Rondreis Zuid-Madagaskar - Fort Dauphin en Berenty

Rondreis zuid Madagaskar - Fort Dauphin en Berenty Private Reserve


Rondreis zuid Madagaskar - Fort Dauphin en Berenty Private Reserve

Prijzen

*10*prijzen van 1 november 2019 tot 31 oktober 2020
Bij 2 personen € 1010,00 per persoon
Bij 3 personen € 980,00 per persoon
Bij 4 personen € 945,00 per persoon

Prijzen zijn exclusief intercontinentale en binnenlandse vluchten. Single toeslag € 250,00.

Tijdens de rondreis zuid Madagaskar - Fort Dauping en Berenty Private Reserve ervaart u onder andere de grote verscheidenheid van Madagaskar. Madagaskar staat bekend om de ongerepte natuur, maar deze reis laat u ook kennis maken met de interessante tradities en gewoontes van de lokale mensen. Na 1 nacht verblijf in Antananarivo vliegt u naar Fort Dauphin waar u 1 nacht verblijft. Daarna reist u verder naar het Berenty Private Reserve, een oerwoud met voornamelijk loofbomen. Hier leven diverse soorten lemuren zoals de ringstaartmaki, de bruine maki en de verreauxsifaka. Daarna reist u terug naar Fort Dauphin om nog een paar dagen te genieten van de kust en vissersdorpjes.

Deze reis is goed te combineren met één van onze andere reizen door Madagaskar

Dag tot dag beschrijving

De rondreis zuid Madagaskar - Fort Dauphin en Berenty Private Reserve toont in 8 dagen de zuidkust van Madagaskar en het Berenty Private Reserve.
Hoogtepunten zijn o.a.
Fort Dauphin
Berenty Private Reserve
Lanirano meer
Het vissersdorp Evatraha

Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 02 U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids

+Dag 1 Antananarivo

Au Bois Vert - Antananarivo

Afbeelding van Au Bois Vert Antananarivo 03 U wordt naar uw accommodatie voor vannacht gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u nog tijd om Antananarivo te ontdekken.

+Dag 2 Fort Dauphin

Croix du Sud in Fort Dauphin

Afbeelding van Croix Du Sud 03 U wordt naar het vliegveld van Antanarivo gebracht voor uw vlucht naar Fort Dauphin. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en maakt u een stadstour door Fort Dauphin. U bezoekt het stadscentrum van Fort Dauphin met onder andere het postkantoor en het stadhuis. Vanaf die plek heeft u een mooi zicht over de haven en de baai. U vervolgt met een bezoek aan de ruïnes van het Fort Flacourt, gebouwd in 1643, en vervolgens aan de oude stad met een mooi uitzicht op de Indische Oceaan. Vanaf het dak van het Miramar hotel heeft u een mooi uitzicht over het beroemde strand van Libanona. Deze tour duurt ongeveer 90 minuten.

+Dag 3 & 4 Berenty Private Reserve

Berenty Lodge bij het Berenty Reservaat

Afbeelding van Berenty Lodge 01 Vandaag reis u naar het Berenty reservaat. U reist door de Androy regio. Onderweg zal aandacht worden gegeven aan de exotische planten van het doornwoud zoals de inheemse palmboom en baobabbomen. De eerste avond bezoekt u het oerwoud om diverse dieren, waaronder veel soorten lemuren, te ontdekken. De volgende dag is geheel gereserveerd voor een bezoek aan het oerwoud aan de Mandrare rivier. De Engelse naam spiny forest heeft deze ecoregio te danken aan de diverse Didiereaceae-soorten. Deze hebben grote doorns die in de ochtend waterdamp verzamelen en enige bescherming bieden tegen dieren op zoek naar water. U zult diverse lemuren zien zoals de ringstaart maki en de bruine lemure.

+Dag 5 & 6 Fort Dauphin

Croix du Sud in Fort Dauphin

Afbeelding van Croix Du Sud 03 Nadat u in de ochtend nogmaals het oerwoud en het Arambelo Museum in Androy heeft bezocht reist u terug naar Fort Dauphin. De volgende dag maakt u een dagexcursie naar de Lokaro Baai waar u een boottocht maakt door een schitterend tropisch landschap. Daarna wordt u naar het Lanirano meer gebracht waar u met de boot naar het vissersdorp Evatraha gaat. Deze excursie is inclusief pic-nic.

+Dag 7 Antananarivo

La Varangue - Antananarivo

Afbeelding van La Varangue Tananarive 03 Na het ontbijt vliegt u weer naar Antananarivo. Na aankomst heeft u alle tijd voor een stadstour of de handicraft markt.
Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 01a In de loop van de dag vertrekt u weer richting Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Accommodatie op bed en ontbijt gedurende de reis
Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
Vervoermiddel en bestuurder: 4x4 auto of minibusje
Engels sprekende chauffeur
Heffing belasting

Exclusief:
Alle lunches
Alle diners
Drankjes, fooien en alle persoonlijke uitgaven
visumkosten: €35 voor een verblijf van 30 dagen
binnenlandse vluchten en luchthavenbelasting
internationale vluchten en luchthaventaksen
(geschatte vluchtkosten retourvlucht Antinanarivo - Fort Dauphin € 450,00 pp)
eventuele wijzigingen van de route om welke reden dan ook