Skukuza Kruger National Park

Skukuza is het grootste rest camp in het Kruger Park gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het is een goede basis om de grote “5”te spotten.


Skukuza is het grootste rest camp in het Kruger Park gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het is een goede basis om de grote “5”te spotten.

Het Skukuzakamp was oorspronkelijk bekend als Sabie bridge of wildkamp en is pas veranderd in 1936. Het is het grootste rest camp in het Kruger Park gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het camp is een goede uitgangspositie om de grote “5”te spotten. Leeuwen worden regelmatig langs de route gezien. Er zijn verschillende accommodaties mogelijk waaronder 178 bungalows, 20 luxe river bungalows aan de rivierbedding, familie cottages en 12 guest cottages, 3 guesthouses en 20 safari tenten. Ook is er een optie om te kamperen. Sommige hebben een gemeenschappelijke keuken terwijl anderen een eigen keuken hebben met een basiskeuken uitrusting. Er zijn verschillende gradaties van bungalow types. Van eenvoudig tot zeer luxe. De bungalows hebben allemaal een kamer met badkamer met wastafel, douche en wc. De luxe bungalows hebben hetzelfde alleen de ligging is mooier en de uitvoering is allemaal wat nieuwer. Maar wel met airco en satelliet tv. De cottages hebben 2/3 slaapkamers met airco. Ze hebben elk een of twee badkamers met bad, wastafel, aparte douche en toilet. De safari tenten zijn gebouwd op houten vlonders en bestaan uit een kamer met 2 of 4 eenpersoonsbedden. Ook is er een ventilator in de tent.
Verder is er een receptie, restaurant,winkel en benzine station op het terrein.