Zambia

Landeninformatie Zambia

Landeninformatie Zambia

De grote toeristenmassa's hebben Zambia nog niet weten te vinden. U vindt in Zambia daardoor Afrika's meest ongerepte wildernissen en natuurparken. Vooral Kafue Nationaal Park, South Luangwa Nationaal Park en Lower Zambezi zijn de moeite waard om te ontdekken. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Victoria Watervallen.

Staatsvorm: Republiek 
Oppervlakte: 752.618 km² 
Inwoners: 15.972.000 (2017), 21.2 per km² (2017)
Religie: Christelijk 78%, islam, hindoeïsme, natuurgodsdiensten  
Hoofdstad: Lusaka 
Officiële landstaal: Engels
Klimaat: Tropisch klimaat. Tijdens de Zambiaanse wintermaanden liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden Celsius. In de zomermaanden kan dit oplopen tot 25 tot 30 graden Celsius. In de valleien kan het gemiddeld 10 graden Celsius warmer zijn.
Munt: Zambiaanse kwacha
Nationale feestdag: 24 oktober

U vliegt in 10 uur van Amsterdam naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Zambia grenst aan Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. U vindt in Zambia prachtige, ongerepte natuurparken. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte wouden en moerassen. In de natuurparken vindt u een grote diversiteit aan wild, zoals olifanten, nijlpaarden, zebra's en giraffes. Daarnaast is het Kafue Nationaal Park een goede plek voor het spotten van katachtigen, zoals luipaarden en cheeta's. 

De natuurparken zijn vrijwel allemaal gesloten tijdens het regenseizoen. Daarnaast bestaat er in deze periode een kans op tropische stormen. Om deze te vermijden zijn mei, juni, juli en augustus de beste maanden om naar Zambia te reizen. 

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van Zambia. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Zambia en diverse interessante plekken kunnen lezen.