Shewula

Shewula Mountain Camp ligt midden in de Lubombo Bergen en biedt uitzicht over Eswatini en bij helder weer tot Maputo in Mozambique.


Shewula Mountain Camp ligt midden in de Lubombo Bergen en biedt uitzicht over Eswatini en bij helder weer tot Maputo in Mozambique.

Shewula Mountain Camp is het eerste gemeenschaps eco-tourisme project in Eswatini en direct één van de meest succesvolle in zuidelijk Afrika. Het kamp is volledig eigendom van de gemeenschap en is de belangrijkste inkomstenbron voor hen. Shewula bestaat uit 7 comfortabele rondavels waarvan 3 met eigen badkamer. Er is een boma met gemeenschappelijke keuken. U kunt hier zelf koken maar u kun t ook gebruik maken van de geserveerde traditionele maaltijden. Parafine lampen zorgen voor de verlichting. Er is ook aan camping.
Voor de maaltijden wordt vooral gebruik gemaakt van de groentes die men zelf verbouwt. Het Shewula Mountian Camp ligt midden in de Lubombo Bergen en geeft uitzicht over Eswatini en bij helder weer tot Maputo in Mozambique. Het ligt op 20 km. afstand van de Mananga grenspost ten zuiden van het Krugerpark.
Shewula Mountain Camp bestaat sinds 2000 en is een ideale accommodatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en natuur. Hier kunt u nog de traditionele manier van het Swazileven ervaren met muziek, dans en verhalen. Ook biedt het de mogelijkheid om mooie wandelingen en mointain bike tochten te maken.
Activiteiten zijn onder andere: culturele wandelingen met bezoek aan een school en een shangoma terwijl u tijdens de wandeling veel verhalen zult horen en kennis zult maken met mensen in het dorp. Er zijn ook zang- en dans uitvoeringen. De omgeving nodigt uit tot mooie natuurwandelingen en mountain bike tochten.