Suid Afrika Reise is in 2004 opgericht als zusterorganisatie van Norge Reiser. Douwe Baas en Marian Baas hebben, na enkele bezoeken aan Zuid-Afrika, Namibië en Botswana, helemaal hun hart verloren aan zuidelijk Afrika. “Wij waren, en zijn nog steeds gek van Noorwegen, maar toch is dit land van de eerste plaats verdrongen door zuidelijk Afrika. Al na één bezoek aan Zuid-Afrika waren we helemaal verliefd op het land, de natuur, de cultuur en haar bevolking. Het is werkelijk een land met onbegrensde mogelijkheden en wij staan dan ook helemaal achter de uitdrukking dat Zuid-Afrika “de wereld in één land” is. Suid Afrika Reise is dan ook ontstaan uit liefde voor het land en reizen als hobby. Nadat we ook Namibië en Botswana hadden bezocht, was het logisch om deze landen aan ons aanbod toe te voegen. Wij zijn echte liefhebbers en willen dat graag aan toekomstige reizigers naar zuidelijk Afrika overbrengen. Wij hebben dezelfde manier van werken als Norge Reiser, en willen onze reizen dan ook graag vanuit een persoonlijke benadering aanbieden. Dit doen wij in eerste instantie op de onpersoonlijke manier via het internet, maar door een afspraak bij ons op kantoor willen wij graag een reis met u doorspreken om deze helemaal naar uw wens samen te stellen. Ook de uitgebreide routebeschrijving die wij voor u samenstellen om tijdens uw reis door zuidelijk Afrika te gebruiken, draagt ertoe bij dat u het land op een uitstekende en persoonlijke manier kunt ontdekken.

De touroperators waar Suid Afrika Reise mee samenwerkt, zijn regionaal en zijn gespecialiseerd in de organisatie van individuele rondreizen als ‘self-drive’ en onder begeleiding van een vaste gids. De ‘self-drive’ tours (ook wel fly-drives) zijn reizen waarbij u uw eigen chauffeur bent en een uitgebreide routebeschrijving mee krijgt van de te rijden route, terwijl wij de accommodaties en autohuur verder voor u verzorgd hebben. De begeleide reizen kunnen al geboekt worden vanaf twee personen in een personenauto tot maximaal 7 personen in een kleine bus, waarbij de gids dan de achtste persoon en chauffeur is.

Onze partners in zuidelijk Afrika kunnen bogen op een jarenlange ervaring en streven naar “verantwoord toerisme”, niet alleen qua natuur, maar zeker ook op het sociale vlak. Dit betekent onder andere dat er geen gebruik zal worden gemaakt van ketenhotels, maar meer persoonlijke, door eigenaar gerunde accommodatie, zodat het geld terugvloeit naar de lokale bevolking. Enige van de organisaties waar wij mee samenwerken heeft de 'Fair Trade in Tourism'-toekenning gekregen, wat een hele prestatie is (slechts 63 aanbieders in Zuid-Afrika hebben die toekenning gekregen).

Indien u geïnteresseerd bent in een rondreis van Suid Afrika Reise hoeft u niet eerst alle rondreizen op onze website te maken om tot een beslissing te komen. U kunt ons eenvoudig een e-mail sturen met uw wensen, wij maken dan zo snel mogelijk een passende, vrijblijvende offerte.

Team Suid Afrika Reise

Douwe Baas
Douwe heeft zijn hart verpand aan Zuid-Afrika en heeft vooral een grote liefde voor de Kalahari en Namibië. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Norge Reiser, waar hij zijn zus Rietje heeft ondersteund in het opzetten van een eigen reisorganisatie richting Noorwegen. Na het eerste bezoek aan Zuid-Afrika is zijn passie Noorwegen niet verdwenen, maar is wel naar de tweede plaats verdrongen voor zijn passie voor Zuidelijk Afrika. Hij is erg geïnteresseerd in natuur en cultuur en heeft een grote wens zoveel mogelijk duurzaam toerisme aan te bieden.

Marian Baas
Ik had eerst mijn twijfels of Zuid-Afrika wel het land is, dat ik zou kunnen aanbieden, maar na mijn eerste bezoek was ik na 2 weken reizen al om. En nu na tig keren het land bezocht te hebben kan ik wel zeggen dat Zuid Afrika mijn tweede land is na Nederland. Het voelt elke weer als thuiskomen zo gauw ik voet op de Afrikaanse bodem heb gezet. Dit geldt niet alleen voor Zuid-Afrika, maar ook voor Namibië en Botswana, eigenlijk voor alle landen die we aanbieden. De landen hebben alle mogelijkheden voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. De twijfels of je de dieren wel in de natuurlijke omgeving zou zien, zoals foto’s vaak doen vermoeden, blijkt echt zo te zijn. Je staat zo maar naast een paar impala’s te genieten, zonder enige moeite te moeten doen. Ook hebben bijvoorbeeld de Drakensbergen en de Cederbergen veel wandelmogelijkheden, waar ik met plezier wandelingen heb gemaakt. De combinatie van land, wild en zee is heerlijk. Als ik op reis bent doet er zich altijd wel een mogelijkheid voor om een paar dagen aan de kust te verblijven en een om een paar dagen op safari te gaan. Gewoon heerlijke vakantielanden.

Amber Winters
Wat zuidelijk Afrika wat mij betreft zo bijzonder maakt, is de combinatie van natuur, cultuur, landschappen en strand, en de mogelijkheid om dit alles per self-drive te ontdekken. Een self-drive vind ik een perfecte manier om een land te leren kennen, omdat je alle vrijheid hebt om je dag zelf in te delen. In Botswana heb ik voor het eerst kennis mogen maken met zuidelijk Afrika, wat echt een fantastische reis was. 

Ramon Lucas
Vanaf de opstart in 2004 ben ik betrokken geweest bij Suid Afrika Reise en dan voor de website en ICT-ondersteuning. In 2009 zijn wij voor het eerst met de familie naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana gegaan. Ik was meteen verkocht aan deze landen, elke dag een ander avontuur, de afstanden zijn soms groot maar de landschappen dan weer afwisselend en continu kans op wildlife. Sinds 2014 verdiep ik mij in wildlife- en natuurfotografie, zuidelijk Afrika is de place to be voor wildlife. Hele dagen rondrijden in de wildparken doe ik het liefst en bij voorkeur met een 4x4 en een tent op het dak. Op Madagaskar na heb ik al onze bestemmingen 1 of meerdere keren bezocht gedurende verschillende tijden van het jaar. Het seizoen is erg bepalend voor wildlife, in onze zomer is het winter in zuidelijk Afrika en dat betekent begroeiing. Het team van Suid Afrika Reise werkt 100% samen met het team van Norge Reiser.