Zambia Highlights gegidst - South Luangwa en Victoria Falls

Zambia Highlights gegidst - 9 dagen

South Luangwa NP Victoria Watervallen Lower Zambezi NP Gids / Privéchauffeur Gegidste safari's
 • South Luangwa NP
 • Victoria Watervallen
 • Lower Zambezi NP
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's

De reisbeschrijving

De reis Zambia Highlights is een fantastische reis die u mee neemt langs de hoogtepunten van Zambia: South Luangwa National Park voor wildsafari's te voet of per auto, de Zambezi rivier met mogelijkheden voor bijzondere activiteiten en de onvergetelijke Victoria Watervallen. Tijdens deze reis krijgt u de kans om kennis te maken met enige cultuur, maar vooral natuur in Zambia en uw dagen zo actief in te vullen als u zelf wenst.

Er zijn veel mogelijkheden om Zambia te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Afbeelding van Victoria Waterfalls Zambia 2

Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Lusaka

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Lusaka vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Lusaka vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Lusaka naar South Luangwa

  Aankomst en pick-up door de gids. Uw gids rijdt u naar uw accommodatie, het Croc Valley Camp in het South Luangwa Nationaal Park. Hier kunt u meerdere dagen genieten van de natuur door middel van verschillende safari's. U overnacht in een luxe tent of chalet.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   safari's

  • Bijzonderheden

   incl. vlucht

  Croc Valley Camp - South Luangwa Nationaal Park

  ...

  Het Croc valley camp is gelegen langs de Luangwa rivier en ligt net buiten het park. Het ligt op een heerlijk afgelegen plek en is voorzien van een zwembad, een bar, prachtige plek om te dineren en dat alles met uitzicht op de rivier. Het is niet ongewoon dat olifanten de rivier over steken. Er kan tevens gebruikt worden gemaakt van de hangmatten die op verschillende plekken in het kamp hangen. Er zijn verschillende mogelijkheden ten aanzien van activiteiten: van gamedrives tot wandelsafari’s, het bezoeken van een textielfabriek of een dierenopvang. Wat u er ook gaat doen, Croc Valley Camp zorgt voor een onvergetelijke belevenis.


  Vertoon meer

  South Luangwa Nationaal Park

  South Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidel ...

  South Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de grote Rift-vallei. Het wordt wel gezien als het beste safari park van Afrika. Het park ligt op zo'n 10 uur rijden vanaf de hoofdstad Lusaka. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het voortbestaan van de vallei is afhankelijk van de kronkelende Luangwa rivier, die vol zit met nijlpaarden, krokodillen en watervogels en die talrijke zijrivieren heeft.

  Wildlife
  Er is een overvloed aan dieren in dit park. Antilopen, gnoes en zebra’s worden gezien bij de rivieroevers en op de open savannes in het noorden. Hier bevinden zich ook de meeste safari-kampen. De modderige Luangwa rivier is de thuisbasis van nijlpaarden en krokodillen. De nijlkrokodil is 's werelds grootste reptiel. Hij kan maximaal 4 meter lang en wel 100 jaar oud worden. Tijdens de nacht gamedrives kunnen luipaarden en leeuwen die op jacht zijn worden waargenomen. Bavianen en vervet apen worden vaak gezien, maar ook de meer schuwere dieren zoals de das en civet kat kunnen worden gespot. De Afrikaanse wilde hond, die behoefte heeft aan een groot leefgebied, trekt gemakkelijk door dit park. De Thornicroft giraffes leven in dit park. Het is een van de 8 verschillende soorten giraffen die in Afrika leven. Ze hebben een donkere snuit en zijn iets kleiner dan hun neven en nichten. Zelfs de zebra’s zijn hier iets anders gestreept dan in andere gebieden in Afrika. In het park zijn meer dan 400 soorten vogels geteld. Enkele bijzonder mooie exemplaren zijn de Carmine bijeneters, ijsvogels, lila-breasted rollers, Bateleur adelaars, zadel-bek ooievaars, kraanvogels en visarenden. Het droge seizoen begint in april en eindigt omstreeks medio november. Vanaf eind september tot begin november zult u in South Luangwa de hoogste concentraties aan wild vinden. Maar dit is ook de heetste periode met dagtemperaturen die gemakkelijk de 40ºC kunnen overschrijden. 

