Tembe Elephant Park

Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant


Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant

Het Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant.
Tembe's Afrikaanse olifanten waren Zuid-Afrika's laatst overgebleven vrij rondtrekkende kuddes die elk seizoen tussen Mozambique en Maputaland heen en weer trokken. De laatst jaren zochten ze hun toevlucht in de dichte wouden van Tembe om de grensconflicten en landmijnen te vermijden, en te vluchten voor de continu op hen jagende ivoor stropers. Het park beslaat een gebied dat voorheen De Ivoor Route genoemd werd. Eeuwenlang vormde deze route de verbinding voor ivoorhandelaren uit Mozambique en Zululand. Het gebied is lange tijd onderdeel van het 'homeland' van de Tembe stam geweest. De Tembe onderscheiden zich van het Zulu volk door een eigen taal en cultuur. Ze kenmerken zich door trots en een liefde voor hun vaderland. In 1983 sloten de Tembe een overeenkomst met de KwaZulu-Natal Wildlife Authority om uit het gebied te verhuizen dat toen aangewezen werd als natuurpark. Het gebied werd uitgeroepen tot een reservaat om de laatste vrije kuddes olifanten te beschermen en werd pas in 1991 opengesteld voor het publiek. In ruil voor hun medewerking delen de Tembe mee in de opbrengsten van het toerisme in het park en hebben ze toegang tot bepaalde gebieden voor het oogsten van natuurlijke materialen.
Het park is ongeveer 300 vierkante kilometer groot en is daarmee het op twee na grootste wildpark van KwaZulu Natal. Niet alleen wordt hier veel wild aangetroffen, maar het is ook een vogelparadijs met 340 verschillende soorten vogels.
Locatie: in het noorden van Maputaland tegen de grens van Mozambique
Accommodatie: De Tembe Elephant Lodge is een privé gerunde lodge onder leiding van de KwaZulu Natal Nature Conservation Service. Begeleide tours in open safari auto's zijn beschikbaar voor gasten. De lodge beschikt over luxe en semi luxe safari tenten die in een schitterende natuurlijke omgeving zijn geplaatst. Na een dag van safari's is het heerlijk zwemmen in het zwembad van de lodge
Dieren: een grote verscheidenheid aan dieren leven hier, waaronder witte en zwarte neushoorns, olifanten, giraffen, zebra's, jachtluipaarden, bruine hyena's en een verscheidenheid aan antilopen zoals elandantilope, impala, koedoe, en tsessebe. Er leven talloze vogelsoorten.
Een anti-malariakuur is noodzakelijk in het zomerseizoen.


Prijzen

*10* *11*

Kijk ook hier eens naar:

Gezinsreis safari en strand

Gezinsreis safari en strand geeft in 7 dagen de mogelijkheid veel safari's te maken maar ook heerlijk te relaxen aan het strand in Mozambique.

Bekijk pagina

Safarireis Zuid-Afrika

Safarireis Zuid-Afrika - 6 wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland binnen 14 dagen

Bekijk pagina