Waarom Suid Afrika Reise?

Suid Afrika Reise vindt dat u Zuidelijk Afrika moet ervaren zoals wij het zelf ook willen ervaren. Om die reden maken wij onze offertes erg afwijkend in vergelijking met de gemiddelde reisaanbieder. Wij willen u niet verleiden om voor ons te kiezen door u een reis met een lage prijs aan te bieden, en u dan achteraf allerlei opties aan te bieden die de reis uiteindelijk duurder zullen maken. Wij kiezen ervoor een uitgebreide, eerlijke offerte voor u te maken, die zo compleet mogelijk is om u Zuidelijk Afrika zoveel mogelijk op een unieke manier te laten ervaren.

Wij bieden de reis aan met een huurauto met een uitgebreide ‘super cover’ verzekering. Ook zullen wij zoveel mogelijk gebruik maken van accommodaties binnen de parken, waarbij de entreegelden zijn inbegrepen. Verder hebben wij goede contacten met accommodaties die niet in elke reisgids te vinden zijn en meer zijn dan een eet- en slaapgelegenheid. Uitgangspunten in de selectie van de accommodaties zijn kleinschaligheid, kwaliteit en het persoonlijke contact met de eigenaren, waardoor ook uw accommodaties zullen bijdragen aan de unieke Zuidelijk Afrika ervaring. Wij geven er de voorkeur aan de reizen op onze website, in overleg met u, volledig op uw persoonlijke wensen af te stemmen. De gastvrijheid van uw gastheren, een goede huurauto en onze uitgebreide routebeschrijving zullen uw bezoek aan Zuidelijk Afrika zeer bijzonder maken.

De 12 belangrijkste redenen om met Suid Afrika Reise op reis te gaan:


1. Uw persoonlijke Afrika specialist

Bij Suid Afrika Reise staat het persoonlijke contact voorop. Achter de website staat een persoon, u kunt ons altijd bereiken. Wij communiceren met vóór het versturen van de offerte met u maar ook gedurende de reservering. Indien gewenst kunt u bij ons langskomen om ons advies persoonlijk te bespreken. Nadat u ons via het meer onpersoonlijke internet hebt leren kennen, willen wij dat contact zo snel mogelijk veranderen in een persoonlijk contact. Wij vinden dat we onze specialistische kennis vooral door persoonlijk contact aan u kunnen overbrengen. Wij nodigen u graag uit om een mogelijke reis met ons door te spreken. Deze afspraken hoeven niet tijdens kantooruren te worden gemaakt. Tijdens de reis kunt u in geval van nood 24 uur per dag terugvallen op Suid Afrika Reise of één van onze contactpersonen in het land waar u reist. 

2. Uniek product

Zuidelijk Afrika ‘anders dan anders’ ontdekken – uiteraard de hoogtepunten maar door de bijzondere accommodaties, kleinschaligheid en kwaliteit bieden wij een unieke belevenis. Wij selecteren onze accommodaties en activiteiten niet alleen op basis van kleinschaligheid. Bij voorkeur dienen de accommodaties ook in of bij een unieke plek te liggen. Maar zeker moeten de accommodaties een unieke bijdrage aan uw reis geven door het persoonlijke contact en de perfecte verzorging tijdens uw verblijf. 


3. Weg van de gebaande paden en beleving

U kunt de meest bekende plekken bekijken, maar wij slaan vooral nog ongebaande paden en alternatieve routes in om te beleven, te ontmoeten en te proeven. Wij willen graag dat uw reis een unieke beleving wordt. Om die reden willen we de mogelijkheden ook graag met u doornemen. De mogelijkheden op het gebied van activiteiten zijn enorm: safari’s in een safarivoertuig, per quad, paard of te voet, walvissafari’s op de Indische Oceaan, wandelen in de bergen of bergbeklimmen, snorkelen, op zoek naar reuze schildpadden of duiken naar de witte haai, kanotochten, raften of ballonvaren. Wij geven de mogelijkheden aan, u kiest wat u wilt zodat we dan samen tot een unieke reisbeleving komen. 

4. 100% Maatwerk

Uw reis is ‘taylor made’ en op basis van uw persoonlijke interesse en stijl kunt u individueel reizen om het land zelf te beleven en te genieten van nieuwe ervaringen, culturen en landschappen. Ook alle gepubliceerde reizen kunnen aangepast worden om bij uw wensen en budget aan te sluiten! Ook persoonlijke interesses, uw partner uw werkplek of oude stageplaats laten zien, een leraar die graag een Zuid-Afrikaanse school wil bezoeken, in contact komen met plaatselijke Shangoma’s… Wij organiseren het graag op uw verzoek. 

