Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht

Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht leidt u in 21 dagen langs veel bekende plekken van Zuid Afrika.


Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht leidt u in 21 dagen langs veel bekende plekken van Zuid Afrika.

Prijzen

periode2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september € 2195,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand en reisperiode

Zuid-Afrika is een uitgestrekt land. Voor degene die geen maand de tijd heeft maar toch veel verschillende gebieden van Zuid-Afrika wil zien, hebben we de selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht  gemaakt. Deze reis geeft u een goede indruk van wat Zuid-Afrika te bieden heeft. De selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht  begint in Johannesburg en via de Panorama Route, het Kruger Park en Eswatini bereikt u de provincie KwaZulu Natal. Hier vindt u onder andere de St. Lucia Wetlands/iSimangaliso Wetland Park, het Hluhluwe/Imfolozi Park en een rijke Zulu cultuur. Na een relaxdag aan de Indische Oceaan of een bezoek aan Durban vliegt u naar Port Elizabeth. Vanaf hier reist u naar Kaapstad via de Tuinenroute, Oudtshoorn, Hermanus, bekend van de walvissen en de wijngebieden in de Westkaap. Deze route kunt u ook andersom maken.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht  leidt u in 21 dagen langs veel bekende plekken van Zuid Afrika.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2: Hazyview en Panorama route afstand 390 km.

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Pilgrim’s Rest. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. U kunt via de mooie Long Tom pas rijden.
Accommodatie : Hazyview Gecko Lodge
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 3: Balule afstand 220 km via Panorama route

Sausage Tree Safari Camp Hoedspruit

Afbeelding van Balule Sausage Tree Lodge De volgende dag, op weg naar uw volgende accommodatie, reist u via de ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon , God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten. Voordat u het Krugerpark bezoekt is het prettig om al eens een safari onder begeleiding te hebben gemaakt. Om die reden verblijft u 1 nacht in het Balule park waar u een middag/avond en een ochtend safari zult meemaken. Deze safari's zijn inclusief net zo als de maaltijden.
Accommodatie: Sausage tree lodge Balule park
Maaltijden: lunch, diner en ontbijt, inclusief safari's, exclusief toegang tot Balule privé park

+Dag 4: Krugerpark afstand 135 km.

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 Vandaag en morgen verblijft u in een van de Rest Camps van het Kruger Nationaal Park. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of een van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Rest Camp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto boeken, maar ook begeleide wild wandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Satara
Maaltijden : Logies

+Dag 5: Krugerpark afstand 165 km.

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Dit kan onderweg van Satara naar Berg en Dal wanneer u uw eigen safari maakt. Maar ook kunt u safari's bij één van deze camps boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Berg en Dal
Maaltijden : Logies

+Dag 6: Swaziland, Mlilwane wildpark afstand 240 km.

Mlilwane Wild park

Afbeelding van Mlilwane 01 U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Eswatini en reist naar het zuiden richting Mbabane en het Mlilwane Wildpark. Ook kunt u Ezulweni bekijken met zijn leuke marktjes. U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. Toegang van het park zit bij de prijs in.
Accommodatie: Mlilwane incl. entree
Maaltijden : ontbijt

+Dag 7 - 9 : St. Lucia afstand 260 km.

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland/iSimangaliso Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. Vanuit hier kunt u ook het Hluhluwe/Imfolzopark bezoeken.
Accommodatie:St.Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 10 & 11: Drakensberg, Giant's Castle afstand 450 km.

Giant's Castle - Drakensberg

Afbeelding van Drakensbergen Giants Castle In de Drakensbergen heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San rotstekeningen te bezoeken. U kunt het Main Caves Museum bezoeken. Hier wordt uitgebeeld hoe de San mensen vroeger leefden.
Bij Giants Castle is een restaurant aanwezig als ook een winkel met beperkte voorraad.
Accommodatie: Midden Drakensbergen Giants Castle incl. entree
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12: Umdloti (Durban) afstand 235 km.

Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U kunt de hele dag nog genieten van de provincie Kwazulu Natal. U komt langs bekende plaatsen als Howick (Mandela monument), Uhmlanga en u kunt een van de mooie stranden die boven Durban liggen met een bezoek vereren. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen en niet al te ver van het vliegveld ligt. Hier kunt u in de loop van de midag nog een strandwandeling maken. Uw vlucht naar Port Elizabeth vertrekt de volgende dag al op tijd.
Accommodatie: Umdloti, Greenfire lodge Dolphin Coast
Maaltijden: ontbijt

+Vlucht Durban-Port Elizabeth

Vertrek Durban King Shaka Intl.

