Tankwa Karoo National Park

Bekijk foto's

Tankwa Karoo National Park is gelegen op de zuidelijke grens van de Noord-Kaap Cederberg in het westen, en Klein Roggeveld gebergte in het Zuiden.
Na nog geen vier uur rijden van Kaapstad komt u aan bij dit unieke nationale park. Het ligt in de Karoo en dat gebied staat bekend om zijn zeldzame plantensoorten, rijke vogelleven, en de adembenemende landschappen, van de steile kliffen van het Roggeveld tot maanlandschappen van de Tankwa Desert.
Tankwa Karoo National Park is nog volop in ontwikkeling. Het heeft zich uitgebreid van de oorspronkelijke 26.000 hectare in 1986 tot bijna 143.600 ha eind 2010. Het is het de ideale bestemming voor diegenen die de helderste sterren in Afrika willen zien. Een ”once in a lifetime” glimp van een zeldzame vogel of misschien niets meer dan een stilte die je tot in je ziel raakt.

In 2006 is men met Elandsberg Wilderness Camp begonnen, dat isn 2008 klaar was. De 5 cottages zijn 18 km van het kantoor gelegen. Het ligt in de Roodewerf heuvels, bekend als Elandsberg. Elke cottage heeft mooi uitzicht over de vlaktes van de Karoo en het imposante “Roggeveld”. Er is gebruik gemaakt van de traditionele ongebakken klei-en-stro stenen, waardoor herinneringen aan een verleden tijdperk weer wordt opgeroepen. Voorbeelden van deze manier van bouwen kunnen ook nog worden gevonden in de vele ruïnes in het park.