Selfdrive Krugerpark en Kaapstad

Bezoek onder andere het Krugerpark en Kaapstad tijdens deze 14-daagse selfdrive in Zuid-Afrika


Bezoek onder andere het Krugerpark en Kaapstad tijdens deze 14-daagse selfdrive in Zuid-Afrika

Prijzen

periode 2020 *Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september € 1.575,00

Selfdrive Krugerpark en Kaapstad begint in Johannesburg en via de Panorama Route, het Kruger Park en Swaziland bereikt u de provincie KwaZulu Natal. Hier vindt u onder andere de St. Lucia Wetlands/iSimangaliso Wetland Park, het Hluhluwe/Imfolozi Park en een rijke Zulu cultuur. U vertrekt daarna vanaf Johannesburg of Durban om nog een paar dagen in Kaapstad te verblijven. Van St. Lucia naar Durban is minder ver, maar de vluchten van Johannesburg naar Kaapstad zijn meestal goedkoper. Selfdrive Krugerpark en Kaapstad kan ook andersom worden gemaakt.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

U reist in 10 dagen van Johannesburg naar het Krugerpark, Swaziland en St. Lucia, daarna vliegt u naar Kaapstad voor een verblijf van 4 dagen.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst Johannesburg en transfer naar uw accommodatie.

+Dag 1: aankomst Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg, waar u wordt ontvangen door één van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg, Sunrock Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Hazyview afstand 395 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Pilgrim’s Rest. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, één van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. U kunt via de mooie Long Tom pas rijden.
Accommodatie : Hazyview, Gecko Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 3: Balule afstand 220 km via Panorama Route

Sausage Tree Safari Camp Hoedspruit

Afbeelding van Balule Sausage Tree Lodge De volgende dag, op weg naar uw volgende accommodatie, reist u via de ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon, God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken, waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten. Voordat u het Krugerpark bezoekt is het prettig om al eens een safari onder begeleiding te hebben gemaakt. Om die reden verblijft u 1 nacht in het Balule park waar u een middag/avond en een ochtend safari zult meemaken. Deze safari's zijn inclusief, net zoals de maaltijden.
Accommodatie: Sausage Tree Lodge
Maaltijden: lunch, diner en ontbijt, inclusief safari's. Exclusief toegang tot Balule privé park

+Dag 4: Krugerpark - Satara afstand 135 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 Vandaag en morgen verblijft u in een van de Rest Camps van het Kruger Nationaal Park. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of één van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Rest Camp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto boeken, maar ook begeleide wildwandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Satara
Maaltijden: geen

+Dag 5: Krugerpark - Berg en Dal afstand 100 km

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Dit kan onderweg van Satara naar Berg en Dal, wanneer u uw eigen safari maakt. Maar ook kunt u safari's bij één van deze camps boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Berg en dal
Maaltijden: geen

+Dag 6: Swaziland afstand 250 km

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Swaziland en gaat richting het zuiden naar Mbabane en het Mlilwane wildpark, waar u ook de nacht zult doorbrengen.
U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid (kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, één van de wildparken van Swaziland. In Mlilwane leven geen dieren van de Big Five, zodat u hier uitstekend op de fiets of te paard naar wild kunt spotten.
Accommodatie: Swaziland, Mlilwane
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7 & 8: St. Lucia afstand 335 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland/iSimangaliso Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid om te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het één van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. Vanuit hier kunt u ook het Hluhluwe/Imfolzopark bezoeken.
Accommodatie: St.Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 9: Piet Retief afstand 290 km

Welgekozen Country Lodge

Afbeelding van Piet Retief Wllgekozen Country Lodge De afstand naar Johannesburg is te groot om in éé dag te rijden. Om die reden hebben wij gekozen voor een mooi verblijf halverwege in Piet Retief.
Accommodatie: Welgekozen
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Johannesburg afstand 325 km

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Om morgen al vroeg naar Kaapstad te kunnen vertrekken, verblijft u nog 1 nacht in Johannesburg. Als u op tijd bent of de volgende dag later wenst te vertrekken, zou u nog een mooie fietstour onder begeleiding van een gids door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Sunrock Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Vlucht Johannesburg - Kaapstad

Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Vandaag vliegt u naar Kaapstad.
Afbeelding van Cape Town International Na aankomst in Kaapstad haalt u uw huurauto weer op en gaat u op weg naar uw accommodatie in Kaapstad.

+Dag 11 - 13: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U rijdt via de N2 Kaapstad binnen en de rest van de dag kunt u in Kaapstad doorbrengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties.
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïnkolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de lokale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robbeneiland, District Six en andere musea maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise Lodge
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag levert u uw huurauto weer in voor de terugreis. U hebt de hele dag de tijd om nog wat te ondernemen zoals Kaap de Goede Hoop verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robbeneiland of de Tafelberg bezoeken. De meeste vluchten vertrekken aan het eind van de middag of in de avonduren.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
Nationale vlucht Johannesburg-Kaapstad (t.w.v. €85)
2 nachten op basis van self cateering
10 nachten verblijf in Zuid-Afrika, inclusief 11 maal ontbijt
1 nacht op basis van full board incl. 2 safari's bij Sausage Tree lodge
Huurauto Klasse C (Hyundai H10  of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane wildpark
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika ReiseExclusief:
Intercontinentale vlucht en toegang tot Balule privé park.


Kijk ook hier eens naar:

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg - Krugerpark

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg - Krugerpark is een korte reis van 7 dagen , waarbij u kunt genieten van het wildleven in Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag

Bekijk pagina

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg - Krugerpark

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg - Krugerpark is een korte reis van 7 dagen , waarbij u kunt genieten van het wildleven in Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag

Bekijk pagina

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Bekijk pagina