Rondreis Zuid-Namibië vanuit Windhoek

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Windhoek - in 14 dagen ziet u de mooiste plekken in het Zuiden van Namibië


Rondreis Zuid-Namibië vanuit Windhoek - in 14 dagen ziet u de mooiste plekken in het Zuiden van Namibië

Prijzen

periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
1 maart - 30 juni € 1.525,00
1 juli tot 31 oktober € 1.615,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Windhoek toont u in 14 dagen de mooiste plekken van het Zuiden van Namibië. Van het Quiver Tree Forest tot de Fish River Canyon. U eindigt in Sesriem waar u de Sossusvlei kunt bezoeken.

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Windhoek gaat van Keetmanhoop via de Fish River Canyon en Luderitz naar de Sossusvallei.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Aankomst Windhoek

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U vliegt vanaf Europa naar Windhoek. U haalt de huurauto op bij de verhuurmaatschappij of er staat een transfer voor u klaar en u gaat naar Windhoek naar uw 1ste overnachting. Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië. Uw overnachting is de 1ste nacht in een Windhoek zelf.
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Marienthal afstand 285 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge Vandaag rijdt u eerst naar het Zuiden. Het 1ste gedeelte gaat via de B1 over asfaltweg. Bij Marienthal slaat u af en gaat u via gravelwegen(C20) richting Stampriet. De lodge is prettig gelegen op slechts 30 km afstand van Marienthal. Het is een mooie stop tussen Windhoek en Keetmanshoop.
Accommodatie:Marienthal Anib Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3: Keetmanshoop afstand 265 km

Schutzenhaus Keetmanshoop

Afbeelding van Keetmanshoop Schuetzenhaus Vandaag gaat u verder naar het zuiden. U komt door de Kalahari woestijn. Maar het is geen woestijn zoals de Sahara. Het is meer droge grond met hier en daar een klein bosje met lage begroeiing. U kunt ook wat wild onderweg tegenkomen alhoewel dit niet zo veel zal zijn. Vlak voor Keetmanshoop is het grote Quiver Tree Forest en Giants Playground. Het bevindt zich op de boerderij Gariganus. Een wandelpad leidt u hierheen.
Accommodatie: Keetmanshoop Shuetzenhaus guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Fish River Canyon afstand 145 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 Vandaag vervolgt u uw reis naar het Gondwana Natuur Park. Dit park is 1120 km2 groot en u kunt hier zebra, struisvogel gemsbok en hartebeest tegenkomen. De 2de dag kunt u gebruiken om naar de Fish River te gaan en eventueel Ai Ais te bezoeken. Vanaf Hobas heeft u een schitterend uitzicht over de canyon. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld. De canyon is een onderdeel van het onlangs uitgeroepen Ai-Ais –Richtersveld Trans Frontier Park. Deze canyon is 160 km. lang en tot 27 km. breed. De grootste diepte is 550 meter.
Accommodatie: Fish River Canyon Canon Road house
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 6 & 7: Luderitz afstand 385 km

Nest Hotel Lüderitz

Afbeelding van Luderitz Nest Hotel In Luderitz heeft u veel mogelijkheden. U kunt een excursie naar het Diaz punt maken. Ook is het mogelijk dat u flamingo's ziet in het gebied aan de kust. Het informatiecentrum ligt op loopafstand van uw hotel. Ook kunt u er voor kiezen om een boottocht te maken naar het Halifax eiland. Op de weg naar Luderitz of als u weer terug rijdt kunt u nog de diamant spookstad Kolmanskop bezoeken.
Accommodatie: Luderitz Nest Hotel
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 8: Tiras Mountains afstand 230 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere U rijd weer landinwaarts op de B4. U kunt stoppen bij de paarden van de Namib bij Garub vlakbij Aus. De 2 kilometer lange wandeling naar het watergat is bewegwijzerd. Na Aus neemt u de C13 richting Helmeringhausen. Hierna slaat u linksaf de mooie route van de D707 op. Hier ervaart u de weidsheid van Namibië als u dit nog niet hebt ervaren.
Accommodatie: Tiras Mountains Namtib desert lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 9 & 10: Sesriem/Sossusvallei afstand 245 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vertrekt richting het noorden via de D707en de C27. U vervolgt uw weg tot aan Sesriem via Beta en het Namib Naukluft Park. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grote Namib Naukluft Park, wat een gebied van 49.000km omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Dit kunt u beter voor de volgende dag bewaren. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon bezoeken in de bovenloop van de Tsauchab rivier.
Accommodatie: Sesriem Dessert camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 11 & 12: Swakopmund afstand 350 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse U vervolgt uw weg via de C19 richting Solitair. U gaat via Solitair en de Kuiseb Pass naar Swakopmund rijden. Solitair is een afgelegen, vriendelijke plekje middenin de woestijn en het blijft een favoriete trekpleister. Hier kom je reizigers van over de hele wereld tegen. Je kunt hier heerlijk appelgebak eten en dit is ook de laatste plek om te tanken voordat u verder gaat. Het is een beetje een soort oase in de woestijn. Swakopmund is de badplaats voor de mensen uit Namibië. Het heeft veel Duitse invloeden uit het verleden.
Accommodatie: Swakopmund Meike's guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13: Windhoek afstand 370 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa Vandaag kunt u via de C28 of via de B2. De C28 is allemaal gravelweg en de B2 is asfaltweg. Via de C28 en een gedeelte van het Naukluft park is het 325km. Rijtijd ongeveer 5 uur. Via de B2 is het 365 km, rijtijd ongeveer vergelijkbaar of iets minder. U komt aan in Windhoek waar u nog even kunt ontspannen voor u weer naar Nederland teruggaat.
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vertrekt vandaag weer richting Europa

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
13 nachten verblijf in Namibië op basis B&B
Huurauto W (Renault Duster 4x4 of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken van Namibië


Kijk ook hier eens naar:

Fish River Canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is tot 550 meter diep en totaal ongeveer 160 kilometer lang.

Bekijk pagina