Safarireis Namibië

Wild en natuur in Namibië, van de Sossusvlei tot Etosha. Prijs op aanvraag


Wild en natuur in Namibië, van de Sossusvlei tot Etosha. Prijs op aanvraag

Prijzen

periode Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
01 nov tot en met 30 juni 2020 € 1.725,00
01 juli tot en met 31 dec 2020 € 1.895,00

Deze safarireis door Namibië voert u in 14 dagen naar het westen en noorden van Namibië. U reist eerst naar de Rode duinen van de Sossusvlei, waarna u richting Swakopmund en de Skeletoncoast rijdt. Via Damaraland en het gebied van de Himba komt u aan in het Etosha National Park. Via het Waterberg Plateau bereikt u weer het beginpunt Windhoek. Safarireis Namibië kan natuurlijk ook verlengd worden met de Kalahari en de Caprivistrook (nu Bwabwata National Park).

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de safarireis Namibië  gaat u op safari in het Etosha National Park maar ook onderweg zult u al wild kunnen spotten in de Namib desert en Damaraland.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt naar Windhoek (of er staat een transfer voor u klaar die u naar Windhoek brengt).

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U vliegt vanaf Europa naar Windhoek. U haalt de huurauto op bij de verhuurmaatschappij of er staat een transfer voor u klaar en u gaat naar Windhoek naar uw 1ste overnachting. Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië. Uw overnachting is de 1ste nacht in een Windhoek zelf.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dg 2 & 3: Sossusvlei en Death Valley afstand 355 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vertrekt via de B1 naar Rehoboth. Vanaf hier hier gaat u via de Remhoogte Pass richting Solitaire. Het Namib Naukluft Park omvat een gebied van 49.000km2. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt, is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken. Deze excursie zou u op de 2de dag kunnen maken.
Accommodatie: Sesriem Desert Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 4 & 5: Swakopmund afstand 350 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse U reist via Solitaire naar Swakopmund aan de kust van de Atlantische Oceaan. Solitaire is een afgelegen, vriendelijk plekje middenin de woestijn en het blijft een favoriete trekpleister. Hier kom je reizigers van over de hele wereld tegen. Van Solitaire reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist weer door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U kunt de Walvis Bay lagune bezoeken, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië, namelijk Swakopmund.
Accommodatie: Swakopmund Meike's Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Damaraland afstand 330 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge Daarna gaat u verder naar Henties Bay met zijn relaxte atmosfeer. U kunt langs de Namib woestijnkust gaan via Henties Baai naar Cape Cross, met zijn enorme zeehondenkolonie. Dit is 70 km extra op een zoutpad, goed te rijden. Via de C35 rijdt u naar het noorden om via Uis de hoogste berg van Namibië te zien, de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. U reist verder via Damaraland naar Twijfelfontein. Hier kunt u het naar versteende woud, wat iets verderop ligt. Ook kunt u hier de Organ Pipes bezichtigen.
Accommodatie: White Lady Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7: Kamanjab afstand 205 km

Oppi Koppi Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Oppi Koppi Restcamp U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damaraland, het gebied van de Himba. U kunt langs de Organ Pipes gaan die in de buurt van Twijfelfontein liggen. Hierna kunt u uw eigen weg kiezen om richting Kamanjab te gaan. Een mooie weg is via de C39, C43 en C40 te gaan. In de buurt van Kamanjab kunt u een Himba stam bezoeken. Uw accommodatie biedt excursies aan naar deze bijzondere stam.
Accommodatie: Kamanjab Oppi Koppi
Maaltijden: ontbijt

+Dag 8: Etosha, Okaukuejo afstand 250 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo U gaat via de zuidkant van het park naar binnen. U dient de entree bij Oukaukuejo te betalen. Het park omvat 22 270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U hebt 2 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken. U reist van Okaukuejo naar Namutoni. Houdt u wel de tijd in de gaten. Omdat het uw eerste dag in het park is, bestaat de kans dat u vooral in het begin zoveel van het wild gaat genieten, dat u de tijd vergeet, waardoor u dan misschien te laat bij uw accommodatie komt
Accommodatie: Etosha, Okaukuejo Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 9: Etosha, Halali afstand 70 km

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Halali Front Vandaag heeft u de hele dag de tijd om uw safari's te maken en wild te spotten.
Accommodatie: Etosha, Halali Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Etosha, Namutoni afstand 70 km

Namutoni camp Etosha

Afbeelding van Etosha Namutoni Vandaag heeft u de hele dag de tijd om uw safari's te maken en wild te spotten.
Accommodatie: Etosha, Namutoni Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Grootfontein afstand 205 km

Fiume Lodge - Grootfontein

Afbeelding van Grootfontein Fiume Lodge De weg naar Grootfontein is voornamelijk asfalt, zodat u zeker op tijd bij Fiume kunt zijn. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg hebt u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar uw accommodatie gaat in Grootfontein. Vanuit Fiume Lodge worden er diverse activiteiten ondernomen, zoals een bezoek aan de Bushman, een bezoek aan een Namibische boerderij of een safari op het eigen grondgebied van Fiume.
Accommodatie: Grootfontein Fiume lodge
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 13: Waterberg Plateau afstand 335 km

Waterberg NWR restcamp

Afbeelding van Waterberg Plateau TarwYC De Waterbergen liggen ten oosten van Otjiwarongo. Plotseling rijst uit een gelijkmatig landschap met struikgewassen een gigantische oranje rots op met steile wanden en een platte top: het Waterberg Plateau, dat zo’n 200 meter boven de omringende vlaktes uittorent. Het is een mooie tussenstop op weg naar Windhoek. Hier kunt u nog even heerlijk uitrusten.
Accommodatie: Waterberg rest camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14: Vertrek afstand 350 km

Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Vandaag vertrekt u weer naar Europa. Indien u een vroege vlucht heeft, zullen we een extra nacht in Windhoek voor u boeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij de accommodatie in Windhoek
13 nachten verblijf in Namibië, inclusief 13 maal ontbijt en 2 diner
Huurauto Renault Duster4x4 of vergelijkbaar
Uitgebreide SCDW 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië

Namibië is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina

Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij

Bekijk pagina