachtige landschappen en uitstekend wild leven. De vallei heeft aan de kant van Zambia het Lower Zambezi NP en aan de kant van Zimbabwe het Manna Pools NP. Deze gebieden kunt u zowel vanaf de rivier bekijken door middel van een bootsafari of via een landsafari. U gaat elke dag mee op een ochtend- en een avondsafari.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   incl. safari-activiteiten

  • Bijzonderheden

   incl. entree Lower Zambezi

  Kiambi Safari Lodge - Lower Zambezi

  Kiambi Safari Lodge is een eco-lodge gebouwd op een strategisch gekozen plek om onderdeel te kunnen zijn van de natuur en volledig op te gaan in het omringende landschap. Nabij de Kiambi Safari Lod ...

  Kiambi Safari Lodge is een eco-lodge gebouwd op een strategisch gekozen plek om onderdeel te kunnen zijn van de natuur en volledig op te gaan in het omringende landschap. Nabij de Kiambi Safari Lodge komen de Kafue en Zambezi rivieren samen. Kiambi is een fantastische plek om te vissen, te kanoën of om te genieten van een riviercruise. De lodge heeft chalets met airconditioning en luxe tentchalets met een dak van riet.

  Vertoon meer
 • Lower Zambezi naar Luangwa Feira

  Vanuit Lower Zambezi rijdt uw gids u naar Bridge Camp. Hier verblijft u één nacht ter overbrugging naar South Luangwa Nationaal Park. Bridge Camp is gelegen bij Luangwa Feira, een klein traditioneel Zambiaans dorp.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   dorpbezoek

  Bridge Camp - Luangwa Bridge

  Bridge Camp is ideaal gelegen voor een tussenstop tussen Malawi, South Luangwa National Park en Lusaka, Victoria Falls. De camping bevindt zich onder schaduwgevende bomen met een kampvuur, een goot ...

  Bridge Camp is ideaal gelegen voor een tussenstop tussen Malawi, South Luangwa National Park en Lusaka, Victoria Falls. De camping bevindt zich onder schaduwgevende bomen met een kampvuur, een gootsteen en braaimogelijkheden. Er zijn veel verschillende vogels in en rond Bridge Camp te zien. Ook worden er regelmatig Nijlpaarden en krokodillen gezien vanuit de lodge of tijdens kanotochten op de Luangwa-rivier. Verder heeft Bridge Camp mogelijkheden om te wandelen, te kanoën en kunnen er boottochten worden gemaakt. Heuvels en ravijnen achter het kamp bieden veilige natuurwandelingen en klimroutes met verschillende uitdagingen en duur van de wandeling.

  Vertoon meer
 • Luangwa Feira naar South Luangwa

  South Luangwa is het beroemdste park van Zambia. Vanwege het vele wild en met name de luipaarden en leeuwen. Er zijn veel olifanten, neushoorns, buffels en de Thorncroft giraf. De luangwa rivier heeft de hoogste concentratie van nijlpaarden. Verder is er de Fish Eagle, jakhals, hyena en krokodillen. In South Luangwa kunt u meerdere dagen genieten van het wildlife en de natuur door verschillende inbegrepen wildlife safari's. Elke dag kunt u mee op een ochtend- en een avondsafari.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   incl. safari-activiteiten

  • Bijzonderheden

   incl. entree South Luangwa

  Thornicroft Lodge - South Luangwa

  Thornicroft Lodge ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de Luangwa rivier, tegenover het South Luangwa Nationaal Park. Nijlpaarden en olifanten zijn hier regelmatig te zien. Het bestaat u ...

  Thornicroft Lodge ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de Luangwa rivier, tegenover het South Luangwa Nationaal Park. Nijlpaarden en olifanten zijn hier regelmatig te zien. Het bestaat uit negen comfortabele chalets met veranda die allen een schitterend uitzicht hebben op de Luangwa-rivier. De chalets hebben een tweepersoonsbed. Er kan eventueel een derde losse bed bijgeplaatst worden. De chalets zijn verder voorzien van een badkamer met douche, ventilator, veranda en koffie/thee faciliteiten. In het hoofdgebouw is er een eetzaal, een bar, een lounge en een zwembad.

  Vertoon meer

  South Luangwa Nationaal Park

  South Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidel ...

  South Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de grote Rift-vallei. Het wordt wel gezien als het beste safari park van Afrika. Het park ligt op zo'n 10 uur rijden vanaf de hoofdstad Lusaka. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het voortbestaan van de vallei is afhankelijk van de kronkelende Luangwa rivier, die vol zit met nijlpaarden, krokodillen en watervogels en die talrijke zijrivieren heeft.

