085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Storms River Camp

Storms River Camp - Restcamp in Tsitsikamma National Park met uitzicht op de Indische Oceaan


Storms River Camp - Restcamp in Tsitsikamma National Park met uitzicht op de Indische Oceaan

Het gebied, waar de reusachtige golven van de Indische Oceaan op de rotskust slaan, waar weelderige wouden en fynbos (heide) op de berghellingen groeien tot de kust en waar vele rivieren de oceaan bruin kleuren van het rottingsproces van de vegetatie ligt de "place of much water", het Tsitsikamma Forest Nationale Park. Dolfijnen spelen er in de golven en de walvissen komen in het seizoen vaak dicht bij de kust. Het gebied wordt getypeerd door weelderig wouden, rotsachtige kusten en fantastische stranden en is een prima recreatiegebied, in het bijzonder voor trekkers (de 42 km lange Otter Trail is zeer bekend), voor kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungee jumping en veel meer. De Dolphin Trail is een combinatie van een aantal van deze activiteiten.
Locatie: in de Oost-Kaap en de West-Kaap naar het oostelijke einde van de Tuinroute. Het Tsitsikamma Nationaal Park is gelegen aan de Indische Oceaan en heeft prachtige oude bossen en “Fynbos”.
Accommodatie: Storms River Mouth en Nature’s Valley.  Als eerste het Mouth rest camp. Het heeft bungalows met self catering mogelijkheden als ook gemeenschappelijke faciliteiten. Het heeft chalets met 2 eenpersoons bedden. Ook is er een mogelijkheid van bedbank en/of zitbank om de slaapplaatsen te vermeerderen. Er zijn 3 cottages met 3 bedden die wat afgelegen staan. Ook zijn er familie cottages met 4 bedden en twee slaapkamers. Er is een restaurant aanwezig op het park.
Dieren: de meeste dieren leven diep verscholen in de bossen, en worden dus niet vaak gezien, op de Kaapse klauwloze otter na die dikwijls wordt waargenomen. Het zeeleven is rijk; walvissen komen nu en dan dichtbij de kust, terwijl scholen dolfijnen en bruinvissen dikwijls worden gezien. Ook Kaapse pelsrobben kunnen worden geobserveerd. Vogels om naar uit te kijken zijn o.a. de verbluffend mooi Knysna Loerie en de kleurrijke, extreem schuwe maar prachtig Narina-Trogon, terwijl vogels zoals de bedreigde zwarte scholekster, aalscholvers, Jan-van-Genten en meeuwen kunnen worden gezien langs de rotsige kust.
Het is malariavrij.


Prijzen

*10* *11*