  Activiteiten 
  Jeep, wandel, nacht en vogels safari's. South luangwa NP is bekend om haar begeleide wandelsafari's. Deze werden voor het eerst aangeboden in de Luangwa Valley en blijven de meest populaire manier om dit park te verkennen. U gaat op pad met een ervaren gids, een gewapende gameranger en een spoorzoeker. Met een beetje geluk ervaart u zelf hoe spannend het is op korte afstand de dieren te observeren in hun eigen leefomgeving.

  Accommodatie
  Er is een grotere verscheidenheid aan lodges.  Deze lodges liggen vaak aan de Luangwa rivier. 

  Seizoen
  Het regenseizoen loopt van december tot en met april. Het is dan warm ( middag temperatuur 28 ° C), vochtig en regenachtig met een overvloed aan insecten. Het South Luangwa National Park is ontoegankelijk tijdens het regenseizoen van december tot de laatste regens in ongeveer april. 
  Het koude droge seizoen loopt van mei tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. ‘S nachts daalt de temperatuur 8 ° C. 
  Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 35 ° C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt. 


  Vertoon meer
 • South Luangwa naar Livingstone

  Vanuit South Lunagwa vliegt u via Mfuwe Airport naar Lusaka en vervolgens naar Livingstone. In het "Hart van Livingstone" verblijft u in Zambezi Waterfront Lodge om meerdere dagen de Victoria Watervallen te bewonderen.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Bijzonderheden

   incl. transfer en vlucht

  Zambezi Waterfront Lodge

  Zambezi Waterfront Lodge staat bekend als het hart van Livingstone, Victoria Falls Zambia. Gelegen op slechts vier kilometer van de belangrijkste attractie, de Victoria Falls, is de ...

  Zambezi Waterfront Lodge staat bekend als het hart van Livingstone, Victoria Falls Zambia. Gelegen op slechts vier kilometer van de belangrijkste attractie, de Victoria Falls, is de lodge ideaal gepositioneerd om gebruik te kunnen maken van de vele activiteiten die worden aangeboden. Stroomopwaarts beschikt Zambezi Waterfront Lodge over 7 rietgedekte chalets. Enkele chalets kijken uit op de rivier en de overige bevinden zich in de koele, schaduwrijke en bosrijke omgeving. De chalets bestaan ​​elk uit 3 aparte kamers met eigen badkamer.
  Binnen het Mosi-O-Tunya National Park worden witte neushoorns, giraffen, impala's, zebra's, gnoes, buffels en een grote verscheidenheid aan vogels regelmatig waargenomen.

  Vertoon meer

  Victoria Watervallen

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1700 meter breed is, valt hier luidruc ...
  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1700 meter breed is, valt hier luidruchtig in een reeks van basalt kloven en werpt een mist op die van meer dan 20 kilometer afstand kan worden gezien. De Victoria Watervallen zijn het meest belangrijke kenmerk van het Victoria Falls National Park. Wanneer de Zambezi de hoogste waterstand heeft (meestal februari of maart), vormt zij het grootste watergordijn ter wereld. Tijdens deze maanden stroomt er meer dan 500 miljoen liter water per minuut door de waterval, die 1708 meter breed is. De hoogste val heet de Regenboogval aan de Zambia kant met 99 meter. Bij laag water in november kan de waterval teruglopen met een hoeveelheid van ongeveer 10 miljoen liter/minuut. De rivier is verdeeld in een reeks met elkaar in verbinding staande stromen. Hieronder zijn er diverse watervallen die voor het totale watergordijn zorgen. Ook ontstaan hierdoor steeds nieuwe kloven en is de waterval steeds in beweging. Sinds het omhoog komen van het Makgadikgadi meer, ongeveer twee miljoen jaar geleden, heeft de Zambezi Rivier kloven in het basalt gesleten.

  Activiteiten
  De Victoria Watervallen trekken veel 'extreme' sport liefhebbers; bungeejumpen vanaf de Zambezi brug, raften en bodyboarden zijn slechts een paar beschikbare mogelijkheden.
  Minder avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een wandeling door het Nationaal Park, waar uitstekende uitzichtplekken zijn gelegen. Het meest spectaculaire uitzicht op de watervallen heeft u vanuit een helikopter of een ultra-light vliegtuig. Een dergelijke  'Flight of Angels' is onvergetelijk!
  De Zimbabwaanse stad Victoria Falls was een levendige toeristische bestemming met tal van winkels, activiteiten, een casino en nachtleven. De politieke problemen in Zimbabwe hebben het leven echter ernstig aangetast. Een dagtour, georganiseerd door diverse accommodaties vanuit Kasane in Botswana, maakt het mogelijk de Victoria Watervallen te bezoeken zonder in Zimbabwe te moeten verblijven. De Zambiaanse kant is veel minder toeristisch en is daarom aantrekkelijk voor de bezoeker die meer van een natuurlijke en Afrikaanse omgeving houdt.

