085 4010816  info@suidafrikareise.nl

!Xaus Lodge

!Xaus Lodge ligt in het Zuid Afrikaanse gedeelte van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park.


!Xaus Lodge ligt in het Zuid Afrikaanse gedeelte van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park.

!Xaus Lodge ligt in het Zuid Afrikaanse gedeelte van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park. Vanaf Xaus heeft u een schitterend uitzicht over een grote zoutpan met vlak onder de lodge een watergat, waar wild komt drinken.
De lodge bestaat uit een centraal gebouw met 12 individuele appartementen, die allemaal hun eigen terras hebben. In Xaus Lodge kunnen 24 personen overnachten. In het centrale gebouw is plaats voor de receptie, een gezellige lounge met een open haard en een goed uitgeruste bibliotheek, een winkeltje waar u veel handgemaakte Bushman kunst en snuisterijen kunt kopen, en een eetzaal. Vanuit de eetzaal heeft u een schitterend uitzicht over de zoutpan. Xaus Lodge beschikt ook over een zwembad.
U kunt ook met een gids naar het hart van de Kalahari, om het opnieuw opgerichte culturele Bushman dorp te bezoeken. Hier krijgt u uitleg over de San tradities en gewoontes. Ook kunt u hier lokale Bushman handenarbeid kopen. Er worden ochtend en avond safari’s georganiseerd. Ook bestaat er voor de gasten die langer blijven de mogelijkheid om 6-7 uur durende safari ritten te maken langs de droge vallei van de Auob Rivier. In de Kalahari leeft een grote verscheidenheid aan wild, van springbokken, gemsbokken en giraffes tot de minder veel, maar zeker aanwezige leeuw en luipaard. Vooral in de vroege ochtend kunt u veel verschillenden soorten roofvogels zien. U kunt de fascinerende zuidelijke sterrenhemel ontdekken door de aanwezige telescopen. Ook zonder telescoop kunt u al genieten van een schitterende sterrenhemel.Excursies en activiteiten: U kunt onder leiding van een gids een wandeling door de duinen maken. De San staan bekend om hun grote kennis en medicinale gebruik van planten.
De Lodge is gebouwd op grond dat door de overheid is teruggegeven aan de Khomani San (Bushman) en Mier gemeenschap. Het gehele project wordt dan ook in opdracht van deze gemeenschap gemanaged en ondersteunt financieel dan ook deze hele gemeenschap. Ook een groot gedeelte van het personeel komt uit de Khomani San en Mier bevolking uit deze buurt.Kijk ook hier eens naar:

A little Sossus lodge

A Little Sossus lodge ligt 35 km ten zuid-westen van Sesriem. Het is omringd door de Numib ,Tsaris en de Naukluft bergen met zicht op de duinen in het verre westen.

Bekijk pagina