Shindzela Safari Camp - Timbavati

Safaricamp in het Timbavati Private Nature Reserve


Safaricamp in het Timbavati Private Nature Reserve

Shindzela is een safari kamp, gelegen in het Timbavati Private Nature Reserve, een deel van het Kruger National Park, Zuid-Afrika. Men biedt de gasten een ouderwetse safari. Het kamp heeft geen elektriciteit, het draait op zonne-energie. Men wordt niet gestoord door moderne gemakken zoals televisie en mobiele telefoons. Er is een waterput voor het camp.
Shindzela is een klein kamp in de wildernis en kan een maximum van 12 gasten herbergen. Gasten van Shindzela Tented Safari Camp kunnen dagelijkse genieten van game drives in een open safari voertuig, met een deskundige ranger en deskundige tracker. (Gasten kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan een wandelsafari. Gelieve ons te adviseren op het moment van boeken.) Men mag off-road rijden om op zoek te gaan naar Afrikaanse roofdieren en "Big Five" dieren. De Kruger wandel safari en de game drives leggen de nadruk op het begrijpen, bijhouden en bekijken van dieren in hun natuurlijke omgeving. Shindzela Tented Safari Camp biedt een back to basics, betaalbare Kruger safari vakantie. Omdat het een klein kamp is, is men in staat om aan uw voorkeur van de activiteit tegemoet te komen, of het nu een wandelsafari of een game drive safari is.
Elke tent heeft een houten deur, verstelbare canvas flappen voor de ramen, en gaas om insecten tegen te houden. Alle tenten hebben een rieten dak met veranda. Tenten zijn uitgerust met 2 x eenpersoons bedden, zonne-energie, beddengoed en handdoeken, douche, wastafel en toilet. In de zomer worden muskietennetten aangebracht boven de bedden. Handdoeken voor het zwembad zijn verkrijgbaar. Het algemene gedeelte omvat een zwembad, een eettent, honesty bar, keuken, tenten voor het personeel en een open haard, een perfecte plek om safari ervaringen te vertellen.
De dag begint met een vroege ochtend wake up call om ongeveer 05.00 uur. Geniet van een kopje koffie of thee en koekjes, alvorens te vertrekken voor een ochtend safari. Halverwege de ochtend keert u terug voor een stevig ontbijt/brunch. Daarna ontspannen in het kamp tot aan de lunch, waarna het tijd is om te vertrekken voor de middag safari. De beste tijd om wild te zien, zijn de vroege ochtenduren en de late namiddag. Tijdens de hitte van de dag zoeken veel dieren de schaduw op en zijn moeilijk te zien. Nacht game drives met een spotlight brengen u in contact met nachtdieren zoals Bush baby's, civetkatten, Genets, Afrikaanse wilde katten, stekelvarkens, enzovoort.
Prijzen zijn inclusief accommodatie, alle maaltijden, thee/koffie en 2 x safari activiteiten per dag (game drives, en/of lopen activiteiten).
Exclusief  drankjes en toegang van het  Timbavati Nature reserve. Geen kinderen onder de 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 jaar, betalen de volle prijs. 2 volwassenen en 3 kinderen, geen single prijs voor het 3de kind.
CHECK IN: Check in tussen 14.00 - 15.00 uur. Probeer om u hier aan houden, het is een kleine bush camp, dus men moet vaak wat naar de wasserij brengen en leveringen ophalen als gasten zijn uitgecheckt en men heeft tijd nodig om de kamer voor te bereiden.
De namiddag safari begint meestal om ongeveer 16.00 uur, dus als u aankomt tussen 14.00 / 15.00 uur, hebt u tijd om in te checken voordat u met ons op safari gaat. Probeer niet te laat komen anders mis je de middags safari.