Rondreis Oostkust Madagaskar

Rondreis Oostkust Madagaskar gaat in 8 dagen via Antananarivo – Andasibe – Akan’ny Nofy – Tamatave – Antananarivo


Rondreis Oostkust Madagaskar gaat in 8 dagen via Antananarivo – Andasibe – Akan’ny Nofy – Tamatave – Antananarivo

Prijzen

Prijzen van 1 november 2019 tot 31 oktober 2020
Bij 2 personen € 810,00 per persoon
Bij 3 personen € 695,00 per persoon
Bij 4 personen € 635,00 per persoon

Prijzen zijn exclusief intercontinentale vluchten. Single toeslag is € 185,00

Deze tour biedt je de mogelijkheid om te genieten van de Malagassische natuur en haar schoonheid, en biedt je de gelegenheid om de jungle in Madagaskar te ontdekken:
Het Andasibe reservaat is het leefgebied van de grootste lemuren genaamd Indri indri, het kanaal van Pangalanes is een prachtig gebied met zijn witte zandstrand en weelderige tropische vegetatie. Het nachtelijke zoektocht naar de Aye Aye oftwele de  Daubetonia Madagascariensis zal voor u een onvergetelijke ervaring zijn.
Deze reis begint vanuit Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar en eindig in Toamasina (Tamatave), de havenstad aan de oostkust. Van daar vliegt u weer naar Antananarivo.

Deze reis is heel goed te combineren met onze reis West-, Zuid- of Noord Madagaskar

 

Dag tot dag beschrijving

De rondreis Oostkust Madagaskar gaat in 8 dagen via Antananarivo – Andasibe – Akan’ny Nofy – Tamatave – Antananarivo. Andasibe reservaat is de thuisbasis van de grootste lemuren genaamd Indri indri, het kanaal van Pangalanes is een prachtig gebied met zijn witte zandstrand en weelderige tropische vegetatie.
Hoogtepunten o.a.:
Reservaat Palmarium en het eiland Aye aye: fauna en flora
Pangalanes Cannal: meer en strand
Reserve reservaat van Vakona: eiland van maki's
Andasibe National Park: flora en fauna
Peyrreras: insecten- en reptielenpark 

Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 02 U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen.

+Dag 1 Antananarivo

Les 3 Métis - Antananarivo

Afbeelding van Les 3 Metis 01 Het is slechts 15 km. naar Antananarivo. U wordt via de oude stad 'Haute Ville' en de nieuwe stad naar uw hotel gebracht.

+Dag 2 & 3 Andasibe National Park

Grace Lodge - Andasibe

Afbeelding van Grace Lodge 3b U reis via het typische landschap van de hooglanden met rijstvelden, regenwouden en de typische huizen van rode klei naar de Peyrieras Nature Farm. Hier kunt u onder andere diverse kameleons, hagedissen en vlinders zien. Ook heeft u kans om lemuren (maki's) te spotten. Tijdens een nachtwandeling in het Andasibe National Park heeft u kans om de diverse nachtdieren te zien. De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemur en de bruine lemur. 's middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve waar ook diverse lemursoorten leven.
Afbeelding van Palmarium Hotel 03a U reist verder naar het oosten. U verlaat de hoofdweg en reist naar Ankanin'ny Nofy aan het Pangalanes kanaal. Ankanin'ny Nofy ligt aan witte stranden omzoomd met mangrove bossen. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan flora en fauna van succulenten en orchideeën tot diverse soorten lemuren waaronder de nachtlemur Aye Aye. De volgende dag heeft u de hele dag tijd om te genieten van het strand of kunt u een van de dorpen in de omgeving bezoeken
Afbeelding van La Veranda 08 U vaart vandaag via het Pangalanes kanaal in 2,5 uur naar Toamasina (Tamatave). Toamasina was de eerste Franse haven waar vooral pepers, saffraan en vanille werd en wordt verscheept.
Afbeelding van La Varangue Tananarive 03 Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld van Toamasina voor uw vlucht naar Antananarivo.
Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 01a Omdat de vluchten meestal 's aam het einde van de dag vertrekken heeft u nog alle tijd om de stad te verkennen of uw laatste souvenirs te kopen.

En tot slot...

Inclusief:-
Accommodatie op bed en ontbijt gedurende de reis
Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
Vervoermiddel en bestuurder: 4x4 auto of minibusje
Engels sprekende chauffeur
Heffing belasting

Exclusief:
Alle lunches
Alle diners
Drankjes, fooien en alle persoonlijke uitgaven
visumkosten: €35 voor een verblijf van 30 dagen
binnenlandse vluchten en luchthavenbelasting
internationale vluchten en luchthaventaksen
(geschatte vluchtkosten Toamasina - Antananarivo € 185,00 pp)
eventuele wijzigingen van de route om welke reden dan ook