West Coast National Park

Bekijk foto's

Niet ver van de haven van de Saldanha Baai ligt het hemelsblauwe water van de Langebaan Lagune, waaromheen het West Coast National Park is gesitueerd.
Duizenden zeevogels broeden op beschutte eilanden, heerlijke gouden stranden strekken zich eindeloos uit in de vroege ochtend mist en zoute moerassen zijn het thuis van enorme concentraties van migrerende vogels uit het noorden. Tijdens het voorjaar is het strandveld bezaaid met een gigantisch bed van bloemen, terwijl in het Postberg gebied vele antilope soorten te zien zijn in zowel een unieke als idyllische omgeving.
De grootste concentratie van wild is te vinden in het Postberg Reservaat maar dit is enkel open voor het publiek tijdens het bloemen seizoen. Ook buiten het reservaat is genoeg wild te zien, zoals onder andere de eland, het rode hartebeest en de kaapse grysbok. Bezoekers moeten ook een oog op de Atlantische Oceaan blijven houden voor eventueel passerende walvissen en dolfijnen. Het is een paradijs voor vele soorten vogels.

Locatie: Iets ten noorden van Kaapstad aan de kust van de Atlantische Oceaan.
Accommodatie : Langebaan lodge(hotel)
Dieren: flamingo's, aalscholvers, plevieren, zeemeeuwen, kanoeten, steenlopers, heilige ibis, jan-van-gents, drieteen strandlopers en reigers. In de zomermaanden verblijven hier ongeveer 55.000 vogels.

Het park is malaria vrij.