Skeleton Coast Park

Bekijk foto's

Het Skeleton Coast Park werd in 1973 in zijn huidige vorm uitgeroepen tot nationaal park. Het strekt zich uit van de Ugab rivier in het zuiden tot aan de Kunene Rivier die 500 km naar het noorden ligt.
De aantrekkingskracht van dit afgelegen gebied ligt voornamelijk in de kleur, wisselende sfeer en ongereptheid van het landschap. Haar uitstraling van mysterie en ondoordringbaarheid is te danken aan de vele scheepswrakken, dichte mist en koude kustzeewind veroorzaakt door de koude Benguela Stroom in de Atlantische Oceaan.

Landschap en vegetatie
Het landschap in het park omvat vergezichten van winderige duinen tot ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens. Op de hellingen groeit een verrassende variëteit aan interessante planten, waarvan het voortbestaan wordt gewaarborgd doordat deze planten zich aan het harde klimaat hebben aangepast. Een opvallend voorbeeld is de bijzondere ‘Elephants Foot’, Adenia Pechuelii, die zich vastzet in de rotsspleten.
Meer dan honderd soorten korstmossen groeien op de vlakten en de naar het westen gerichte berghellingen, waarvan de kleur steeds weer verandert.

Prijzen

*10* *11*