Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.


Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor kunstenaars en fotografen.
Gevormd door sterke wind die van diverse kanten kan komen, zijn ze op hun hoogst en meest spectaculair waar de naar het westen stromende rivier Tsauchab leeg vloeit in de Vallei. De warme tinten van het zand, variërend van abrikoos tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een levendig contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote klei pannen aan de voet van de duinen. Een van deze, als Dead Vlei(Pan) genoemd, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameel-doorn bomen, met koolstof gedateerd tussen de 500 en 600 jaar oud. Als het voldoende heeft geregend om de Tsauchab rivier weer te laten stromen, vult de pan zich met water, waardoor flamingo's en andere watervogels worden aangetrokken door het gebied.


Kijk ook hier eens naar:

Kampeerreis Namibië

Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

Bekijk pagina

Kampeerreis Namibië en Botswana

Kampeerreis per 4x4-kampeerauto langs de mooiste plekken van Namibië en Botswana

Bekijk pagina

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië is een reis waarbij u in 20 dagen veel hoogtepunten van Namibië bezoekt, van de Fish River Canyon, via de Sossusvlei, naar Etosha

Bekijk pagina

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika gaat in 21 dagen vanuit Upington in Zuid-Afrika naar Johannesburg via de hoogtepunten van Namibië en Botswana.

Bekijk pagina