Safarireis Namibië

Sossusvlei Etosha NP Swakopmund Himba Waterberg Plateau NP Deadvlei Duin 45
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

U begint in Windhoek en daarna reist u eerst naar de Rode duinen van de Sossusvlei, waarna u richting Swakopmund en Cape Cross rijdt. Via Damaraland en het gebied van de Himba komt u aan in het Etosha National Park. Via het Waterberg Plateau bereikt u weer het beginpunt Windhoek. Safarireis Namibië kan natuurlijk ook verlengd worden met de Kalahari en de Caprivistrook 

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.


Dag tot dag beschrijving


 • Windhoek

  Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Windhoek (of er staat een transfer voor u klaar die u naar Windhoek brengt). Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië. Uw overnachting is de 1ste nacht in een Windhoek zelf.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   city tour
   Katutura township

  Terra Africa

  Terra Africa ligt in Windhoek en is de eerste guesthouse in Namibië die de functie van een guesthouse combineert met een galerie moderne kunst. Terra Africa biedt schitterende uitzichten over de z ...

  Terra Africa ligt in Windhoek en is de eerste guesthouse in Namibië die de functie van een guesthouse combineert met een galerie moderne kunst. Terra Africa biedt schitterende uitzichten over de zuidelijke valleien van de stad Windhoek. Het heeft tien ruime en mooi ingerichte kamers met allemaal een eigen badkamer. Ook is er een zwembad, zonneterras en veel rustige zitjes in de tuin met mooi uitzicht. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetzaal of op het terras bij goed weer. Vanaf het terras kunt u genieten van een mooie zonsondergang boven de Khomas Hochland. 

  Vertoon meer
 • Sossusvlei en Death Valley

  Dag 2
  U gaat eerst een stukje via de B1 naar Rehoboth. Daarna gaat u via de C24 naar Solitair en hier laat u zich afzakken via de C19 richting Sesriem. Het Namib Naukluft park is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park dat een gebied van 49.000 km2 omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380 m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220 m boven de omliggende zee van zand liggen.

  Dag 3
  De tweede dag maakt u vanuit Sesriem een dagtocht naar onder andere de Sossusvlei. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. De Rode zandduinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   Deadvlei
   Duin 45

  Desert Camp - Sesriem

  Desert Camp bij de Sossusvallei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een ...

  Desert Camp bij de Sossusvallei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eigen veranda met kitchenette. Bij de receptie kunnen de maaltijden worden geboekt voor de nabij gelegen lodge en is het ook mogelijk om keukenbenodigdheden te huren om eigen maaltijden te verzorgen. De nabijgelegen Sossusvlei Lodge organiseert diverse activiteiten waar u aan kunt deelnemen zoals: vluchten boven de Sossusvallei, gegidste excursies naar de Sossusvallei en Death Valley, ballontochten, safari’s, Quad bike tochten.

  Let op! : Houd rekening met wild, slangen, schorpioenen en andere reptielen tijdens de wandelingen. Volg alleen de aangegeven paden.

  Vertoon meer
 • Swakopmund

  Dag 4
  Van Sesriem reist u via Solitair naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap.

  Dag 5
  De tweede dag kunt u gebruiken om naar Cape Cross te rijden voor de zeehonden kolonie. Ook kunt u Walvisbaai bezoeken en eventueel flamingo's zien. Verder is het Moon landscape wat u kunt bezoeken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   quadbike
   sandboarden
   walsvissafari
   boottocht

  Meike's Guesthouse - Swakopmund

  Meike's Guesthouse is een guesthouse gelegen in Swakopmund met vier gemeubileerde kamers, twee familiekamers en één self-catering appartement. De kamers zijn allemaal voorzien van een koelkast, ...

  Meike's Guesthouse is een guesthouse gelegen in Swakopmund met vier gemeubileerde kamers, twee familiekamers en één self-catering appartement. De kamers zijn allemaal voorzien van een koelkast, een TV, koffie en thee faciliteiten en een beveiligde parkeerplaats. Er wordt ontbijt geserveerd. Het is gelegen in een rustige omgeving op ongeveer vijf minuten wandelen van het centrum en tien minuten wandelen naar het strand. 

