085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Zuid-Afrika

Accommodaties Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Accommodaties Zuid-Afrika


Zuid Afrika is ongeveer 2 keer zo groot als Frankrijk en telt circa 44 miljoen inwoners. Dit is 35 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur. Zuid Afrika is waarschijnlijk op toeristisch gebied het meest bekend van de wildparken, maar heeft niet alleen veel aan natuur te bieden, maar ook heel wat cultuur. Zuid Afrika wordt niet voor niets de "Rainbow Nation" genoemd.
Het meest zuidelijke gedeelte bestaat voor het grootste gedeelte uit hoogvlaktes (velds) en heuveltjes (kopjes). Naar het westen worden de velds steeds lager, terwijl ze in noordelijke richting geleidelijk aan plaats maken voor de woestijnachtige Kalahari vlakte en de Limpopo vallei. In het oosten en het zuiden heeft het plateau een duidelijke rand, waarvan de Drakensbergen het hoogste zijn. Deze "wal" loopt plotseling af naar de kustvlakte van Natal. In het zuiden steekt de lagere wal uit boven de woestijnachtige vlaktes van de Kleine en de Grote Karoo, die bijna 600.000 km2 beslaan en van de oceaan worden gescheiden door kleine zandsteenachtige bergketens van oost naar west (Cape Folded Mountains) waarvan de Tafelberg bij Kaapstad in het westen de afsluiter is.
De bevolking is erg divers. Ten eerste zijn er de meest oorspronkelijke bewoners, de San (bosjesmannen), verder zijn er nog diverse andere oorspronkelijke bewoners, waaronder de Khoikhoi. Stammen die vanuit geheel Afrika-Zuid Afrika zijn binnengetrokken zijn de Xhosa, de Ndebele, de Shagaan, de Tsonga, de Sotho, De Tswana, de Venda, de Zoeloes en de Swazi. Vanuit andere continenten zijn diverse nationaliteiten Zuid Afrika binnengekomen, zoals vooral de Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten, Indiers en Joden. Verder maken Portugezen, Chinezen en Grieken deze Rainbow Nation kompleet.

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van deze diversiteit. Natuurlijk maken wij ook graag een voorstel voor een rondreis op maat die volledig op uw wensen aansluit.


!Xaus Lodge

Xaus Lodge ligt in het Zuid Afrikaanse gedeelte van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park.

Addo Restcamp

Addo restcamp in het Addo Elephant National Park bestaat uit 61 verschillende eenheden. Dit zijn chalets, rondavels, cottages en zelfs safari tenten.

Albizia House

Albizia House is een up market accommodatie met een relaxte sfeer gelegen aan de toegangsweg tot de majestueuze Sani Pass.

Augrabies Restcamp

Augrabies Restcamp ligt ongeveer 120 km. ten westen van Upington bij de Oranje rivier. Er zijn prachtige cottages aanwezig.

Avalone Guesthouse

Avalone Guesthouse is een 4 sterren guesthouse in St. Lucia met een mooie tuin. Uw Engels ontbijt wordt geserveerd op de patio uitkijkend over het zwembad.

Azalea B&B

Azalea B&B is een erg kleine B&B met slechts 2 kamers in Howick. De kamers zijn voorzien van eigen douche/toilet, TV, ventilator, vloerverwarming, minikoelkast en gratis Wifi.

Bakgatla Resort

Bakgatla Resort ligt in Pilanesberg National Park en biedt chalets en camping aan de voet van de Garamoga heuvel

Bakkers B&B

Bakkers B&B biedt garden cottages en kamers in een ontspannen en gastvrije sfeer. De B&B is gelegen in de stad Phalaborwa, vlak naast het Kruger National Park.

Bakubung Bush Lodge

Bakubung Bush Lodge is gelegen in het rustige hart van het Pilanesberg National Park waar de Big Five is te vinden.

Ballinderry Guesthouse

Ballinderry Guesthouse is een charmante, geheel gerenoveerde villa met rieten dak, in het hart van Robertson. Het gastenhuis telt 7 kamers, voorzien van alle comfort.

Berg en Dal

Berg en Dal is gelegen in het zuidwestelijke hoek van het Krugerpark, ongeveer 12 km van de Malelane Gate.

Bontle Restcamp

Bontle Restcamp biedt 38 kampeerplekken in het Marakele Nationaal Park

Buccaneers

Buccaneers is een klein 'dorp' voor, onder andere, backpackers. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa. Verwacht geen luxe.

Buffelsdrift Game Lodge

Buffelsdrift Game Lodge is een luxe prive wildpark in de Cango Vallei aan de voet van de Swartberg. U overnacht in luxe tenten met eigen badkamer en airconditioning met een schitterend uitzicht op de Klein Karoo.

Bulungula Backpackers

Bulungula Lodge - backpackers lodge op één van de mooiste plekken van Zuid-Afrika aan de Wild Coast

Camdeboo Cottages

Camdeboo Cottages ligt in het hart van het oude Graaff-Reinet, op de hoek van Bourke en Parliament Street, op loopafstand van de lokale bezienswaardigheden en voorzieningen.

Camdeboo restcamp

Camdeboo Restcamp met het Nqweba Camp in Camdeboo National Park, het NP dat ligt rondom Graaff-Reinet in de Oost-Kaap, heeft een klein restcamp met 4 ingerichte tenten en 15 campingplekken.

Cape Dutch Quarters

Cape Dutch Quarters is een groep van verschillende accommodaties, van B&B,s tot self catering accommodaties in Tulbagh.

Cape Paradise

Cape Paradise is gelegen aan de voet van de Tafelberg met een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafel baai. Cape Paradise heeft 5 prachtige kamers waarvan 4 met een veranda en 4 self catering appartementen.

Conville Farm

Iets buiten Aliwal North, aan de oevers van de Oranjerivier, ligt Conville Farm. Conville Farm is de ideale tussenstop als u op weg bent naar de Kaap.