Rondreis Zuid Madagaskar

Rondreis zuid Madagaskar


Rondreis zuid Madagaskar

Prijzen

Prijzen van 1 november 2019 tot 31 oktober 2020
Bij 2 personen € 1120,00 per persoon
Bij 3 personen € 925,00 per persoon
Bij 4 personen € 815,00 per persoon

Prijzen zijn exclusief intercontinentale vluchten. Single toeslag € 265,00.

De Rondreis zuid Madagaskar is de meest populaire reis omdat u de grote verscheidenheid van Madagaskar ervaart tijdens deze reis. U reis over hoogvlaktes en berglandschappen, door regen en droge bossen, de bergketens van Ankarana en Isalo en eindigt bij de savannes en kust van zuid-oost Madagaskar. U bezoekt onder andere het Ranomafana Nationaal Park en het Isalo Nationaal Park. Aan het einde van de reis vliegt u weer terug naar Antananarivo.

Deze reis is heel goed te combineren met onze reis West- of Noord Madagaskar.

Dag tot dag beschrijving

De rondreis rondreis Zuid Madagaskar toont in 11 dagen de grote diversiteit van Madagaskar qua cultuur, landschappen, flora en fauna.
Hoogtepunten o.a.:
Ranomafana Nationaal Park: diverse lemuren (maki's) en kameleons. vogels
Anja Community Reserve: oner andere de ringstaart lemur
Isalo Nationaal Park: zandsteen massief met grote variëteit flora en fauna
Ifaty: Vissersdorp met baobab bos en koraalriffen


Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 02 U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids

+Dag 1 Antananarivo

Les 3 Métis - Antananarivo

Afbeelding van Les 3 Metis 01 U wordt naar uw accommodatie voor vannacht gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u nog tijd om Antananarivo te ontdekken.
Afbeelding van Les Chambres Du Voyageur 02 U reist door een landschap van heuvels, bergen en rijstvelden naar Antsirabe waar u na de middag een stadstour maakt

+Dag 3 & 4 Ranomafane

Centrest Sejour - Ranomafana

Afbeelding van Centrest Sejour 09 Na het ontbijt vertrekt u naar Ambositra, de stad om handgemaakte souvrnirs te kopen. Ambositra is namelijk een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk. U reis daarna verder naar het Ranomafana National park, een typisch tropisch regenwoud. Hier leven diverse soorten lemurs en vogels. Ook leeft hier één van de grootste hagedissen van het eiland, de Parson's chameleon. Ranomafana is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Het Ranomafana NP is sinds 1991 een Unesco Wereld Erfgoed Site.
Afbeelding van Betslileo Country Lodge 02 U bezoekt vandaag de stad Fianarantsoa, de stad waar veel geloven hun centrum hebben en waar dus veel kerken zijn te bezichtigen. Daarna reist u verder naar Ambalavao. Hier bezoekt u een fabriek waar papier nog met de hand wordt geschept.

+Dag 6 & 7 Isalo national park

Isalo ranch - Isalo National Park

Afbeelding van Isalo Ranch 03 Op woensdag is de Zebu markt interessant om te bezoeken. In het Anja Community Reserve kunt u de ringstaart Maki ontdekken. Het tweede deel van de reis gaat via Ihosy naar de Horombe graslandvlaktes en verder richting Ranohira. Het landschap begint te veranderen. Terwijl u door de 'Poort naar het Zuiden' reist geniet u van het uitzicht op de bergketen en betreed het aantrekkelijke landschap van de Betsileo-bevolking. Hier begint ook de bebouwing te veranderen, van de huizen met twee verdiepingen naar de 'African-style' womingen. U verlaat de centrale hooglanden waar de mensen meer verwant zijn aan die in Zuidoost-Azië dan die in Afrika.
Het Isalo National Park is een zandsteen massief en biedt schitterende landschappen. Ook hier kunt u genieten van ene grote variëteit flora en fauna.

+Dag 8 & 9 Itafy

Le Nautilus - Itafy

Afbeelding van Le Nautilus 01 U reist door verschillende dorpen, savannes en bossen naar Toliara. Langs de weg ziet u baobab bomen, mooi beschilderde graven evenals typische dorpen van de zuidelijke stammen. Na de lunch reist u verder naar het vissersdorp Itafy. De volgende dag heeft u vrij te besteden in Itafy en omgeving en zijn naast de schitterende riffen en lagunes hier ook veel Baobab bomen te zien. Geniet ook van de omliggende dorpen. Hier zijn diverse wateractiviteiten mogelijk.

+Dag 10 Antananarivo

La Varangue - Antananarivo

Afbeelding van La Varangue Tananarive 03 Na het ontbijt vliegt u weer naar Antananarivo. Na aankomst heeft u alle tijd voor een stadstour of de handicraft markt.
Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 01a In de loop van de dag vertrekt u weer richting Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Accommodatie op bed en ontbijt gedurende de reis
Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
Vervoermiddel en bestuurder: 4x4 auto of minibusje
Engels sprekende chauffeur
Heffing belasting

Exclusief:
Alle lunches
Alle diners
Drankjes, fooien en alle persoonlijke uitgaven
visumkosten: €35 voor een verblijf van 30 dagen
binnenlandse vluchten en luchthavenbelasting
internationale vluchten en luchthaventaksen
(geschatte vluchtkosten Tolary - Antananarivo € 300,00 pp)
eventuele wijzigingen van de route om welke reden dan ook