Safarireis Botswana

Start in Johannesburg en bezoek 21 dagen de mooiste wildparken van Botswana. Prijs op aanvraag


Start in Johannesburg en bezoek 21 dagen de mooiste wildparken van Botswana. Prijs op aanvraag

In Botswana vindt u vele diverse wildparken, waar u heerlijke safari's kunt maken. Safarireis Botswana begint in Zuid Afrika, waar u het Pilanesberg park bezoekt. Het Chobe wildpark in Botswana staat bekend om de grote aantallen olifanten, maar ook een riviersafari is hier zeker de moeite waard.  Tot aan Maun heeft u de mogelijkheid safari’s in de buurt van of op het water te maken. Daarna gaat u de Makgadikgadi Pannen bezoeken om weer in Zuid Afrika in het Marakele park uw laatste wildervaring te beleven.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de safarireis Botswana kunt u safari's maken in het Pilanesberg Park en Marakele en in Botswana in Chobe, Moremi en de Makgadikgadi pannen.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst in Johannesburg. Meet en Greet en assistentie bij het ophalen van de huurauto.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U overnacht in een guesthouse dat vlak bij het vliegveld ligt. Komt u in de loop van de avond aan, dan zorgen wij voor een transfer naar uw accommodatie. Het ligt dicht bij verscheidende belangrijke winkelcentra. U zou nog een bezoek aan Soweto kunnen brengen als u met een nachtvlucht aankomt. Een fietstour met gids door Soweto is een bijzondere ervaring.
Accommodatie: Johannesburg, Sunrock Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Marakele afstand 265 km

Tlopi Tented Camp

Afbeelding van Marakele Tlopi Tented Camp Vandaag haalt u de huurauto op en vertrekt u naar het Marakele park. Hier zult u geen grote olifantengroepen vinden, maar wel een grote diversiteit aan wild. Een heerlijke relaxte plek aan het begin van uw reis.
Accommodatie: Tlopi tented Camp
Maaltijden: geen

+Dag 3: Francistown afstand 515 km

Woodlands Stopover

Afbeelding van Francistown Woodlands U verlaat het Marakele Park om op weg te gaan naar Botswana. Het is een redelijk lange dag rit, maar de weg is verder niet zo interessant. U gaat u via Palapeye en Francistown. In Palapaye kunt u lekker koffie drinken. U kunt ook overwegen om in Palapye te overnachten.
Accommodatie: Woodlands Stopover, Francistown
Maaltijden: ontbijt

+Dag 4 & 5: Nata afstand 170 km

Nata Lodge

Afbeelding van Nata Nata Lodge Vandaag is de afstand niet zo groot. U heeft ruim de tijd om bij aankomst in Nata te genieten van een bezoek aan de bird sanctuary of de oostkant van de Makgadikgadi Pans.
Accommodatie: Nata Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6 - 8: Kasane afstand 320 km

The Old House - Kasane

Afbeelding van Old House Kasane 01 U vervolgt u uw weg vanaf Nata via Sibuya Woud, Kazuma en via Kazangula komt u aan in Kasane. Als u op tijd bij Chobe Safari Lodge bent, kunt u nog een riviersafari maken en dit is wel één van de mooiste activiteiten die u hier kunt doen.
Chobe National Park zit aan de rand van Kasane. Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de aanwezigheid van veel olifanten. Het heeft de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Verder staat Chobe bekend om de grote kuddes buffels en het rijke vogelleven. De tweede dag kan een shuttle u naar de Kazangula Grenspost, de grens met Zimbabwe brengen. U kunt de Victoria Watervallen bezoeken vanuit Zimbabwe. Behalve een bezoek brengen aan de Victoria Watervallen kunt u eventueel ook deel nemen aan een raft op de machtige Zambezi rivier, maar u zou ook kunnen bungee jumpen of u met een helikopter boven de watervallen laten vliegen.
Accommodatie: The Old House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 9 & 10: Kongola afstand 270 km

Camp Kwandoo - Kongola

Afbeelding van Kongola Camp Kwando U rijdt verder naar het westen door de Caprivistrook (nu Bwabwata Nat. Park) naar Kongola in Namibië, waar u de afslag neemt naar Camp Kwandoo aan de oevers van de Kwando Rivier. De Caprivistrook strekt zich over ongeveer 180 kilometer van het westen naar het oosten uit door de Okavango Delta tot aan de Kwando Rivier. U kunt 's middags eventueel nog een riviersafari over de Kwando Rivier maken.
Accommodatie: Camp Kwandoo
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Poppa Falls afstand 240 km