  Vertoon meer
 • Livingstone naar Lower Zambezi

  Via een binnenlandse vlucht naar Lusaka gaat u onderweg naar Kiambi Safari Lodge, waar verschillende wateractiviteiten tot de mogelijkheden behoren, zoals vissen op de tijgervis en kanoën of watersafari's.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Bijzonderheden

   incl. transfer en vlucht

  Kiambi Safari Lodge - Lower Zambezi

  Kiambi Safari Lodge is een eco-lodge gebouwd op een strategisch gekozen plek om onderdeel te kunnen zijn van de natuur en volledig op te gaan in het omringende landschap. Nabij de Kiambi Safari Lod ...

  Kiambi Safari Lodge is een eco-lodge gebouwd op een strategisch gekozen plek om onderdeel te kunnen zijn van de natuur en volledig op te gaan in het omringende landschap. Nabij de Kiambi Safari Lodge komen de Kafue en Zambezi rivieren samen. Kiambi is een fantastische plek om te vissen, te kanoën of om te genieten van een riviercruise. De lodge heeft chalets met airconditioning en luxe tentchalets met een dak van riet.

  Vertoon meer

  Lower Zambezi Nationaal Park

  Het Lower Zambezi Nationaal Park omvat ruim 4.000 vierkante kilometer natuur en ligt in he ...

  Het Lower Zambezi Nationaal Park omvat ruim 4.000 vierkante kilometer natuur en ligt in het zuiden van Zambia. Tegen de noordgrens van Zimbabwe aan met aan de overkant het Mana Pools National Park in Zimbabwe. De Zambezi Rivier stroomt dwars door deze parken heen en vormt de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Het meeste wild verzamelt zich in de vallei rond de rivier. De bergrug langs de noordzijde van de rivier bakent hun leefgebied op natuurlijke wijze af. De acacia bossen groeien tegen de heuvels op. De vallei wordt omringd door een prachtig decor van heuvels en bergen. Het is niet gemakkelijk het Lower Zambezi Park op eigen houtje te bereiken.

  Wildlife
  Langs de oevers ziet u olifanten, nijlpaarden, krokodillen, waterbokken en buffels. Tijdens een 4x4 safari kunt u hyena's, leeuw, luipaard, impala, zebra tegen komen. Er zijn zeer veel vogelsoorten, meer dan 400 soorten. Visarenden zweven boven het water en laten zich in een duikvlucht vallen als zij hun gewenste prooi in zicht hebben.

  Activiteiten
  Vanuit alle plekken kunt u kiezen uit de jeep-, boot-, wandel- en nachtsafari. Men kan hier vissen (tijgervissen) en met een kano de rivier op gaan. De vele zijkanalen en kleine eilandjes in de Zambezi Rivier zijn hier uitermate geschikt voor. Vanuit je kano zie je buffels, olifanten en ander wild van eiland naar eiland waden. Verder kunt u met een 4x4 door het park rijden.

  seizoen
  Het regenseizoen loopt van december tot en met april. Het is dan warm ( middag temperatuur 28 ° C), vochtig en regenachtig met een overvloed aan insecten.
  Het koude droge seizoen loopt van mei tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. ‘S nachts daalt de temperatuur 8 ° C.
  Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 35 ° C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt.

  De infrastructuur in het park is nog erg onderontwikkeld en nog niet echt ingespeeld op bezoekers. 

  Vertoon meer
 • Lower Zambezi naar Lusaka Airport

  Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Lusaka International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Vlucht Lusaka - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar a ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide routebeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
5 nachten inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
✓ 3 nachten inclusief ontbijt
✓ Transfers naar de accommodaties 
✓ Binnenlandse transfervluchten

Exclusief: 

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visum van Zambia ($50 in 2020)
- Reis- en annuleringsverzekering

Kijk hier ook eens naar

Rondreis Malawi & Zambia - strand en safari

Combineer de Afrikaanse wildsafari's in Zambia met een bezoek aan de eilanden en stranden in Malawi.

 • Lower Zambezi NP
 • South Luangwa NP
 • Malawimeer
 • Gegidste safari's
 • Privéchauffeur
 • Snorkelen
 • Kajakken
 • Duikbestemming
 • Strand
 • Blue Zebra Island
 • 11 dagen
 • Vanaf € 3630