Thakadu Camp

Thakadu Camp is een safari lodge iets ten zuiden van Ghanzi midden in Bushman land aan een waterpoel met veel vogels


Thakadu Camp is een safari lodge iets ten zuiden van Ghanzi midden in Bushman land aan een waterpoel met veel vogels

Thakadu Camp is een safari lodge iets ten zuiden van Ghanzi. Het ligt aan een pan met een verlichte waterpoel en veel wild en een rijk vogelleven. Thakadu biedt accommodatie, campingplekken en activiteiten aan. Het beschikt over een restaurant en een bar.
De pan bij Thakadu zit een paar maanden na het regenseizoen nog vol water, maar wordt in de droge periodes op kunstmatige wijze gevuld. Op die manier kunt u vanaf de veranda of het zwembad van het wild genieten. Ghanzi staat bekend als het centrum voor de Bushmen in de Kalahari. Jammer genoeg leven er geen bushmen meer op traditionele manier in de Kalahari in Botswana, maar proberen hun tradities wel zoveel mogelijk in ere te houden. Bushmen families komen naar Thakadu om groente te leren verbouwen of om te helpen bij de kleine veestapel om zich op die manier een meer moderne manier van levensonderhoud aan te leren. Terwijl ze dan in Thakadu verblijven, kunnen ze de bezoekers van Thakadu iets meer leren van de tradities en gewoontes van de Bushmen.
Budget cottages; Dit zijn safari tenten. Ze hebben elektriciteit. Men maakt gebruik van de gemeenschappelijke was gelegenheiden van de kampeerplaatsen.
Meru tenten: De luxe canvas tenten hebben elektriciteit en warm water. De auto kan vlak bij de tent worden geparkeerd. Het is maar een klein stukje lopen naar de bar en het restaurant. Er is een 2 persoonsbed of 2 eenpersoonsbedden.
Chalet met rieten dak: Deze chalets met veranda kijken uit over het veld waar wild in kan lopen. Het is maar een klein stukje lopen naar de bar en het restaurant.  Auto kan vlakbij geparkeerd worden. De chalets hebben twee persoonsbedden.
Er zijn ook een bepaald aantal kampeerplaatsen beschikbaar. Hout is verkrijgbaar. De plekken staan in de schaduw en hebben elektrisch licht, water en braai plek. Ze liggen op korte afstand van de twee wasgelegenheden.
Activiteiten: Contact met de Bushmen. Wandelen met hen om zo hun manier van leven te ontdekken. Tijdens de avonden kunnen ze op verzoek hun traditionele manier van dansen laten zien.
Paard rijden.