uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.


uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Het uKhahlamba-Drakensberg Park is een mondiale schat doordat het één van de plaatsen is met de meeste rotsschilderingen ter wereld is: meer dan 550 bekende plaatsen met rotsschilderingen van de San. Het gebied bestaat uit twee parken en meerdere andere reservaten, het Giant's Castle en het Royal Natal Nationale Park.
Het park is een Wereld Erfgoed sinds december 2000 (waardoor het de erkenning kreeg als ware smeltkroes van erfgoed en schoonheid) en heeft spectaculaire topografische kenmerken zoals het Amfitheater, een 4 km halvemaanvormig verhoging van basalt van 1.800 meter hoogte, Cathedral Peak en het Giant's Castle plateau. Er zijn zeer veel rotstekeningen. Volgens antropologen bevinden zich hier de beste voorbeelden ter wereld in meer dan 40.000 schilderingen. Deze schilderingen worden als uniek beschouwd omdat ze de vroegste voorbeelden van rotskunst zijn waarin voor het eerst kleur en dimensie werden geïntroduceerd. Men neemt aan dat er nog meer plaatsen zijn die nog niet ontdekt en in kaart zijn gebracht. Gedurende duizenden jaren hebben de San jager-verzamelaars, de inheemse bewoners van zuidelijk Afrika, in deze bergen geleefd en de muren van de grotten en overhangende rotsen waar zij woonden beschilderd met een pracht aan schilderingen die licht werpen op zowel de dagelijkse als de spirituele rituelen. Een bezoek aan de rotsschilderingen in het gezelschap van een plaatselijke beheerder is een must die de moderne bezoeker met gevoel voor historie zal inspireren. Sommige van de latere schilderingen laten het conflict in de 19e eeuw zien tussen de San, de Afrikaanse veehouders en de blanke kolonisten, dat resulteerde in de uiteindelijke verdwijning van de San-bevolking.
Hoog oprijzende toppen en steile rotskloven vormen een puntige bergbarrière die zorgt voor een mozaïek van hoog gelegen moerasgebieden. Van bergmeertjes tot moerassen en een ingewikkeld netwerk van stroompjes en rivieren ondersteunt in deze ongerepte omgeving een overvloed aan endemische planten, dieren en vogelsoorten, waaronder de zeldzame en bedreigde baardkraanvogel en lammergier.
Maak een dagwandeling, of zelfs een nachtwandeling, om het best te genieten van het uKhahlamba-Drakensberg Park. Verken steile rivierdalen, inheems kreupelhout en schitterende rotspoeltjes en bewonder het spektakel van de Thugela Waterval, de tweede hoogste waterval ter wereld. Zwerf door de golvende, hoog gelegen graslanden met hun prachtige zomer- en winterkleuren en schitterende lentebloemen op de steile hellingen van de Little Berg, en kijk uit over de lappendeken vergezichten van het koninkrijk van de Zoeloes ver in de diepte. Of ga gewoon ergens zitten om het majestueuze landschap in je op te nemen vanuit het comfortabele rest camp in de heuvels.
Locatie: in de Drakensbergen, aan de westzijde van KwaZulu-Natal, op de grens met Lesotho.
Accommodatie: twee hoofdkampen, met cottages, berghutten en kampeerplaatsen. Bij Tendele zijn luxe lodges. Als alternatief zijn er een groot aantal hotels in de nabijheid.
Wegennet: te bereiken via verschillende wegen vanaf de N3. Op verzoek pikken veel hotels gasten op bij de intercitybushalte aan de N3. Binnen het park moeten chauffeurs op de toegangswegen naar de kampen blijven.
Dieren: het park staat niet speciaal bekend om zijn wild, hoewel er talloze antilopen alsmede jakhalzen, bavianen en andere dieren kunnen worden gezien. Er nestelen hier de zeldzame lammer gieren.
Het is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad - Veel hoogtepunten van Zuid Afrika in 28 dagen

Bekijk pagina

Fly-drive Zuid-Afrika

Fly-drive Zuid-Afrika - in 3 weken leert u Zuid-Afrika kennen en daarna gaat u vast nog een keer.

Bekijk pagina

Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho

Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho - u bezoekt in 21 dagen onder andere de provincie KwaZulu Natal en het kleine koninkrijk Lesotho.

Bekijk pagina

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina