Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad - 21 daagse reis vanuit Kaapstad door Zuid-Afrika naar het zuiden van Namibië. Prijs op aanvraag


Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad - 21 daagse reis vanuit Kaapstad door Zuid-Afrika naar het zuiden van Namibië. Prijs op aanvraag

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad  is een 21-daagse self drive vanuit Kaapstad naar het noorden. U bezoekt onder andere als hoogtepunten de Augrabies waterval, het Kgalagadi Transfrontier park en de wijnlanden in Zuid-Afrika en de Sossusvallei met z'n hoge rode duinen, de Death Valley en de Fish River Canyon in Namibië.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad bezoekt onder andere de Augrabies waterval, het Kgalagadi Transfrontier park, de Sossusvallei, de Fish River Canyon en de wijnlanden.

Afbeelding van Cape Town International U wordt ontvangen door een van onze medewerkers op het vliegveld van Kaapstad.

+Dag 1 - 3: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 De volgende dagen heeft u de mogelijkheid de dagen geheel naar eigen inzicht in de delen met enige van de vele mogelijkheden, van interessante bezichtigingen en historische uitstapjes tot unieke locale ervaringen en genieten van de vele natuur, waaronder:
• De grote Cape Peninsular Tour die begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
• Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
• En natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland.
Zoals men kan verwachten van ‘het restaurant van de oceanen’ is er een ruim aanbod van avondvermaak. U kunt kiezen uit verschillende restaurants en cafés in Afrikaanse sfeer, Afrikaanse Jazz clubs en een ruime sortering restaurants met internationale keukens van uit de hele wereld.
Accommodatie: Kaapstad Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4: Paternoster afstand 155 km

Farr Out! - Paternoster

Afbeelding van Paternoster Farr Out U rijdt vandaag een korte afstand naar Paternoster, een mooie kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Onderweg zou u het Westcoast National Park nog kunnen bezoeken.
Accommodatie: Farr out!
Maaltijden: ontbijt

+Dag 5: Calvinia afstand 400 km

Hantam House - Calvinia

Afbeelding van Calvinia Hantam House Lodge U neemt asfcheid van de kust en trekt het binnenland in. Calvinia is een echt Karoo dorp. U zou ook nog een gedeelte langs de kust kunnen blijven rijden via Lamberts Bay. De afstand is dan vergelijkbaar maar u zult wel een uurtje langer onderweg zijn in verband met de kwaliteit van de wegen.
Accommodatie: Hantam House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Augrabies Waterval afstand 450 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 De afstand is wat ver maar door de kwaliteit van de wegen is deze afstand goed te overbruggen. U rijdt door de Karoo, een lange rechte weg met weinig verkeer. De Augrabies waterval is één van de grootste watervallen in de Oranjerivier. Het park is ook de moeite waard met mooie uitzichtspunten.
Accommodatie: Augrabies Restcamp
Maaltijden: geen (restaurant aanwezig)

+Dag 7: Twee Rivieren afstand 375 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U rijdt via Upington naar de Kgalagadi. Vergeet niet om hier boodschappen te doen want in het Kgalagadi Transfrontier Park zijn geen restaurants en het boodschappen doen is daar beperkt.
Accommodatie: Twee Rivieren
Maaltijden: geen

+Dag 8: Kgalagadi Transfrontier Park

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U kunt vandaag de hele dag safari's maken terwijl u van Twee Rivieren naar Mata Mata rijdt. Omdat u twee dagen in het park verblijft mag u morgen bij Mata Mata de grens over naar Namibie.
Accommodatie: Mata Mata
Maaltijden: geen

+Dag 9: Marienthal afstand 260 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge U verlaat Zuid-Afrika maar blijft in de Kalahari. De wegen in Namibië zijn voor het grootste gedeelte onverhard, vandaar dat we minimaal een auto adviseren die wat hoger op de wielen staat,
Accommodatie: Anib lodge Stampriet
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10 & 11: Sesriem afstand 295 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U verblijft twee dagen in Sesriem om de Sossusvallei en de Death Valley te kunnen bezoeken.
Accommodatie: Desert Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12: Namib Naukluft Park afstand 255 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere U rijdt langs de rand van de duinerij aan de kust van de Atlantsiche Oceaan en vefblijft in Namtib Biosphere, een lodge midden tussen de rode duinen.
Accommodatie: Namtib Desert Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13 & 14: Aus afstand 110 km

Desert Horse Inn - Aus

Afbeelding van Aus Wilde Paarden De afstand is niet zo groot vandaag. U verblijft twee dagen in Aus zodat u 2 dagen op dezelfde mooie locatie blijft en wel de mogelijkheid heeft om de kustplaats Luderitz met het verlaten diamantmijnwerk stadje Kolmanskop te bezoeken.
Accommodatie: Desert Horse Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15: Fish River Canyon afstand 265 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 U rijdt verder naar de Fish River Canyon. Een mooie route is via Rosh Pinah en de noordoever van de Oranjerivier. Dat is 135 km meer maar zeker de moeite waard.
Accommodatie: Canon Roadhouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 16 & 17: Springbok afstand 335 km

Daisy's Country Lodge - Springbok

Afbeelding van Namakwa Nature Reserve In het bloemenseizoen van ongeveer half Augustus tot medio-eind September is Springbok het centrum van de bloemenweelde in dit gebied. Namaqualand staat bekend om de grote kleurige vlaktes terwijl het anders erg dor is. Buiten het siezoen is het dan ook verstandig om de extra dag ergens anders te verblijven, bijvoorbeeld in Clanwilliam.
Accommodatie: Daisy's Country Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Clanwilliam afstand 340 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys U rijdt steeds verder naar het zuiden. Vandaag verblijft u in Clanwilliam, aan de voet van de Cederberg waar u mooie wandelingen zou kunnen maken.
Accommodatie: Saint du Barry's
Maaltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Stellenbosch afstand 230 km

Knorhoek Stellenbosch

Afbeelding van Stellenbosch Knorhoek Na deze reis is het prettig om het af te lsuiten op een wijnfarm. U kunt hier heerlijk relaxen en genieten van Stellenbosch en omgeving.
Accommodatie: Knorhoek
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag vertrekt u weer naar Europa. de vluchten vertrekken over het algemeen laat in de middag/avond zodat u nog alle tijd heeft om Stellenbosch en omgeving te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika en Namibië inclusief 17 maal ontbijt
Huurauto S (Nisasn X-trail 2x4 of vergelijkbaar)
Entrees van Augrabies en Kgalagadi parken t.w.v. € 50,00 per persoon
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

Bekijk pagina

Fish River Canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is tot 550 meter diep en totaal ongeveer 160 kilometer lang.

Bekijk pagina

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park met veel katachtigen en roofvogels in een rood landschap.

Bekijk pagina

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Bekijk pagina

Namaqua Nationaal Park

Namaqua Nationaal Park staat van het begin van augustus tot in september in de droge, stoffige valleien volle bloei.

Bekijk pagina