Travessia Beach Lodge - Inhambane

Bekijk foto's

Travessia is een ecolodge in de duinen aan de kust van Mozambique. Het is gelegen tussen  de bush en de palmbomen op zorgvuldig uitgekozen plekken om privacy en uitzicht op zee te garanderen. De accommodatie is gebouwd op verhoogde houten platforms met wanden van hout en doek onder een rieten dak. Houten loopbruggen leiden van de kamers naar de receptie en het restaurant van de lodge, met een lounge en een ruim terras met uitzicht op de palmentuin en de zee. De lodge is geheel op zonne-energie om te zorgen voor een kleine ecologische voetafdruk.
Travessia ligt op 1,5 uur rijden van de luchthaven van Inhambane en slechts zes kilometer van de hoofdweg.
Maak een wandeling op onze eindeloze strand, ontspan in de schaduw van onze palmentuin, peddel op de zee of geniet van het uitzicht vanuit het zwembad.
De maaltijden zijn geïnspireerd door wat er in het seizoen verkrijgbaar is bij de plaatselijke markten en winkels. Voor verse vis of kreeft doet men een beroep op de lokale speer-vissers. Mango, papaja en avocado zijn seizoensgebonden, onze kokosnoten zijn echter het hele jaar door!
Een korte wandeling brengt u van het restaurant naar de bar aan het strand en het zwembad. Hier kunt u op de lokaal gemaakte ligstoelen liggen terwijl u geniet van het uitzicht over de eindeloze kustlijn en een zee van palmbomen in het achterland.
Als het weer goed is, nodigen wij voor een vroege middag braai bij het zwembad. De bar is gevuld met lokale bieren, frisdranken, een selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen en gedistilleerde dranken, en alles wat je nodig hebt voor de goede oude G & T voor als de zon ondergaat.