  Vertoon meer
 • Damaraland via Cape Cross

  Daarna gaat u verder naar Henties Bay met zijn relaxte atmosfeer. U kunt langs de Namib woestijnkust gaan via Henties Baai naar Cape Cross met zijn enorme zeehondenkolonie. Dit is 70 km extra op een zoutpad, goed te rijden. Via de C35 rijdt u naar het noorden om via Uis de hoogste berg van Namibië te zien, de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   white lady wandeling

  White Lady Lodge

  Sinds de opening in 2004 heeft Brandberg White Lady lodge een voorkeur bij veel natuurliefhebbers. Aan de voet van de hoogste berg van Namibië beleeft u de natuur van dichtbij en hoort u de stilte ...

  Sinds de opening in 2004 heeft Brandberg White Lady lodge een voorkeur bij veel natuurliefhebbers. Aan de voet van de hoogste berg van Namibië beleeft u de natuur van dichtbij en hoort u de stilte. Het heeft acht bungalows met 15 kamers, voorzien van eigen badkamer en een eigen terras. De bungalows zijn verspreid over een groter gebied onder grote schaduwrijke bomen in de riviervallei. Er is een restaurant, een lounge bar en een zwembad. 

  In de (meestal droge) vallei van de Ugab Rivier is veel begroeiing met hoge bomen en struiken. Daardoor leeft er een grote verscheidenheid aan wild en vogels. De Brandberg wordt veel bezocht door geologen. De ‘White Lady’ is één van de meest bekende rotstekeningen ter wereld. De wandeling naar de rotstekeningen biedt schitterende uitzichten over de vlaktes van Damaraland  Vertoon meer
 • Kamanjab via Twijfelfontein

  U reist verder via Damaraland naar Twijfelfontein. U kunt langs de Organ Pipes gaan die in de buurt van Twijfelfontein liggen. Hierna kunt u uw eigen weg kiezen om richting Kamanjab te gaan. Een mooie weg is via de C39, C43 en C40 te gaan. In de buurt van Kamanjab kunt u een Himba stam bezoeken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   bezoek Himba's

  Oppi Koppi - Kamanjab

  Oppi Koppi is een oase in de woestijn in het plaatsje Kamanjab. Het heeft één familiekamer met douche en toilet, één tweepersoonsbed en drie losse bedden. Er zijn ook twee tweepersoonskamers me ...

  Oppi Koppi is een oase in de woestijn in het plaatsje Kamanjab. Het heeft één familiekamer met douche en toilet, één tweepersoonsbed en drie losse bedden. Er zijn ook twee tweepersoonskamers met douche en toilet, bad en muskietennet. Twee tweepersoonskamers met douche en toilet. Twee tweepersoonskamers zonder douche en toilet. U kunt dan gebruik maken van de gemeenschappelijke wasgelegenheden. Ook zijn er zes luxe tweepersoonskamers met badkamer ensuite. Alle bungalows hebben en ventilator en koffie/thee faciliteiten. Alle campingplaatsen hebben water, elektriciteit, licht, wasgelegenheden en braai mogelijkheden. U kunt ook gebruik maken van het zwembad, de bar en het restaurant. In de nacht lopen er beveiligers rond op het terrein.

  De volgende activiteiten kunt u doen: Himba dorp bezoeken 23 km gelegen vanaf Kamanjab, stekelvarkens kijken, rotstekeningen bekijken, ezeltours, indien u beschikt over een 4x4 kunt u ook op zoek gaan naar de olifanten, leeuwen en neushoorns. Er is een wandeling van 2,5 km uitgezet waar u veel vogels tegen kunt komen.

  Vertoon meer
 • Etosha

  Van Kamanjab rijdt u naar de zuidelijke ingang van het Etosha park. De Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Het park omvat 22 270 km2. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   safari

  Okaukuejo camp Etosha

  Okaukuejo Camp Etosha is het oudste overnachtingskamp in Etosha. Momenteel is de administratie van Etosha er gevestigd evenals het Etosha Ecological Institute. Het heeft 90 bungalows beschikbaar, v ...

