Rondreis Namibië en de Kgalagadi

Rondreis Namibië en de Kgalagadi - De uitgestrektheid van de Kalahari en Namibië zult u zeker tijdens uw reis in 14 dagen ervaren. Prijs op aanvraag


Rondreis Namibië en de Kgalagadi - De uitgestrektheid van de Kalahari en Namibië zult u zeker tijdens uw reis in 14 dagen ervaren. Prijs op aanvraag

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Namibië en de Kgalagadi is een uitgebreide reis van 14 dagen langs de hoogtepunten in het Noord Westen van Zuid-Afrika en Namibië. Vanuit Upinton, gaat de reis naar het Kgalagadi Park de Augrabies watervallen in Zuid-Afrika, de Fish River Canyon en Ai-Ais in Namibië. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Sossusvallei met haar rode duinen. De uitgestrektheid van Namibië zult u zeker tijdens uw reis ontdekken. Deze reis kan op veel manieren worden uitgebreid. Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika en Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de rondreis Namibië en de Kgalagadi bezoekt u in 14 dagen vanuit Upinton het Kgalagadi Park, de Augrabies watervallen, de Fish River Canyon en de Sossusvallei met haar rode duinen.

+Aankomst Upington

Aankomst Upington Airport

Afbeelding van Upington Airport 01 U komt aan in Upington. U blijft de 1ste nacht in Upington om even bij te komen van de vlcuht.
Accommodatie: Mazurka Waters
Maaltijden: ontbijt

+Dag 1: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 255 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U vertrekt vanuit Upington over de R360 naar het grootste kamp van het Kgalagadi Transfrontier Park, Twee Rivieren. U kunt ’s middags uw eigen game drive maken in het 37 000 m2 meter grote park. Er is een grote kans dat u wild, zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (Gnoe) en rode hartebeest zult zien. Ook hebt u kans de Kalahari leeuw en de cheeta te zien, terwijl het park bekend staat om haar vele vogels. Er bevinden zich meer als 20 soorten roofvogels in het park. U kunt eventueel op eigen kosten nog een avondsafari maken.
Accommodatie: Kgalagadi Park Twee Rivieren, incl. entree
Maaltijden : Geen (restaurant aanwezig)

+Dag 3: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 115 km

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U heeft nog een hele dag om van het wild en de natuur te genieten. Indien op het moment van uw aanwezigheid deze worden aangeboden kunt u op eigen kosten een avond of wandelsafari maken.
Accommodatie: Kgalagadi Park Mata Mata, incl. entree
Maaltijden: Geen (self catering)

+Dag 4: Marienthal afstand 295 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge U verlaat Zuid Afrika via de grensovergang van Mata Mata. Na de douane afhandeling reist u Namibië binnen. In de eerste plaats die u tegenkomt betaalt u het tolgeld van Namibië . Daarna gaat u via de C23 richting Gochas. U rijdt hier door het Namibische gedeelte van de Kalahari woestijn. Het is allemaal gravelweg of zoals men in Namibië zegt “dirt road”. U rijdt eerst naar Stampriet, de weg hiernaartoe volgt de droge rivierbedding van de Auob Rivier.
Accommodatie: Anib Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 5 & 6: Sesriem/Sossusvallei afstand 315 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vervolgt uw weg richting Mariental. 5 Kilometer voor Mariental neemt u de C19 naar Maltahohe. Onderweg kunt u nog de grootste dam van Namibië bezoeken de Hardap Dam. U volgt de C19 die u langs Sesriem leidt. De accommodatie ligt op 5 km van Sesriem. Als u doorrijdt komt u langs de Naukluft bergen en het is ongeveer 80 km richting Solitaire. De naam Solitaire zegt alles. Deze bijzonder vriendelijke speldenknop in de woestijn blijft nog steeds favoriet bij bezoekers aan Namibië. Toeristen uit de hele wereld maken hier een korte of iets langere tussenstop.
Accommodatie: Sesriem, Desert Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7: Tiras Mountains afstand 240 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere U vervolgt uw weg via de Tiras Mountains door de woestijn van Namibië naar Namtib Desert. U kunt genieten van de uitgestrekte vlaktes van de Namib Dessert en de Tiras Mountains. Deze weg gaat een stuk langs de Namibische woestijn.
Accommodatie: Namtib Desert
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8 & 9: Luderitz afstand 230 km

Nest Hotel Lüderitz

Afbeelding van Luderitz Nest Hotel In Luderitz heeft u veel mogelijkheden. U kunt een excursie naar het Diaz punt maken. Ook is het mogelijk dat u flamingo's ziet in het gebied aan de kust. Het informatiecentrum ligt op loopafstand van uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om een boottocht te maken naar het Halifax eiland. Daarna kunt u nog de diamant spookstad Kolmanskop bezoeken.
Accommodatie:Luderitz, Nest hotel
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 10 & 11: Fish River Canyon afstand 410 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 Vandaag laat u de oceaan weer achter u en rijdt landinwaarts naar Seeheim. Bij Garub in de buurt van Aus vindt u de wilde paarden van Namibië. De weg naar de Fish River Canyon is duidelijk aangegeven. U gaat het Ai-Ais Richtersveld Tranfrontier Park binnen bij Hobas, waar ook de Fish River Canyon te vinden is. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld en maakt deel uit van het onlangs tot grensoverschrijdend natuurpark met Zuid-Afrika Ai-Ais Richtersveld Trans Frontier Park. Deze grootse canyon is 160 km. lang en heeft smalle kloven tot 27 km. brede riviervalleien en bereikt een diepte van 550 meter. Ai-Ais is bekend om haar warme bronnen.
Accommodatie: Fish River Canyon Canon Roadhouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 12: Springbok afstand 335 km

Daisy's Country Lodge - Springbok

Afbeelding van Namakwa Nature Reserve U verlaat Namibië en vervolgt uw reis door Zuid-Afrika. In de omgeving van Springbok ligt Namaqualand. Dit gebied staat bekend om de uitbundige bloei van kleurrijke bloemen in het voorjaar (augustus-september)
Accommodatie: Springbok, Daisy's
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13: Augrabies Falls Nat. Park afstand 315 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 U kunt vandaag een mooie rit maken naar de plantages en wijngaarden. U rijdt 145 km over de vlaktes van het noordelijke Bushmanland. Een duidelijk bord wijst u de afslag naar het Augrabies Falls National Park. Een bezoek aan de watervallen is zeker de moeite waard. Het is de 5 na grootste waterval ter wereld en de grootste rivier van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft.
Accommodatie: Augrabies Falls National Park restcamp, incl. entree
Maaltijden: Geen

+Dag 14: vertrek afstand 125 km

Aankomst Upington Airport

Afbeelding van Upington Airport 01 U vertrekt in de loop van de dag vanaf het vliegveld van Upington naar Kaapstad of Johannesburg of u gaat verder met een andere rondreis van Suid Afrika Reise.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld
14 nachten verblijf in Zuid-Afrika en Namibië inclusief 10 maal ontbijt
Huurauto R (Ford Eco Sport of vergelijkbaar)
Entrees van Kgalagadi Transfrontier Park en Augrabies Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering
Bij CDW2 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië


Kijk ook hier eens naar:

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Bekijk pagina