Witsand Nature Reserve

Witsand Nature Reserve heeft erg wit zand in contrast met het rode zand van de Kalahari woestijn. Het gebied heeft de unieke structuur van het duin landschap.


Witsand Nature Reserve heeft erg wit zand in contrast met het rode zand van de Kalahari woestijn. Het gebied heeft de unieke structuur van het duin landschap.

Witsand Nature Reserve ligt tussen Olifantshoek en Uppington. Het is in 1994 uitgeroepen tot natuurpark en is ongeveer 3500 ha groot. Wit Sand betekent zoals het geschreven is Witsand.
Het zand is erg wit in contrast met het rode zand van de Kalahari woestijn. Het grootste gedeelte van het gebied heeft de unieke structuur van het duin landschap.

Het is een klein natuurpark maar is wel erg populair. Het 4 sterren kamp heeft een accommodatie voor ongeveer 60 gasten. 10 lodges met 3 slaapkamers die self-catering zijn, wel met airco. Een lodge is rolstoelvriendelijk. In elke lodge kunnen 6 personen slapen. Elke lodge heeft een badkamer en een open keuken/woon gedeelte. Verder is de keuken volledig ingericht, zijn er handdoeken en bedlinnen en buiten een open haard/barbecue. In de bungalows kunnen in totaal 20 gasten overnachten. Er zijn 3 kamers voor 4 gasten en 4 kamers voor 2 gasten. Bedlinnen is voor handen. Verder is er een winkel waar je niet veel kunt kopen alleen wat curiosa en drank zonder alcohol. Verder zijn de openingstijden van de ingang van 08h00 - 18h00. Er is geen telefoon bereik. U kunt geen benzine kopen in Witsand


Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat u in 21 dagen Zuid-Afrika op een andere manier beleven

Bekijk pagina