Selfdrive Hoogtepunten van Namibië

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië is een reis waarbij u in 20 dagen veel hoogtepunten van Namibië bezoekt, van de Fish River Canyon, via de Sossusvlei, naar Etosha


Selfdrive Hoogtepunten van Namibië is een reis waarbij u in 20 dagen veel hoogtepunten van Namibië bezoekt, van de Fish River Canyon, via de Sossusvlei, naar Etosha

Prijzen

periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen 2020
01 nov tot en met 30 juni 2020 € 2.285,00
01 juli tot en met 31 dec 2020 € 2.485,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië begint in Windhoek waarna u via de Kalahari verder naar het zuiden de Fish River Canyon aan doet. Via de wilde paarden bij Aus reist u naar Luderitz met onder andere het verlaten mijnwerkstadje Kolmanskop. U reist door de Namib Rand naar Sesriem met de Sossusvallei en Death Valley. Natuurlijk verblijft u ook in de meest bekende strandplaats van Namibië, Swakopmund. Nadat u Twyfelfontein hebt bezocht is het tijd voor het wild dat u zeker zult gaan zien in het Etosha National Park.

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de selfdrive hoogtepunten van Namibië  ervaart u de leegte in de Kalahari en de Namib Desert en de drukkere plaatsen Windhoek, Luderitz en Swakopmund. Daar tussenin veel natuur en wild.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International

+Dag 1: Windhoek afstand 45 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U vliegt vanaf Europa naar Windhoek. Er staat een transfer voor u klaar en u gaat naar Windhoek naar uw 1ste overnachting. Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië. Uw overnachting is de 1ste nacht in een Windhoek zelf.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Marienthal afstand 270 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge Vandaag rijdt u eerst naar het zuiden. Het 1ste gedeelte gaat via de B1 over asfaltweg. Bij Marienthal slaat u af en gaat u via gravelwegen de Kalahari in. U kunt ook beslissen vanaf Kalkrand via goede dirtroads door een schitterende Kalahari streek te rijden.
Accommodatie: Anib lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Fish River Canyon afstand 410 km

Canyon Village - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 701 U gaat weer terug naar de B1 en gaat zo richting Keetmanshoop. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon in de wereld. De canyon maakt deel uit van het Ai-Ais Richtersveld Trans Frontier Park dat pas tot grenspark is benoemd. De canyon is ongeveer 160km lang landinwaarts, in de breedte is hij is 27km en hij bereikt een diepte van 550m.
Accommodatie: Canyon Village Fish River
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5 & 6: Aus afstand 305 km

Desert Horse Inn - Aus

Afbeelding van Aus Wilde Paarden U verblijft twee dagen in Aus om u alle gelegenheid te geven deze streek te ontdekken. U kunt bij Aus de wilde paarden van de Namib en Garub proberen te vinden. Bij Luderitz kunt u een excursie naar het Diaz punt maken. Ook is het mogelijk dat u flamingo's ziet in het gebied aan de kust. Daarna of daarvoor kunt u nog de diamant spookstad Kolmanskop bezoeken.
Accommodatie: Desert Horse Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7: Tiras Mountains afstand 120 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere U vervolgt uw weg via de Tiras Mountains door de Namibië woestijn richting Helmeringhausen. Hier ervaart u de weidsheid van Namibië als u dit nog niet hebt ervaren. U rijdt hier door de Namib Desert en ziet dat dit een heel andere woestijn is als u misschien dacht. Niet alleen maar zand, maar ook veel grasvlaktes. In het oosten liggen de Tiras Bergen. Uw overnachting ligt in het Tiras gebergte.
Accommodatie: Namtib Desert lodge
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 8 & 9: Sesriem afstand 290 km

A Little Sossus Lodge - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Death Valley U vervolgt uw weg tot aan Sesriem via Beta en het Namib Naukluft Park. U komt het park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park dat een gebied van 49.000km omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfer mogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken. Deze excursie kunt u kunt u ook op de 2de dag maken.
Accommodatie: A Little Sossus lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10 &11: Swakopmund afstand 375 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse U reist via Solitaire naar Swakopmund aan de kust van de Atlantische Oceaan. Solitaire is een afgelegen, vriendelijk plekje middenin de woestijn en het blijft een favoriete trekpleister. Hier kom je reizigers van over de hele wereld tegen. Van Solitaire reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist weer door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U kunt de Walvis Bay lagune bezoeken, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië namelijk Swakopmund.
Accommodatie: Swakopmund Meike's Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12: Uis afstand 280 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge U verlaat Swakopmund en gaat via Henties Bay naar Cape Cross. Hierna gaat u verder via de D- wegen richting Uis. Bij Uis ligt de hoogste berg van Namibië namelijk de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. Deze wandeling kunt u beter s'morgens doen dan in de middag wanneer de zon op z'n hoogste punt staat. Dit is ook het gebied waar regelmatig woestijn olifanten te zien zijn. Accomodatie: White Lady Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13: Kamanjab 210 km

