Solitaire Guestfarm

Bekijk foto's

Solitaire guestfarm is de perfecte plek om van hieruit excursies te ondernemen. De boerderij is gelegen aan de voet van de bergen met een prachtig uitzicht over de Namib desert en de Naukluft mountains.
De farm is geopend in 2004. De eigenaren zijn Walter en Simone. Men heeft de beschikking over en suite kamers authentiek ingericht. De kamers liggen in het farm huis. Men heeft ook familiekamers. De kamers hebben een ventilator. Er is een luxe huis op basis van self catering. Het huis heeft 2 ensuite slaapkamers elk met een 2 persoonsbed en 1 persoonsbed. Een volledig uitgeruste keuken en eet kamer, lounge om te relaxen, een veranda met uitzicht over de dessert om naar de zonsondergang te kijken. Een braai plek en een buitendouche.
Verder is er een camping met schaduw rijke plekken, braaiplekken, elektriciteit, en ruime douches en toiletten.
Verdere faciliteiten:
2 zwembaden, ontbijt zit bij de prijs in. Andere gasten kunnen hier ook gebruik van maken. Er is ook een bar.
Het is een natuur paradijs waar u kunt kiezen uit verschillende wandelingen die naar de bergen leiden. U komt verschillende dieren tegen zoals Springbok, Mounain zebra, klipspringer, dassies, kudu en gemsbok. Ook verschillende vogels.
Verder kunt u een cheetah trekking doen. De lodge is het thuis van het Namib Carnivore Conservation Centrum http://www.naankuse.com/ . U kunt met gidsen mee om de cheeta’s te tracken. U kunt kiezen om met een vroege ochtend rit van 08h00-10h00 uur, de kortere rit van 11h00-12h00 of de avondrit vanaf 17h00. U krijgt eerst een briefing van 10 min. Daarna gaat u in een open safari auto en worden de cheeta’s opgespoord met radiografische signalen. Als men ze op 100 mtr is genaderd gaat men te voet verder.
Verder kunt u gewone safari’s maken en de gidsen zullen proberen u zoveel mogelijk te laten zien en ondertussen kunt u genieten van het prachtige natuur. Op een gewone safari kunt u Mountain zebra, Springbok, Kudu, Gemsbok, Klipspringer, stekelvarken, dassies. Bij een avondsafari is de kans op een luipaard of cheeta groter.
Van hieruit kunt dagexcursies maken naar Sossusvlei, Sesriem Canyon, Naukluft Mountains en Spreetshoogte Pass.

Kijk hier ook eens naar

Desert Camp - Sesriem

Desert Camp bij de Sossusvallei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eigen veranda met kitchenette.