  Okaukuejo Camp Etosha is het oudste overnachtingskamp in Etosha. Momenteel is de administratie van Etosha er gevestigd evenals het Etosha Ecological Institute. Het heeft 90 bungalows beschikbaar, variërend van standaard tot luxe. De bungalows hebben een eigen badkamer, handdoeken en beddengoed. Okaukuejo Camp Etosha heeft een restaurant waar u kan ontbijten, lunchen en dineren (buffet), een winkel met een beperkt assortiment, een klein museum met een uitkijktoren, een benzinestation en een zwembad. 

  Let op! : Een halfuur voor sluitingstijd worden er geen nieuwe gasten meer toegelaten in het restaurant. Het ontbijt is van 07.00-09.00 uur, lunch van 12.00-14.00 uur en diner van 18.00-21.00 uur. Bij de cafetaria kunt u terecht voor snacks van 08.30-12.00 uur en 13.30-18.00 uur.

  Vertoon meer
 • Etosha

  U heeft 3 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse camps liggen te bezoeken. U heeft vandaag nog de hele dag om uw safari te maken terwijl u onderweg bent naar uw volgende accommodatie.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   safari

  Halali Camp - Etosha

  Halali ligt midden in Etosha, zuidelijk van de waterpan. Het is het meest centrale overnachtingskamp en is gelegen tussen de meest bezochte waterdrinkplaatsen. Halali heeft 62 bungalows. Er is een ...

  Halali ligt midden in Etosha, zuidelijk van de waterpan. Het is het meest centrale overnachtingskamp en is gelegen tussen de meest bezochte waterdrinkplaatsen. Halali heeft 62 bungalows. Er is een benzinepomp, een winkeltje (geopend van 07.30-09.30 uur, 11.30-14.00 uur en 17.00-20.00 uur), een openbare telefoon en een restaurant. Bij de verlichte waterdrinkplaats heeft u kans op het zien van zwarte en witte neushoorns, olifanten, hyena's en vele andere diersoorten. 

  Let op! : Een halfuur voor sluitingstijd worden er geen nieuwe gasten meer toegelaten in het restaurant. Het ontbijt is van 07.00-09.00 uur, lunch van 12.00-14.00 uur en diner van 18.00-21.00 uur. Bij de cafetaria kunt u terecht voor snacks van 08.30-12.00 uur en 13.30-18.00 uur.

  Vertoon meer
 • Etosha

  U gaat naar het laatste camp in Etosha. Vandaag kunt u ook nog de hele dag gebruiken om in dit mooie park rond te rijden.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   safari

  Namutoni Camp - Etosha

  Namutoni Camp is het meest oostelijke overnachtingskamp. De fraaie witte, compleet van kantelen voorzien vestingwal en de palmen die hier en daar verspreid staan, doen meer denken aan een fort uit een ...
  Namutoni Camp is het meest oostelijke overnachtingskamp. De fraaie witte, compleet van kantelen voorzien vestingwal en de palmen die hier en daar verspreid staan, doen meer denken aan een fort uit een Arabisch sprookje dan aan een restcamp. Vroeger was het fort een Duitse politiepost en later heeft het gediend als een legerkamp waar Engelse militairen in de eerste wereldoorlog gevangen werden gezet. In 1957 is het fort geheel gerestaureerd. Namutoni Camp bestaat uit verschillende soorten bungalows. Verder is er ook een zwembad, een pompstation, een winkel, een kiosk en een restaurant.

  Voor een mooi uitzicht met zonsopkomst of zonsondergang kunt u de noord-oostelijke toren beklimmen. Het gebied rond Namutoni staat bekend vanwege de vele giraffen. Het is ook het gebied waar u de meeste kans heeft op het zien van de Damara dik-dik en de bedreigde zwartkop impala. Wellicht ziet u in deze omgeving de grootste antilopesoort, de eland. Vooral 's avonds en in de vroege ochtend is het de moeite waard om, voorzien van verrekijker, wat tijd door te brengen bij de verlichte waterdrinkplaats van het restcamp.

