Storms River Camp

Storms River Camp - Restcamp in Tsitsikamma National Park met uitzicht op de Indische Oceaan


Storms River Camp - Restcamp in Tsitsikamma National Park met uitzicht op de Indische Oceaan

Het gebied, waar de reusachtige golven van de Indische Oceaan op de rotskust slaan, waar weelderige wouden en fynbos (heide) op de berghellingen groeien tot de kust en waar vele rivieren de oceaan bruin kleuren van het rottingsproces van de vegetatie ligt de "place of much water", het Tsitsikamma Forest Nationale Park. Dolfijnen spelen er in de golven en de walvissen komen in het seizoen vaak dicht bij de kust. Het gebied wordt getypeerd door weelderig wouden, rotsachtige kusten en fantastische stranden en is een prima recreatiegebied,  voor kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungee jumping en veel meer. De Dolphin Trail is een combinatie van een aantal van deze activiteiten.
Locatie: in de Oost-Kaap en de West-Kaap naar het oostelijke einde van de Tuinroute. Het Tsitsikamma Nationaal Park is gelegen aan de Indische Oceaan en heeft prachtige oude bossen en “Fynbos”.
Accommodatie: Storms River Mouth en Nature’s Valley. Als eerste het Mouth rest camp. Het heeft forest hutten met gemeenschappelijke faciliteiten, forest cabins met 2 bedden, ingericht voor de self cateraar, chalets met 2 bedden, ingericht voor de self cateraar, Oceanettes met 3 of 4 bedden, ingericht voor de self cateraar, familie cottages met 3 of 4 bedden, ingericht voor de self cateraar.
Dieren: de meeste dieren leven diep verscholen in de bossen, en worden dus niet vaak gezien, op de Kaapse klauwloze otter na die dikwijls wordt waargenomen. Het zeeleven is rijk; walvissen komen nu en dan dichtbij de kust, terwijl scholen dolfijnen en bruinvissen dikwijls worden gezien. Ook Kaapse pelsrobben kunnen worden geobserveerd. Vogels om naar uit te kijken zijn o.a. de verbluffend mooi Knysna Loerie en de kleurrijke, extreem schuwe maar prachtig Narina-Trogon, terwijl vogels zoals de bedreigde zwarte scholekster, aalscholvers, Jan-van-Genten en meeuwen kunnen worden gezien langs de rotsige kust.
Het is malariavrij.