Tuli Block

Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen


Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen

Tuli Block ligt net over de grens in Botswana. Het Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant, een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheeta en hyena. Giraffes, bokken en zebra's zullen ook niet ontbreken.
Tuli en Mashatu hebben de grootste kudde olifanten op privaat grondgebied in Afrika. De Shashe-kudde bestaat momenteel uit ca. 700 olifanten. Naar deze troepen wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, omdat de kudde zich zo vrij kan bewegen. Onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in migratiepatronen.
Hoewel het heet en droog kan zijn in Tuli Block, moet u er rekening mee houden dat de nachten koud worden, vooral tijdens gamedrives.
Zorgt u daarom voor warme kleding zoals meerdere laagjes met daarover een fleece en tot slot een windjack; zelfs handschoenen zijn geen overbodige luxe!!


Kijk ook hier eens naar:

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana

Bekijk pagina

Safarireis Big 5 in Limpopo

In 7 dagen maakt u kennis met het wildleven in een minder toeristisch gedeelte van Zuid Afrika.

Bekijk pagina