Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.


Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Het Table Mountain Nationaal Park ligt op het meest zuidwestelijke gelegen gedeelte van Zuid-Afrika. Het strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point, het zuidelijkste puntje van het Schiereiland ten zuiden van Kaapstad.
Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang. Het schiereiland heeft schitterende valleien, baaien en stranden en wordt omgeven door water, met aan de westkant de Atlantische Oceaan en aan de oostkant False Bay. Bekende punten zijn de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Het staat ook meer bekend om de aanwezige flora dan de fauna. In de lente zijn de wilde bloemen fantastisch. De punt is het mooiste van dit park. Het uitzicht van de oude vuurtoren op Cape Point is onvergetelijk.
Locatie: 70 km. van het centrum van Kaapstad.
Dieren: bontebok, kaapse bergzebra, springbok, steenbok, rode hartebeest, eland, duiker, kaapse vos, woestijnlynx en de baviaan waarvan hier 4 groepen leven.
Wegennet: een uitgebreid net van wegen met wandelmogelijkheden en uitkijkposten.
Het park is malariavrij.


Prijzen

*10* *11*

Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina

Budget reis Zuid-Afrika

Budget reis Zuid-Afrika; een gunstig geprijsde reis die in 21 dagen zoveel mogelijk hoogtepunten van Zuid-Afrika laat zien

Bekijk pagina

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Gezinsreis Zuid-Afrika

Gezinsreis Zuid-Afrika laat u in 14 dagen kennis maken met Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Winelands, de Tuin Route en een gedeelte van de Zuid kust.

Bekijk pagina

Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad

Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad geeft u in 7 dagen een goede indruk van zowel Kaapstad als de directe omgeving.

Bekijk pagina

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust

Bekijk pagina