5. Tevreden klanten

Wij hebben een paar reacties van klanten opgenomen op onze website, de klantervaringen geven u een goede indruk van de mogelijkheden en de reiservaringen. Recensies kunt u vinden op de website van KiYoh

6. Uitstekende kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid

Door jarenlange persoonlijke reiservaring in Zuidelijk Afrika beschikken wij over uitgebreide kennis van en ervaring in het samenstellen van reizen naar deze bijzondere landen. Wij werken uitsluitend met betrouwbare accommodatieverschaffers en auto en camper verhuurmaatschappijen. Tijdens de reis kunt u in geval van nood terugvallen op onze plaatselijk kantoor in Howick (Kwazulu Natal) of Windhoek en op een 24-uurs bereikbaar telefoonnummer. Daarnaast zijn wij lid van de SGR

7. Eerlijk

Wij willen u graag eerlijk en open adviseren. Om die reden zullen wij in een offerte een eerlijke prijs noemen, waarbij geen ‘verborgen’ prijsverhogingen zitten. Wij vinden bijvoorbeeld dat uw huurauto goed verzekerd moet zijn met een uitgebreide ‘super cover’ verzekering. Veel aanbieders bieden een huurauto aan met een standaard verzekering, waar een hoog bedrag ‘all-risk’ aan is gekoppeld en onder andere ook geen ruiten-, bodem- of bandenschade is inbegrepen. Omdat u waarschijnlijk wel eens over ‘dirt roads’ reist, vinden wij dat geen optie. Ook worden reizen vaak aangeboden met accommodaties die iets buiten de wildparken liggen, waardoor u de entrees voor deze parken nog moet betalen. Er wordt dan vaak gemeld dat de entrees niet zo hoog zijn maar met een entree prijs tussen de € 12 en € 16 per persoon per dag kan dat al snel oplopen naar meer als € 100 per persoon per reis. Suid Afrika Reise probeert zoveel mogelijk vrije accommodaties in de parken te boeken, zodat de entreekosten bij de prijs zijn inbegrepen. 

8. Scherpe tarieven

Wij hechten veel waarde aan een goede prijs/kwaliteitsverhouding – wij zijn een zogenaamde ‘direct seller’. Er zijn dus geen extra kosten aan reisbureaus/reisagenten. Daarnaast beschikken we over een dermate klantenkring, waardoor we inkoopkortingen verkrijgen waarvan u kunt profiteren. Onze ‘anders dan anders’ reizen zijn inclusief autohuur en entree van de diverse wildparken in Zuidelijk Afrika – kijk dus niet alléén naar wat het kost maar vooral wat u krijgt voor de aangegeven prijs. 

9. Goede bereikbaarheid

Bij ons geen lange wachttijden en keuzemenu’s aan de telefoon – ons kantoor in Nederland is zowel telefonisch als via email bereikbaar. Daarnaast is er een noodnummer (24 uur per dag) om contact op te nemen met ons kantoor. 

10. Respect voor cultuur en natuur

Suid Afrika Reise staat voor de volle 100% achter duurzaamheid. Wij respecteren cultuur en natuur door duurzaam denken en handelen te stimuleren, zowel in onze eigen organisatie, als bij onze leveranciers en onze gasten. Suid Afrika Reise heeft diverse reizen samengesteld op basis van verblijf in kleinschalige accommodaties die we zelf hebben bezocht en waarvan we weten dat ze achter verantwoord ondernemen staan. Suid Afrika Reise werkt samen met African Insight, een Zuid-Afrikaanse touroperator die verantwoord reizen en ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Wij begrijpen de negatieve invloed die toerisme kan hebben, in het bijzonder op een maatschappij als Zuidelijk Afrika, dat aan de ene kant structurele ongelijkheden heeft die betrekking hebben op ras en geslacht en aan de andere kant zowel een culturele verscheidenheid als een rijkdom aan natuurlijk erfgoed bezit. African Insight en Suid Afrika Reise geloven dat het verantwoord reizen de enige houdbare benadering van toerisme is en ziet dat met name als een integraal onderdeel van de benadering van haar bedrijfsvoering. 
Een verantwoord toerismebeleid kan onder andere gemeten worden door een verbetering van de sociale en economische situatie in de lokale gemeenschappen waar wij werken. Een deel van onze opbrengsten wordt gedoneerd aan kleine organisaties die de lokale bevolking steunen, waardoor u indirect een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de lokale bevolking. U speelt hierin een hoofdrol. Door onze keuzes van accommodaties levert u niet alleen een indirect financiële bijdrage aan de steun van de lokale bevolking, maar door uw verblijf kunt u ook uw betrokkenheid tonen met de situatie van de lokale bevolking.

Meer tips over verantwoord reizen en wat u zelf kunt doen vindt u hier

11. Routeboek

Als u uw reis bij ons heeft geboekt, ontvangt u ongeveer 6 weken voor uw vertrek een uitgebreide routebeschrijving, waarin niet alleen uw route staat beschreven, maar ook informatie over uw accommodaties, uitgebreide algemene informatie over het land dat u gaat bezoeken, tips voor uw bezoek en ideeën om tijdens uw reis te ondernemen. Deze routebeschrijving is helemaal op maat en een handig hulpmiddel tijdens uw reis. Kijk hier eens naar een mooi voorbeeld.

12. Lidmaatschap SGR en Calamiteitenfonds

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op onze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Voor de voorwaarden kunt u kijken op www.sgr.nl.

Daarnaast is Suid Afrika Reise ook aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.
Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: 

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren.
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op de website www.calamiteitenfonds.nl.

Meer informatie over de algemene voorwaarden van Suid Afrika Reise vindt u hier