Rondreis Zuid-Afrika compleet

Rondreis Zuid-Afrika compleet - Tijdens deze reis bezoekt u in 21 dagen niet alleen bekende plekken in Zuid-Afrika maar bezoekt u ook de onbekende provincie Limpopo. Prijs op aanvraag


Rondreis Zuid-Afrika compleet - Tijdens deze reis bezoekt u in 21 dagen niet alleen bekende plekken in Zuid-Afrika maar bezoekt u ook de onbekende provincie Limpopo. Prijs op aanvraag

Rondreis Zuid-Afrika compleet - Deze reis begint in de onbekende provincie Limpopo en van daar reist u verder langs meer bekende plekken in Zuid-Afrika. In Limpopo kunt u onder andere kennis maken met de Venda cultuur, maar kunt u ook een bezoek brengen aan diverse kunstenaars. Nadat u deze provincie hebt verlaten pakt u een meer traditionele route op om toch ook de meer bekende hoogtepunten te bezoeken. De reis gaat van Johannesburg naar Kaapstad maar kan ook andersom worden gemaakt.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Rondreis Zuid-Afrika compleet - Na het Welgevonden wildpark en de arts & crafts in de omgeving van Louis Trichardt in Limpopo bezoekt u veel bekende hoogtepunten van Zuid-Afrika zoals de Panorama route, het Krugerpark, St. Lucia,  Tsitsikamma, de Tuinenroute, de wijnlanden en Kaapstad

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Na aankomst wordt u ontvangen door één van onze vertegenwoordigers die u naar uw eerste verblijf brengt.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Indien u met een nachtvlucht bent aangekomen heeft u nog een halve dag in Johannesburg om bijvoorbeeld het Apartheids museum te bezoeken. U zou ook een fietstour met gids kunnen maken door Soweto. Als u niet wilt fietsen kunnen wij ook voor een gids zorgen die u Soweto per auto laat zien.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Kololo Game Reserve afstand 275 km

Kololo Game Reserve Vaalwater

Afbeelding van Vaalwater Kololo Game Reserve U vertrekt vanuit Johannesburg richting de Waterbergen. U overnacht bij Kololo Game Reserve. Hier heeft men de mogelijkheid u mee te nemen naar het Welgevonden Game Reserve voor de 'Big 5'. In Kololo zelf kunt u ook safari’s maken maar ook te voet of op de mountain bike van het wild genieten. Accommodatie: Kololo Game Reserve
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Louis Trichardt afstand 370 km

Madi a Thavha Louis Trichardt

Afbeelding van Louis Trichardt Madi A Thavha Vanaf Kololo is het ongeveer 4 uur rijden naar Madi a Thavha Mountain Farm in de Soutpansberg. De Lodge wordt door een Nederlanderse gerund. Er zijn heel veel activiteiten te ondernemen, waarbij u de locale bevolking kunt leren kennen, maar ook de verscheidenheid van cultuur en natuur kunt ervaren. Dit kan onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid, maar ook kunt u wandelingen of mountain bike tochten maken. U kunt vanuit hier een arts en craft tour maken. Hier in de buurt zijn zeer veel houtbewerkers, potten bakkers etc. Dit kan in overleg met de lodge worden verzorgd.
Accommodatie: Madi a Thava Mountain Farm
Maaltijden: Diner en ontbijt

+Dag 6: Timbavati afstand 290 km

Shindzela Safari Camp

Afbeelding van Timbavati Shindzela Vandaag is het verstandig om op tijd te vertrekken. U dient namelijk voor 15h00 bij Shindzela te zijn in verband met de middag/avond safari. Het zou jammer zijn als u deze mist. U rijdt over de Moegabaskloof bij Tzaneen naar het Timbavati Wildpark. In Shindzela zitten de Lodge activiteiten bij de prijs in. U kunt met de ranger en tracker overleggen wat u graag zou willen zien.
Accommodatie: Privé kamp in Timbavati
Maaltijden: Diner en ontbijt en lodge activiteiten (game drives/safari’s)
Exclusief toegang van Timbavati privé park.

+Dag 7: Panorama Route afstand 220 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge Na de ochtendsafari en het ontbijt verlaat u het Timbavati park om de Panorama route te gaan rijden. U rijdt langs de ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon , God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten.
Accommodatie : Hazyview, Gecko Lodge
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 8: Krugerpark afstand 160 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 U kunt uw eigen ingang kiezen waar u het Krugerpark naar binnen wilt gaan. U komt het park binnen en al kijkend naar het wild reist u langzaam naar het zuiden. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleid te doen, dan kun u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Satara, inclusief entree Kruger Nat. Park
Maaltijden : logies

+Dag 9: Krugerpark afstand 100 km

Lower Sabie Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Lower Sabie 01 U heeft vandaag nog de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Onderweg naar uw volgende accommodatie maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleidt te doen, dan kun u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Lower Sabie, inclusief entree Kruger Nat. Park
Maaltijden : logies

+Dag 10: Swaziland afstand 250 km

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Eswatini en gaat richting het zuiden naar Mbabane en het Mlilwane Wildpark, waar u ook de nacht zult doorbrengen.
U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, één van de wildparken van Eswatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big Five, zodat u hier uitstekend op de fiets of te paard naar wild kunt spotten.
Accommodatie : Eswatini, Mlilwane
Maaltijden : ontbijt

+Dag 11 & 12: St. Lucia afstand 335 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland/iSimangaliso Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. Vanuit hier kunt u ook het Hluhluwe/Imfolzopark bezoeken.
Accommodatie:St.Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 13: Umdloti/Durban afstand 220 km

Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U kunt de hele dag nog genieten van de provincie Kwazulu Natal. U komt langs bekende plaatsen als Umhlanga en u kunt een van de mooie stranden die boven Durban liggen met een bezoek vereren. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen en niet al te ver van het vliegveld ligt. Hier kunt u in de loop van de middag nog een strandwandeling maken. Uw vlucht naar Port Elizabeth vertrekt de volgende dag al op tijd.
Accommodatie: Umdloti, Drifters
Maaltijden: ontbijt

+Vlucht naar Port Elizabeth

Aankomst Durban King Shaka Intl.

Afbeelding van Duban King Shaka International U levert uw auto in en vliegt naar Port Elizabeth

+Aankomst Port Elizabeth

Aankomst Port Elizabeth Intl.

Afbeelding van Port Elizabeth Airport 01 Na aankomst haalt u uw huurauto op en vertrekt naar het Tsitsikamma park

+Dag 14 & 15: Tsitsikamma afstand 200 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp U kunt nog via Jeffrey’s bay en St Francis Bay rijden langs de kust. Het gebied, waar de reusachtige golven van de Indische Oceaan op de rotskust slaan, waar weelderige wouden en fynbos (heide) op de berghellingen groeien tot de kust en waar vele rivieren de oceaan bruin kleuren van het rottingsproces van de vegetatie ligt de "place of much water", het Tsitsikamma Forest Nationale Park. Dolfijnen spelen er in de golven en de walvissen komen in het seizoen (sept-nov) vaak dicht bij de kust. Het gebied wordt getypeerd door weelderig wouden, rotsachtige kusten en fantastische stranden en is een prima recreatiegebied. Met name voor kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungeejumping en veel meer.
Accommodatie: Tsitsikamma, Rest Camp
Maaltijden: logies

+Dag 16 & 17: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U heeft voldoende tijd om via Knysna, George naar Oudsthoorn te rijden. Knysna is bekend om zijn Knysna Heads. U rijdt door George een stad met een prachtige golfbaan. U gaat via de spectaculaire Outeniqua Bergpas, naar Oudtshoorn. En hierna rijdt u de hoofdstad van de struisvogel binnen. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cango grotten en vele struisvogelboerderijen.
De 2de dag kunt u gebruiken om de Swartberg pas te rijden in combinatie met een struisvogel boerdijbezoek.
Accommodatie: Oudsthoorn Red Stone Hills
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 18: Swellendam afstand 190 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap U rijdt via de Tuinenroute naar Swellendam. Langs de Tuinenroute vindt u geen tuinen. de route is zo genoemd omdat het erg groen is in dit gebied door voldoende regenval. In de buurt van Swellendam begint de wijnstreek. Tijdens het walvisseizoen zou u uw verblijf in Swellendam kunnen wijzigen in een verblijf in Hermanus.
Accommodatie: Swellendam, Roosje van de Kaap
Maltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad afstand 230 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U kunt via de kustweg of toeristisch door het wijngebied naar Kaapstad rijden maar ook is het mogelijk om snel via de N2 weg te gaan en dan de rest van de dag in Kaapstad doorbrengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties.
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland, District Six en andere musea maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: Vertrek naar Europa

Aankomst Cape Town Intl. Airport

Afbeelding van Cape Town International Omdat bijna alle vluchten aan het eind van de middag en in de loop van de avond vertrekken heeft u nog alle tijd om Kaapstad te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
Vlucht Durban - Port Elizabeth (t.w.v. € 150)
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika, inclusief 16 maal ontbijt
Huurauto C (Toyota Corolla of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste accommodatie
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane wildpark, Tsitsikamma wildpark t.w.v. € 80
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht en entree van Timbavati privé park