Zuid-Afrika anders - Natuur

Zuid Afrika anders - Natuur -U bezoekt in 21 dagen onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen. Prijs op aanvraag


Zuid Afrika anders - Natuur -U bezoekt in 21 dagen onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen. Prijs op aanvraag

Tijdens onze Zuid Afrika anders - Natuur reis bezoekt u onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen, terwijl u ook de onbekende Karoo en de Provincie Oostkaap, de geboortegrond van Nelson Mandela bezoekt. Als u een reis wenst die wat meer gericht is op het zien van wild, kunt u onze andere ‘Anders dan Anders’ reis eens bekijken. U kunt ook gedeeltes van deze reis met een maatwerkreis combineren.


Dag tot dag beschrijving

Tijdens onze Zuid Afrika anders - Natuur reis bezoekt u in 21 dagen onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken. Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2: Golden Gate National Park afstand 355 km

Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

Afbeelding van Golden Gate De reis van gaat van Johannesburg naar het Golden Gate Park. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit camp is een kleine winkel aanwezig en het restaurant is bij het hotel op 300 meter afstand. Accommodatie: Golden Gate Glen Reenan Rest camp Maaltijden: Geen

+Dag 3 & 4: Lesotho - Maliba afstand 120 km

Maliba Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Maliba Mountain Lodge De reis gaat voordat u Lesotho binnenrijdt voornamelijk door de Free State.
Lesotho werd in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. Vanuit de overnachtingplaats Maliba Lodge kunt u mooie wandelingen maken door de bergen.
Accommodatie: Lesotho Maliba Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5 & 6: Lesotho - Malealea afstand 230 km

Malealea Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Malealea Lodge U reist naar uw volgende accommodatie in Lesotho waar u weer 2 dagen verblijft. Malealea werkt nauw samen met de lokale bevolking waardoor u goede mogelijkheden heeft om de Basotho bevolking te leren kennen.
Accommodatie: Malealea
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7 & 8: Graaff Reinet afstand 510 km

Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

Afbeelding van Graaff Reinet Ganora Guestfarm In Nieu Bethseda (45 km verwijderd van Graaff Reine) bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen.
Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en is een bezoek meer dan waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Ook kunt u vanuit hier naar de Valley of Desolation.
Accommodatie: Graaff Reinet Ganora Guestfarm
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9 & 10: Kirkwood (bij Addo) afstand 265 km

Lemon 3 Lodge Kirkwood

Afbeelding van Kirkwood Lemon3Lodge U rijdt verder door de Karoo richting Addo. U kunt vanuit Kirkwood het Addo Elephant Park bezoeken. Maar u kunt ook deel nemen aan de activiteit vanuit de lodge georganiseerd. Vanuit de accommodatie kunt u een tour maken naar de soepkeuken.
Accommodatie: Lemon 3 Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Cintsa afstand 355 km

Buccaneers - Chintsa West

Afbeelding van Chintsa Buccaneers Vandaag reist u door de Oostkaap. Via de studentenstad Grahamstown en Bisho komt u weer aan de kust bij Cintsa. U kunt hier heerlijk luieren, of andere strand activiteiten ondernemen aan de kust van de Indische Oceaan. U kunt hier door middel van een excursie kennis maken met de echte Xhosa cultuur.
Accommodatie: Cintsa Buccaneers
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13 & 14: Lusikisiki afstand 335 km

Mbotyi River Lodge Lusikisiki

Afbeelding van Lusikisiki Mbotyi Deze dag komt u door de provincie Ootkaap, hier wonen voornamelijk Xhosa. Dit is ook de geboortegrond van Nelson Mandela. U rijdt onder andere door Qunu en Mhtata.
Vandaag is een redelijke dagafstand naar Mbotyi, bij Lusikisiki. U heeft in de morgen eventueel nog tijd om met een gids de omgeving van Mhtata te bekijken en iets meer te weten te komen van het leven van Nelson Mandela, maar ook de omgeving van Mbotyi River Lodge is interessant genoeg om hier op tijd te zijn. Vanuit Mbotyi kunt u schitterende wandelingen maken naar mooie watervallen. Deze kunt u ook bezoeken met een 4x4 of te paard. Ook kunt u hier prettig relaxen aan het zwembad of op het strand.
Accommodatie: Mbotyi River Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15 & 16: Underberg afstand 240 km

Albizia House - Himeville

Afbeelding van Sani Pass 08 Vandaag is een relaxte dag en hebt u voldoende tijd om te genieten van de Drakensbergen voordat u naar Underberg doorrijdt. Misschien heeft u nog even tijd om de oude missiepost bij Reichenau te bezoeken. Vanuit Underberg zou u een schitterende 4*4 rit naar de Sani Pass in Lesotho kunnen maken. Dit is een geweldige ervaring. De route is niet met uw eigen auto te rijden of u moet een 4x4 auto hebben en ervaring moeten hebben deze te rijden. Deze excursie duurt ongeveer 6 uur. U gaat met gids in een 4x4 naar de top van de Sani pass op 2800 metr hoogte. Hierna neemt de gids u nog mee naar een dorp waar u kunt kijken hoe men daar leeft.
Accommodatie: Albizia house
Maaltijden: ontbijt

+Dag 17 & 18: Drakensbergen afstand 275 km

Didima Camp - Drakensberg

Afbeelding van Drakensberg Didima Camp U verlaat de omgeving van Underberg en maakt een mooie rit naar de meer in het noorden gelegen gedeelte van de Drakensbergen. U zou in Howick de Howick Waterval nog kunnen bezoeken. Deze is zeker de moeite van een bezoek waard en het landschap is prachtig.
In de Drakensbergen heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San rotstekeningen te bezoeken. Ook kunt u op eigen houtje rotstekeningen gaan bekijken.
U kunt overwegen om een Canopy tour te maken voordat u Howick gaat verlaten. Bij Didima is wel een restaurant aanwezig als ook een winkel.
Accommodatie: Didima Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Drakensbergen afstand 165 km

Witsieshoek Noordelijk Drakensbergen

Afbeelding van Drakensberg Witsieshoek U reis verder naar het noorden en verblijft hoog in de bergen bij Witsieshoek. Vanaf hier kunt u met een gids een schitterende wandeling maken naar de Sentinel Peak. U heeft op de heen of terug weg ook de mogelijkheid om het Golden Gate park nogmaals te bezoeken.
Accommodatie: Drakensbergen Witsieshoek exc'entree van Natuur Park.
Maltijden: ontbijt

+Dag 21: Vertrek afstand 355 km

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Vandaag verlaat u Zuid-Afrika voor uw vertrek terug naar Nederland. U heeft voldoende tijd om naar Johannesburg terug te rijden.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en Greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis logies/ontbijt 19 maal ontbijt
Huurauto Klasse C Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Golden Gate Highlands Park en Drakensbergen
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Bekijk pagina

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Bekijk pagina

Mountain Zebra Nationaal park

Mountain Zebra Nationaal park is een park waar nu bijna 350 exemplaren grazen op een gebied van ca. 6500 ha in de buurt van Craddock.

Bekijk pagina