Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.


Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent “plek met veel water”. Het park is in 1964 gesticht. Het heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand.
Hier heeft de Storms River zich een weg gebaand door de Tsitsikamma Range en duikt dan de zee in waar het National Park is gesticht. Bij de monding van de Stormrivier is een hangbrug over de kolkende golven gespannen. Door de hoge regenval is het park dicht begroeid met bomen. De steile rotswanden geven het een ruig karakter. Veel bezoekers doen dit park aan tijdens de Garden Route die hier begint of eindigt. In het Tsitsikamma National Park kun je  twee populaire wandelingen maken: de Tsitsikamma Trail en Otter Trail. Je wandelt door ruige berglandschappen, oerbos, fynbos, langs wilde rivieren en beken en overal heb je een panoramisch uitzicht. De Otter Trail is 42 km en gaat van de Storms River naar Nature’s Valley. De wandeling duurt vijf dagen, vier nachten en vraagt wel enige conditie. De Tsitsikamma Trail volgt grotendeels dezelfde route maar trekt dieper de bossen in maar is toch minder zwaar. Onderweg logeer je in hutten die je van tevoren moet boeken bij de Tsitsikamma National Park office. Een andere aan te raden wandeling is de Dolphin Trail. Deze wandeling is fysiek minder zwaar en je overnacht in meer comfortabele accommodatie. Vanuit het bezoekerscentrum zijn een aantal korte en langere wandelingen te maken zoals de 1-kilometer lange Lourie route, de 3-km lange Otterroute en de 3,7 km lange watervalroute.  Een korte wandeling leidt verder via een hangbrug over de kloof van Storms River. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan 200 vogelsoorten en tussen de zwarte rotsen zitten veel mosselen en jaagt de zeldzame klauwloze otter. Net achter het restaurant in het park is het ook mogelijk een onderwater route te maken met duikuitrusting. Vooral in de zomer is dit een leuke bezigheid, in andere jaargetijden is het water vaak behoorlijk ruw. De kust van het Tsitsikamma National Park biedt geoefende duikers een geweldig mooie onderwaterwereld en als wandelaar heb je grote kans dolfijnen boven het water uit te zien springen.
Kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungeejumping kan men hier allemaal doen.
Dieren: de meeste dieren leven diep verscholen in de bossen, en worden dus niet vaak gezien, op de Kaapse klauwloze otter na die dikwijls wordt waargenomen. Het zeeleven is rijk; walvissen komen nu en dan dichtbij de kust, terwijl scholen dolfijnen en bruinvissen dikwijls worden gezien. Ook Kaapse pelsrobben kunnen worden geobserveerd. Vogels om naar uit te kijken zijn o.a. de verbluffend mooi Knysna Loerie en de kleurrijke, extreem schuwe maar prachtig Narina-Trogon, terwijl vogels zoals de bedreigde zwarte scholekster, aalscholvers, Jan-van-Genten en meeuwen kunnen worden gezien langs de rotsige kust. Het is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Budget reis Zuid-Afrika

Budget reis Zuid-Afrika; een gunstig geprijsde reis die in 21 dagen zoveel mogelijk hoogtepunten van Zuid-Afrika laat zien

Bekijk pagina

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust

Bekijk pagina

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina