Wie zijn wij?

Suid Afrika Reise is in 2004 opgericht als zusterorganisatie van Norge Reiser dat sinds 2000 bestaat en ondertussen een reisorganisatie is, waar je niet meer omheen kunt als je naar Noorwegen wilt reizen. Door de goede contacten, die Rietje Baas, de oprichtster van Norge Reiser, heeft met wat touroperators in Zuid-Afrika, kon het niet uitblijven dat er eens een organisatie zou worden gestart, die reizen organiseert naar Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Op onze website staan veel voorbeeldreizen, maar in principe maken wij elke reis op maat zodat u de reis gaat maken die helemaal naar uw wensen is aangepast. Omdat wij minimaal één keer per jaar in Zuidelijk Afrika zijn, kunnen wij u uitstekende adviezen geven.


De broer van Rietje, Douwe Baas en zijn vrouw Marian, hebben, na enige bezoeken aan Zuid-Afrika, Namibië en Botswana helemaal hun hart verloren aan dit schitterende land. Wij waren, en zijn nog steeds, gek van Noorwegen, maar toch is dit land van de eerste plaats verdrongen door Zuidelijk Afrika. Al na 1 bezoek aan Zuid-Afrika, waren we helemaal verliefd op het land, de natuur, de cultuur en haar bevolking. Het is werkelijk een land met onbegrensde mogelijkheden en wij staan dan ook helemaal achter de uitdrukking dat Zuid-Afrika "de wereld in 1 land" is. Suid Afrika Reise is dan ook ontstaan uit liefde voor het land en reizen als hobby. Nadat we ook Namibië en Botswana hadden bezocht was het logisch deze landen aan ons aanbod toe te voegen. Wij zijn echte liefhebbers en willen dat graag aan toekomstige reizigers naar Zuidelijk Afrika overbrengen. Wij hebben dezelfde manier van werken als Norge Reiser, en willen onze reizen dan ook graag vanuit een persoonlijke benadering aanbieden. Dit doen wij in eerste instantie op de onpersoonlijke manier via het internet, maar door een afspraak bij ons thuis, willen wij graag een reis met u doorspreken om deze helemaal naar uw wens samen te stellen. Ook de erg uitgebreide routebeschrijving die wij u voor u samenstellen om tijdens uw reis door Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana te gebruiken, lijkt op de routebeschrijving van Norge Reiser en draagt ertoe bij dat u het land op een uitstekende en persoonlijke manier kunt ontdekken.

De tour operators waar wij mee werken zijn regionaal en zijn gespecialiseerd in de organisatie van individuele rondreizen als 'self-drive' en onder begeleiding van een eigen vaste gids. De 'self drive' tours (fly-drives) zijn reizen waarbij u uw eigen chauffeur bent en een uitgebreide routebeschrijving mee krijgt van de te rijden route terwijl wij de accommodaties en autohuur verder voor u verzorgd hebben. De begeleide reizen kunnen al geboekt worden vanaf twee personen in een personenauto tot maximaal 7 personen in een kleine bus, waarbij de gids dan de achtste persoon en chauffeur is.

Daarnaast organiseren wij diverse actieve vakanties, van wandeltochten door de schitterende natuur en wildparken tot 4x4 ritten die u langs de mooiste plekjes van dit fascinerende land voeren en een totaal belevenis van natuur en cultuur omvatten. Ook een paardrijd tocht hoort tot de mogelijkheden.

Onze partners in Zuid Afrika, Namibië en Botswana kunnen bogen op een jarenlange ervaring en streven naar een "verantwoord toerisme", niet alleen qua natuur, maar zeker ook op het sociale vlak. Dit betekent onder andere dat er geen gebruik zal worden gemaakt van keten hotels, maar meer persoonlijke, door eigenaars gerunde accommodaties, zodat het geld terug vloeit naar de lokale bevolking. Enige van de organisaties waar wij mee samen werken heeft de Fair Trade in Tourism toekenning gekregen, wat een hele prestatie is (slechts 63 aanbieders in Zuid Afrika hebben die toekenning gekregen).

Indien u geïnteresseerd bent in een rondreis van Suid Afrika Reise hoeft u niet eerst alle rondreizen op onze website te bekijken of een grote zoektocht op onze site te maken om te beslissen wat u wilt. U kunt ons eenvoudig een e-mail sturen met uw wensen, wij maken dan zo snel mogelijk een passende, vrijblijvende offerte. Om een indruk op te doen per provincie kunt u eens door het fotoalbum bladeren.

Douwe met leeuwenwelpDouwe Baas

Douwe heeft zijn hart verpand aan Zuid-Afrika en heeft vooral een grote liefde voor de Kalahari en Namibië. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Norge Reiser, waar hij zijn zus Rietje heeft ondersteund in het opzetten van een eigen reisorganisatie richting Noorwegen. Na het eerste bezoek aan Zuid-Afrika is zijn passie Noorwegen niet verdwenen, maar is wel naar de tweede plaats verdrongen voor zijn passie voor Zuidelijk Afrika. Hij is erg geïnteresseerd in natuur en cultuur en heeft een grote wens zoveel mogelijk duurzaam toerisme aan te bieden.

Marian in de OostkaapMarian Baas

Na enige twijfels of Zuid-Afrika het land is, dat ze zou kunnen aanbieden, was Marian na het eerste bezoek aan Zuid-Afrika in 1 keer om. Het land heeft alle mogelijkheden voor zowel natuur- als cultuur liefhebbers. De twijfels of je de dieren wel in de natuurlijke omgeving zou zien, als vaak foto’s doen vermoeden, blijkt echt zo te zijn. Je staat zo maar naast een paar impala’s te genieten, zonder enige moeite te moeten doen. Ook hebben bijvoorbeeld de Drakensberg en de Soutpansberg veel wandelmogelijkheden, waar zij met plezier wandelingen maakt. De combinatie van land en zee is heerlijk. Als je op reis bent doet er zich altijd wel een mogelijkheid voor om een paar dagen aan de kust te verblijven.


Andrew met luipaardAndrew Anderson

Andrew heeft 11 jaar voor de Natal Park Boards gewerkt in het natuurbeheer, waarvan 10 jaar in het Hluhluwe/Umfolozi Park, voordat hij Zulu Safari’s begon. Hij is een geregistreerde Gids met als specialiteit natuur en cultuur. Hij is groot liefhebber van het wild leven, maar heeft ook speciale interesses in Zulu Cultuur, medicinaal en traditioneel gebruik van planten en “bird watching”. Nu is zijn grootste belang African Insight, het samenwerkingsverband tussen meerdere reisorganisaties met als belangrijkste doel de aangeboden reizen zo duurzaam mogelijk aan te kunnen bieden.