  Vertoon meer
 • Grootfontein

  De weg naar Grootfontein is voornamelijk asfalt, zodat u zeker op tijd bij Fiume kunt zijn. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg hebt u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar Grootfontein gaat. Vanuit Fiume Lodge worden er diverse activiteiten ondernomen, zoals een bezoek aan de Bushman, een bezoek aan een Namibische boerderij of een safari op het eigen grondgebied van Fiume.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   Bushmen-activiteit
   Hoba-meteoriet

  Fiume Lodge - Grootfontein

  Fiume Lodge ligt ten noorden van Grootfontein, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Grootfontein en 3 kilometer van de B8. Het is een ideale tussenstop op weg naar het noorden van Namibië, de Cap ...

  Fiume Lodge ligt ten noorden van Grootfontein, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Grootfontein en 3 kilometer van de B8. Het is een ideale tussenstop op weg naar het noorden van Namibië, de Caprivi strook of de Victoria watervallen. Fiume Lodge ligt op een 1400 hectare groot eigen wildpark en biedt zeven stijlvol ingerichte appartementen met airconditioning, eigen badkamers, tweepersoonsbedden met muskietennetten, TV en kluisjes.

  Op het wildpark zijn er meer dan 11 verschillende soorten groot wild en een verscheidenheid aan klein wild en vogels te zien. Vanaf Fiume Lodge kunt u ook heel goed de Bushman, het Khaudoum Nationale Park en het Etosha park bezoeken. Onder leiding van de eigenaar Jörn Gressmann, die de Bushmen taal vloeiend spreekt, kunt u een bezoek brengen aan de Bushmen die in de buurt van de lodge leven. Ook is paardrijden mogelijk en kunt u een dag uit het Namibische boerenleven meemaken.

  Vertoon meer
 • Waterberg Plateau

  De Waterbergen liggen ten oosten van Otjiwarongo. Plotseling rijst uit een gelijkmatig landschap met struikgewassen een gigantische oranje rots op met steile wanden en een platte top: het Waterberg Plateau, dat zo’n 200 meter boven de omringende vlaktes uittorent. Het is een mooie tussenstop op weg naar Windhoek. Hier kunt u nog even heerlijk uitrusten.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   wandelen
   safari

  Waterberg NWR Restcamp

  Het Waterberg NWR Camp is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Waterberg Plateau Park, een Nationaal Park in Namibië. Het ligt 68 kilometer ten oosten van Otjiwarongo en is onlangs gerenoveerd ...

  Het Waterberg NWR Camp is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Waterberg Plateau Park, een Nationaal Park in Namibië. Het ligt 68 kilometer ten oosten van Otjiwarongo en is onlangs gerenoveerd. Het Waterberg NWR Camp bestaat uit twee familiebungalows met vier losse bedden, acht luxe bungalows met twee losse bedden, 12 Bush bungalows met twee losse bedden, 11 Bush bungalows met twee kamers en vier losse bedden en er zijn 34 tweepersoonskamers. Verder zijn er ook nog kampeerplaatsen die allemaal aan de voet van het plateau liggen tussen hoge bomen. 

  Er is een restaurant, een bar, een winkel en een kiosk aanwezig in het historische Rasthaus dat gebouwd is in 1908 en jaren gebruikt werd als een politiepost. Ook is er een zwembad met uitzicht op de hoge kliffen.

  Vertoon meer

  Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

  Vandaag vertrekt u weer naar Europa. Indien u een vroege vlucht heeft, zullen we een extra nacht in Windhoek voor u boeken.
  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
Tot en met juni € 1.725,00
Vanaf juli € 1.895,00

Inclusief & Exclusief

Inclusief:
Meet en greet bij de accommodatie in Windhoek
13 nachten verblijf in Namibië, inclusief 13 maal ontbijt en 2 diner
Huurauto Renault Duster4x4 of vergelijkbaar
Uitgebreide SCDW 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië

Namibië is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.

Kijk hier ook eens naar

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië - 20 dagen Afbeelding van Selfdrive Hoogtepunten Van Namibie
Lees meer

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië - 20 dagen

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië is een reis waarbij u in 20 dagen veel hoogtepunten van Namibië bezoekt, van de Fish River Canyon, via de Sossusvlei, naar Etosha

 • 1949 keer bekeken