Mahangu Safari Lodge Divundu

Afbeelding van Divundu Mahangu Safari Lodge De weg door de Caprivistrook is allemaal goed asfalt en niet echt inspirerend, u kunt hier dus goed doorrijden. Dit geeft u tijd om bij Camp Kwandoo nog een schooltje te bezoeken of vroeg bij Poppa Falls te zijn om daar rond te kijken. Ook kunt u vanuit hier een bush men en/of een culturele trip maken. Het ligt vlakbij het Mahango wildpark en de Caprivistrook (nu Bwabwata Nat. Park), waar ook safari’s naar toe worden georganiseerd door de accommodatie.
Accommodatie: Mahangu
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13 - 15: Maun afstand 425 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Vandaag is een redelijk lange rit naar Maun. U gaat weer terug naar Botswana door het Mahango Nat. Park. U reist via de westkant van de Okavanga Delta naar het zuiden, naar Maun. Hier verblijft u 2 nachten om Moremi in te kunnen gaan of verder de delta in. Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten ondernomen waar u deel aan kunt nemen. De kosten zijn voor eigen rekening. Maar u kunt vanuit hier met een mokoro het park in of met een safari mee vanuit de lodge.
Accommodatie: Audi Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 16 & 17: Gweta afstand 225 km

Planet Baobab Gweta

Afbeelding van Gweta Planet Baobab Vandaag is de autorit niet zo ver, zodat u een redelijk gemiddelde snelheid kunt halen. U gaat tussen de Nxai Pan en de Makgadikgadi pannen door. U kunt voor uzelf beslissen of u het park in wilt gaan. U verblijft 2 nachten bij Planet Baobab en vanuit hier kunt u heel goed de pannen in. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Pan. De volgende dag kunt u nog beslissen of u meer van de Makgadikgadi Pans wilt zien. Een mooie excursie is hier om naar de meerkatjes te gaan.
Accommodatie: Planet Baobab
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Serowe afstand 515 km

Khama Rhino Sanctuary Serowe

Afbeelding van Serowe Khama Rhino Sanctuary Een stop tussen Gweta en Zuid Afrika is in verband met de afstand zeker nodig. Khama Rhino Sanctuary is hiervoor een erg mooie plek om te verblijven en past helemaal in een safarireis. Zorg dat je voor donker bij Khama Rhino bent. Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig. Het wordt door de gemeenschap gerund. Er is een klein restaurant. Bij de ingang is een kleine winkel voor basis artikelen en hout voor een braai.
Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary
Maaltijden: self-catering (restaurant aanwezig)

+Dag 19 & 20: Pilanesberg afstand 480 km

Bakgatla Resort - Pilanesberg

Afbeelding van Neushoorn Pilanesberg U gaat Zuid-Afrika weer binnen en rijdt door naar het Pilanesberg Park. Dit park is een oude uitgedoofde vulkaan. U hebt hier kans op de Big Five want het is een park waar zeer veel verschillende dieren voorkomen. Een heerlijke relaxte plek aan het einde van uw reis.
Accommodatie: Bakgatla
Maaltijden: ontbijt

+Dag 21: Johannesburg en vertrek 280 km

Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International De vluchten naar Europa vertrekken in de loop van de avond. U heeft dus voldoende tijd om naar Johannesburg te rijden. Misschien een plan om Pretoria nog even te bezoeken?

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika en Botswana, inclusief 17 maal ontbijt
Huurauto W (Ford Ranger 4x4 of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht en entree van de parken van Namibië en Botswana.

Botswana is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Mahango Game Reserve

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.

Bekijk pagina

Makgadikgadi Park

De aparte Makgadikgadi Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan Nationale Park.

Bekijk pagina

Moremi

Moremi beslaat een groot deel van de oostelijke zijde van de Delta en is een combinatie van gebieden met permanent water en drogere gebieden

Bekijk pagina

Marakele Nationaal Park

Het Marakele Nationaal Park ligt dichtbij Thabazimbi in de Limpopo Provincie en wordt beschouwd als het Nationale Park met het mooiste natuurschoon.

Bekijk pagina