Afbeelding van Duban King Shaka International Vlucht Durban - Port Elizabeth

+Aankomst Port Elizabeth

Aankomst Port Elizabeth Intl.

Afbeelding van Port Elizabeth Airport 01 U komt aan in Port Elizabeth en haalt uw huurauto voor het tweede gedeelte op

+Dag 13 & 14: Tsitsikamma afstand 195 km.

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp U vertrekt vanuit Port Elisabeth naar Tsitsikamma. U kunt nog via Jeffrey’s Bay en St francis Bay rijden langs de kust. Het gebied, waar de reusachtige golven van de Indische Oceaan op de rotskust slaan, waar weelderige wouden en fynbos (heide) op de berghellingen groeien tot de kust en waar vele rivieren de oceaan bruin kleuren van het rottingsproces van de vegetatie ligt de "place of much water", het Tsitsikamma Forest Nationale Park. Dolfijnen spelen er in de golven en de walvissen komen in het seizoen(sept-nov) vaak dicht bij de kust. Het gebied wordt getypeerd door weelderige wouden, rotsachtige kusten en fantastische stranden en is een prima recreatiegebied. Met name voor kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungeejumping en veel meer.
Accommodatie: Tsitsikamma, Rest Camp
Maaltijden: logies

+Dag 15 & 16: Oudtshoorn afstand 255 km.

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U heeft voldoende tijd om via Knysna, George naar Oudsthoorn te rijden. Knysna is bekend om zijn Knysna Heads, 2 rotsen die als een soort toegangspoort voor Knysna liggen. U rijdt door George een stad met een prachtige golfbaan. U gaat via de spectaculaire Outeniqua Bergpas naar Oudtshoorn. En hierna rijdt u de hoofdstad van de struisvogel binnen. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cango grotten en vele struisvogelboerderijen.
De 2de dag kunt u gebruiken om de Swartberg pas te rijden in combinatie met een bezoek aan een struisvogel boerderij.
Accommodatie: Oudsthoorn Red Stone Hills
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 17 & 18: Hermanus afstand 335 km.

House on the Westcliff Hermanus

Afbeelding van Hermanus House On The Westcliff 05 Via de R62 en Swellendam en een mooie pas rijd u richting de kust. Uw overnachting is in Hermanus. Dit is de walvisplaats bij uitstek. Er loopt een walvispad langs de kust die u kunt wandelen. Verder is het een leuk plaatsje om door heen te wandelen. Ook kunt u wat galeries en/of kunstnijverheid winkels bekijken. Een bezoek aan Cap l’Agulhas is eventueel ook de volgende dag te maken voordat u naar Kaapstad vertrekt. Afstand Hermanus-Cap l’Agulhas is 125 km, ongeveer 2 uur rijden.
Accommodatie: Hermanus House on the Westcliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad afstand 130 km.

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U kunt via de kustweg of toeristisch door het wijngebied naar Kaapstad rijden maar ook is het mogelijk om snel via de N2 te gaan en dan de rest van de dag in Kaapstad doorbrengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties.
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de lokale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland, District Six en andere musea maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Accommodatie: Kaapstad Cape Paradise Lodge
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag levert u uw huurauto weer in voor de terugreis. U hebt de hele dag de tijd om nog wat te onder nemen zoals Kaap de Goede Hoop verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robben eiland of de Tafelberg bezoeken. De meeste vluchten vertrekken aan het eind van de middag en/of avond.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
Vlucht Durban - Port Elizabeth ( t.w.v. €130)
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 16 maal ontbijt,
1 nacht op basis van logies, ontbijt en diner en incl. 2 safari's
Huurauto Klasse C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane, Drakensbergen en Tsitsikamma Park (totaal € 85)
Uitgebreide CDW2  'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en toegang tot Balule Privé Park


Kijk ook hier eens naar:

Mkhaya Game Reserve

Mkhaya Game Reserve ligt In het zuiden van Eswatini, in het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis.

Bekijk pagina