  Wildlife
  Er is een overvloed aan dieren in dit park. Antilopen, gnoes en zebra’s worden gezien bij de rivieroevers en op de open savannes in het noorden. Hier bevinden zich ook de meeste safari-kampen. De modderige Luangwa rivier is de thuisbasis van nijlpaarden en krokodillen. De nijlkrokodil is 's werelds grootste reptiel. Hij kan maximaal 4 meter lang en wel 100 jaar oud worden. Tijdens de nacht gamedrives kunnen luipaarden en leeuwen die op jacht zijn worden waargenomen. Bavianen en vervet apen worden vaak gezien, maar ook de meer schuwere dieren zoals de das en civet kat kunnen worden gespot. De Afrikaanse wilde hond, die behoefte heeft aan een groot leefgebied, trekt gemakkelijk door dit park. De Thornicroft giraffes leven in dit park. Het is een van de 8 verschillende soorten giraffen die in Afrika leven. Ze hebben een donkere snuit en zijn iets kleiner dan hun neven en nichten. Zelfs de zebra’s zijn hier iets anders gestreept dan in andere gebieden in Afrika. In het park zijn meer dan 400 soorten vogels geteld. Enkele bijzonder mooie exemplaren zijn de Carmine bijeneters, ijsvogels, lila-breasted rollers, Bateleur adelaars, zadel-bek ooievaars, kraanvogels en visarenden. Het droge seizoen begint in april en eindigt omstreeks medio november. Vanaf eind september tot begin november zult u in South Luangwa de hoogste concentraties aan wild vinden. Maar dit is ook de heetste periode met dagtemperaturen die gemakkelijk de 40ºC kunnen overschrijden. 

  Activiteiten 
  Jeep, wandel, nacht en vogels safari's. South luangwa NP is bekend om haar begeleide wandelsafari's. Deze werden voor het eerst aangeboden in de Luangwa Valley en blijven de meest populaire manier om dit park te verkennen. U gaat op pad met een ervaren gids, een gewapende gameranger en een spoorzoeker. Met een beetje geluk ervaart u zelf hoe spannend het is op korte afstand de dieren te observeren in hun eigen leefomgeving.

  Accommodatie
  Er is een grotere verscheidenheid aan lodges.  Deze lodges liggen vaak aan de Luangwa rivier. 

  Seizoen
  Het regenseizoen loopt van december tot en met april. Het is dan warm ( middag temperatuur 28 ° C), vochtig en regenachtig met een overvloed aan insecten. Het South Luangwa National Park is ontoegankelijk tijdens het regenseizoen van december tot de laatste regens in ongeveer april. 
  Het koude droge seizoen loopt van mei tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. ‘S nachts daalt de temperatuur 8 ° C. 
  Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 35 ° C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt. 


  Vertoon meer
 • South Luangwa naar Lilongwe

  Vanaf South Luangwa heeft u een roadtransfer via de grenspost Mgab naar Kumbali Country Lodge nabij Lilongwe. Dit is een lange reisdag van minimaal 6 uur, U kunt uiteten gaan in Lilongwe, maar u kunt ook heerlijk eten bij de lodge.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Kumbali Country Lodge - Lilongwe

  Kumbali Country Lodge is gelegen aan de rand van de hoofdstad Lilongwe. De lodges zijn voorzien van luxueuze slaapkamers, uitzicht op de prachtige bossen en heerlijke zitplekken om tot rust te kome ...

  Kumbali Country Lodge is gelegen aan de rand van de hoofdstad Lilongwe. De lodges zijn voorzien van luxueuze slaapkamers, uitzicht op de prachtige bossen en heerlijke zitplekken om tot rust te komen. Er is een zwembad en een bar aanwezig. Enkele activiteiten dat u kunt doen zijn vogels spotten en een dagtocht maken naar het Malawimeer. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het culturele dorp van Kumbali Country Lodge. De eigenaar van de lodge heeft deze plek opengesteld voor lokale bevolking om hier te werken en de gemaakte artikelen te kunnen verkopen aan de toeristen. Hierbij moet u denken aan houtsnijwerk, sieraden en potten uit de eigen bakkerij. Kumbali Country Lodge is erg populair en wordt enkele weken per jaar volledig door Madonna gehuurd om het geboorteland van haar adoptiekinderen te bezoeken.

  Vertoon meer
 • Lilongwe naar Nankoma Island

  Vanaf het strand in Senga Bay reist u per speedboot transfer naar Blue Zebra Island Lodge. De lodge en het eiland zijn voorzien van allerlei luxe. U kunt hier genieten van een drankje aan de bar, aan het strand of het zwembad. Activiteiten zoals wandelen, kajakken, snorkelen of duiken behoren ook tot de mogelijkheden. Lokaal gedestilleerde dranken zijn bij deze accommodatie inbegrepen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Bijzonderheden

   incl. boottransfer

  Blue Zebra Island Lodge - Salima

  De Blue Zebra Island Lodge is gelegen op Nankoma Island voor Salima Bay in het Zuiden van het Malawi Meer. Het eiland is alleen bereikbaar per boot. De transfer van en naar het ei ...

  De Blue Zebra Island Lodge is gelegen op Nankoma Island voor Salima Bay in het Zuiden van het Malawi Meer. Het eiland is alleen bereikbaar per boot. De transfer van en naar het eiland zal verzorgd worden door de gastheer. Op het eiland kunt u volop genieten van de zon en er is een grote verscheidenheid aan vogels. Bij het zwembad is een bar aanwezig. Verder is het mogelijk om te kanoën, te snorkelen en te duiken in het Malawimeer. Een dag op Blue Zebra Island Lodge is pas echt af als u met een drankje tot rust komt op de boot, kijkend naar de ondergaande zon.