Oppi Koppi Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Oppi Koppi Restcamp U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damara Land, het gebied van de Himba. U kunt langs de Organ Pipes gaan die in de buurt van Twijfelfontein liggen. Hierna kunt u uw eigen weg kiezen om richting Kamanjab te gaan. Een mooi weg is via de C39, C43 en C40 te gaan. In de buurt van Kamanjab kunt u een Himba stam bezoeken. Uw accommodatie biedt excursies aan naar deze bijzondere stam.
Accommodatie: Kamanjab Oppi Koppi
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14: Etosha afstand 250 km.

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo U gaat de zuidkant van het park naar binnen. U dient de entree bij Oukaukuejo te betalen. Het park omvat 22 270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U hebt 2 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken. U reist van Okaukeujo naar Namutoni. Houdt u wel de tijd in de gaten. Omdat het uw eerste dag in het park is, bestaat de kans dat u vooral in het begin zoveel van het wild gaat genieten, dat u de tijd vergeet, waardoor u dan misschien te laat bij uw accommodatie komt
Accommodatie: Etosha, Okaukeujo Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 15: Etosha afstand 70 km

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna Vandaag heeft u de hele dag de tijd om uw safari's te maken en wild te spotten.
Accommodatie: Etosha, Halali Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 16: Etosha afstand 70 km

Namutoni camp Etosha

Afbeelding van Etosha Namutoni Vandaag heeft u de hele dag de tijd om uw safari's te maken en wild te spotten.
Accommodatie: Namutoni Camp Etosha
Maaltijden: ontbijt

+Dag 17: Grootfontein afstand 180 km

Roy's Camp Grootfontein

Afbeelding van Grootfontein Roy's Camp Deze dag kunt u nog gebruiken om volop van Etosha te genieten. Hierna rijdt u het park uit richting Tsumeb. U gaat, al game drivend, naar de Van Lindequist Gate bij Namutoni. De Damara Dik-Dik wordt hier vaak gezien. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar uw accommodatie in Grootfontein gaat. Uw accommodatie is een mooie tussenstop op weg naar Rundu. Indien u de Bushmen wilt bezoeken moet u de reis hier met een dag verlengen.Accommodatie: Roy's Camp Grootfontein
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Waterbergen afstand 360 km

Waterberg NWR restcamp

Afbeelding van Waterberg Plateau TarwYC De Waterbergen liggen ten oosten van Otjiwarongo. Plotseling rijst uit een gelijkmatig landschap met struikgewassen een gigantische oranje rots op met steile wanden en een platte top: het Waterberg Plateau, dat zo’n 200 meter boven de omringende vlaktes uittorent. Het is een mooie tussenstop op weg naar Windhoek. Hier kunt u nog even heerlijk uitrusten.
Accommodatie: Waterberg NWR restcamp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19: Windhoek afstand 290 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U rijdt via de B1 richting Windhoek. U heeft voldoende tijd om Windhoek te bezichtigen. De streek rondom Windhoek wordt Centraal Namibië genoemd. Centraal Namibië wordt grotendeels gevormd door een hoger gelegen plateau dat bestaat uit bergen en kloven, graslanden en savanne waar boerenbedrijven met vee, maar ook jachtfarms, de belangrijkste activiteit vormen. Vanwege de hogere ligging is het in deze streek meestal een paar graden koeler; de winteravonden zijn zelfs koud.
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 20: vertrek 45 km

Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vertrekt in de loop van de dag vanaf het vliegveld van Windhoek.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
19 nachten verblijf in Namibië op basis logies/ontbijt
20 dagen Huurauto Renault Duster 4x4 of vergelijkbaar
Transfer vliegveld Windhoek naar eerste accommodatie (indien nodig)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken van Namibië

Namibië is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Fish River Canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is tot 550 meter diep en totaal ongeveer 160 kilometer lang.

Bekijk pagina

Cape Cross Robbenkolonie

Cape Cross Robbenkolonie is de plek waar Diego Cão in 1485 als eerste Europeaan voet aan wal zette. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan.

Bekijk pagina

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Bekijk pagina

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park is een combinatie van vergezichten met winderige duinen en ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens

Bekijk pagina

Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Bekijk pagina

Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij

Bekijk pagina