Rondreis Namibië - Botswana

Rondreis Namibië - Botswana geeft u in 14 dagen een goede indruk van deze twee landen.


Rondreis Namibië - Botswana geeft u in 14 dagen een goede indruk van deze twee landen.

Prijzen

periode 2020 indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
01 nov tot en met 30 juni 2020 € 1.650,00
01 juli tot en met 31 dec 2020 € 2.025,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Namibië - Botswana geeft u in 14 dagen een goede indruk van deze twee landen. U bezoekt onder andere Etosha, de Okavanga Delta en Moremi. Op basis van deze reis kunt u veel variëren met onze andere reizen door Namibië en Botswana. Wij adviseren u graag over alternatieven en een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de rondreis Namibië - Botswana bezoekt onder andere Etosha, de Okavanga Delta en Moremi.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Aankomst Windhoek

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U vliegt vanaf Europa naar Windhoek. U haalt de huurauto op bij de verhuurmaatschappij of er staat een transfer voor u klaar en u gaat naar Windhoek naar uw 1ste overnachting. Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië. Uw overnachting is de 1ste nacht in een Windhoek zelf. Accommodatie: Terra Africa Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Waterberg afstand 290 km

Waterberg NWR restcamp

Afbeelding van Waterberg Plateau TarwYC U gaat via de B1 verder omhoog richting het Waterberg plateau. Dit ligt ten oosten van Otjiwarongo. Plotseling rijst uit een gelijkmatig landschap met struikgewassen een gigantische oranje rots op met steile wanden en een platte top: het Waterberg Plateau, dat zo’n 200 meter boven de omringende vlaktes uittorent.
Accommodatie: Waterberg Restcamp
maaltijden: ontbijt

+Dag 3: Etosha afstand 280 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Via de C39 rijdt u verder naar Outjo en daarna via de C38 komt u het Etosha Nationaal Park binnen. U gaat het park binnen bij de Anderson ingang in het zuiden. Het park omvat 22 270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U heeft een paar dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken
Accommodatie: Okaukuejo
Maaltijden: ontbijt

+Dag 4: Etosha

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna Vandaag heeft u alle kans om wild te spotten tijdens uw rit naar Halali.
Accommodatie: Halali
Maaltijden: ontbijt

+Dag 5: Etosha

Namutoni camp Etosha

Afbeelding van Etosha Namutoni U verblijft nog de hele dag in Erosha om van het wild te genieten.
Accommodatie: Namutoni
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Rundu afstand 430 km

Nkwazi Lodge

Afbeelding van Rundu N'Kwazi Camp Deze dag kunt u nog gebruiken om volop van Etosha te genieten. Hierna rijdt u het park uit richting Tsumeb. U gaat, al game drivend, naar de Van Lindequist Gate bij Namutoni. De Damara Dik-Dik wordt hier vaak gezien. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar uw accommodatie gaat in Rundu. Uw accommodatie is een lodge gelegen aan de Okavanga rivier. Met prachtig uitzicht op Angola.
Accommodatie: n'Kwazi Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7 & 8: Poppa Falls afstand 225 km

Mahangu Safari Lodge Divundu

Afbeelding van Divundu Mahangu Safari Lodge Deze dag reist u ongeveer 225 km. U komt langs de Poppa Falls. Deze kunt u even bekijken en daarna doorrijden naar uw overnachting. Dit is wel dé uitvalsbasis om de Okavanga Delta in te kunnen komen. U overnacht in een zogenaamd Three house. Van hier uit kunt u de delta bezoeken in Botswana. Ook kunt u vanuit hier een bush men en culturele trip maken. Het ligt vlakbij het Mahango wildpark.
Accommodatie: Divundu Mahangu Safari Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 9 - 11: Maun - Moremi afstand 425 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Vandaag reist u verder naar Botswana door het Mahango Nat. Park. U reist via de westkant van de Okavanga delta naar het zuiden naar Maun. De overnachting ligt ongeveer 12 km boven Maun. Vanuit hier kunt u excursies ondernemen om Moremi binnen te gaan. Het ligt aan de oevers van de Thamalakane rivier. Van hieruit kunt u Mokoro trips maken. Vluchten boven Moremi, paard rijden en zelfs een overnachting plannen in Moremi behoort tot de mogelijkheden.
Accommodatie: Maun Audi Camp
Maaltijden: ontbijt

+dag 12: Gobabis afstand 530 km

Kalahari Bush Breaks Gobabis

Afbeelding van Gobabis Kalahari Bush Breaks U rijdt vandaag weer verder door de Kalahari en gaat de grens weer over naar Namibië. U komt Namibië binnen via Mamuno/buitenpos grensovergang. Hierna rijdt u nog een stukje door en komt u bij uw overnachting. Vanuit hier kunt u een excursie naar de Bushmen tekeningen maken. Paard rijden.
Accommodatie: Kalahari Bush Breaks
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 13: Windhoek afstand 295 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U heeft voldoende tijd om Windhoek te bezichtigen. De streek rondom Windhoek wordt Centraal Namibië genoemd. Centraal Namibië wordt grotendeels gevormd door een hoger gelegen plateau dat bestaat uit bergen en kloven, graslanden en savanne waar boerenbedrijven met vee, maar ook jachtfarms, de belangrijkste activiteit vormen. Vanwege de hogere ligging is het in deze streek meestal een paar graden koeler; de winteravonden zijn zelfs koud. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen nog een halve dag van de Kalahari en haar rust en weidse uitzichten te genieten
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Uw vliegtuig vertrekt terug naar Nederland

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
13 nachten verblijf in Namibie en Botswana op basis B&B
Huurauto W (Duster 4x4 of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië en Botswana

Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina

Bwabwata Nationaal Park

Bwabwata Park is misschien wat onbekend maar is het park dat in de Caprivi Strook ligt. Nog weinig bezoekers maar veel wild.

Bekijk pagina

Mahango Game Reserve

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.

Bekijk pagina

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Bekijk pagina

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park is een combinatie van vergezichten met winderige duinen en ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens

Bekijk pagina

Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij

Bekijk pagina