  Vertoon meer

  Lake Malawi Nationaal Park

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongev ...

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongeveer 560 km lang en 75 km breed op zijn breedste punt, en beslaat een gebied van ongeveer 29.600 km². Het meer wordt omgeven door de staten Mozambique, Malawi en Tanzania. Ongeveer drie kwart van het meer ligt in Malawi, de rest ligt in Mozambique. Het meer vormde zich waarschijnlijk ongeveer 40.000 jaar geleden. Geen meer of rivier ter wereld is zo vol van leven als Lake Malawi, meer dan zeshonderd verschillende vissoorten leven in het diepe water. Veel van die vissoorten zijn populair bij aquariumhouders. De kleine, kleurrijke vissen zijn schitterend. Het Malawimeer is bekend om zijn vele endemische cichliden en voorziet duizenden mensen van voedsel. De honderden vissersbootjes verraden dit. De vissers zitten overdag in de schaduw langs het meer, waar ze ontspannen hun netten repareren. Naast heerlijk luieren op het strand en genieten van de schoonheid van de omgeving en uw accommodatie bestaan de meest aangeboden activiteiten uit kajakken, snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën.

  Cape Maclear
  Aan de zuidkant van Lake Malawi ligt het sfeervolle vissersdorp Cape Maclear. Het was een voormalige hippie plek en tegenwoordig favoriet onder backpackers. Vanaf hier kunt u naar Mumbo Island en Domwe Island met de boot. Dit gebied is vandaag de dag het meest idyllisch en tropisch stukje Lake Malawi. Er wonen ongeveer 10.000 mensen. De vissersmannen wonen voornamelijk in het dorpscentrum. De regio rondom Cape MaClear is sinds 1980 een Nationaal Park en sinds 1984 UNESCO World Heritage site. Het Nationaal Park is heuvelachtig en staat vol met palm- en baobabbomen. Vooral laatstgenoemde trekt veel verschillende vogelsoorten aan. De visarend wordt hier gegarandeerd gespot!

  Mumbo Island 
  In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen. Dit zijn ware pareltjes welke door slechts een handvol reizigers worden bezocht. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op slechts 45 minuten vaarsafstand van Cape Maclear ligt het eco-vriendelijke tropische eiland, Mumbo. Mumbo is onbewoond en hier zijn  zes rustieke chalets op zijn gebouwd. Allen hebben een magnifiek zicht over het meer en bieden veel privacy. Er is een restaurant en snorkelcentrum gebouwd. Ook zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Verbaas u niet wanneer u onderweg een niet-giftige slang tegenkomt en de visarenden in de Baobabs ziet turen over het meer.

  Vertoon meer
 • Nankoma Island naar Lilongwe Airport

  Uw gids rijdt u naar Lilongwe International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Vlucht Lilongwe - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2021 Prijs p.p. op basis van twee personen samen reizend
Januari t/m juni € 3.630,00
Juli t/m december € 3.795,00

! Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 460,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide routebeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
✓ Transfer tussen alle accommodaties
✓ Boottransfers naar Blue Zebra Island Lodge
✓ 8 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner
✓ 2 nachten inclusief ontbijt
✓ 5 safari's bij Thornicroft Lodge in South Luangwa
✓ Lokaal gedistilleerde dranken bij Blue Zebra Island Lodge

Exclusief:

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visa Malawi ($75 per persoon in 2020)
- Visa Zambia ($50 per persoon in 2020)
- Reis- en annuleringsverzekering

Kijk hier ook eens naar

(Groeps)reis Beste van Zambia

Beste van Zambia neemt u mee langs de mooiste parken van Zambia.

 • Victoria Watervallen
 • Gegidste safari's
 • Lower Zambezi NP
 • South Luangwa NP
 • Big 5
 • Gids / Privéchauffeur
 • 14 dagen
 • Vanaf € 3375

Groepsreis Kamperen & Safari Botswana - Leopard

Gegidste kampeerreis door verschillende wildparken, waaronder de Centrale Kalahari.

 • Chobe NP
 • Moremi Game Reserve
 • Centrale Kalahari
 • Victoria Watervallen
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's
 • 17 dagen
 • Vanaf € 2630

Zambia Highlights gegidst - South Luangwa en Victoria Falls

Zambia Highlights neemt u in 9 dagen mee langs onvergetelijke plekken via het South Luangwa NP naar de Victoria Watervallen tot aan de Zambezi River.

 • South Luangwa NP
 • Victoria Watervallen
 • Lower Zambezi NP
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's
 • 9 dagen
 • Vanaf € 3350

(Groeps)reis Zambia - Lower Zambezi en South Luangwa

Ontdek het prachtige Lower Zambezi en South Luangwa in Zambia.

 • South Luangwa NP
 • Lower Zambezi NP
 • Big 5
 • Gegidste safari's
 • Gids / Privéchauffeur
 • 11 dagen
 • Vanaf € 3145