Zuid-Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.


Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Zuid Afrika anders -Wild reis laat u veel zien van de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen. Verder bezoekt u de Provincie Oostkaap, de geboortegrond van Nelson Mandela. Om wild te zien verblijft u in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Eswatini. Als u een reis wenst die wat meer gericht is op de berggebieden van Zuidelijk Afrika, kunt u onze andere ‘Off the beaten tracks’ reis eens bekijken.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens onze Zuid Afrika anders -Wild reis bezoekt u het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensberg en de geboortegrond van Nelson Mandela. Safari's kunt u maken in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Eswatini.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken. Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Golden Gate afstand 355 km

Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

Afbeelding van Golden Gate De reis van gaat van Johannesburg naar het Golden Gate Park. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit camp is eenkleine winkel aanwezig en het restaurant is bij het hotel op 300 mtr. afstand.
Accommodatie: Golden Gate Glen Reenan Rest camp
Maaltijden: Geen

+Dag 4 & 5: Lesotho afstand 270 km

Malealea Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Malealea Lodge De reis gaat voordat u Lesotho binnen rijdt voornamelijk door de Free State.
Lesotho werd in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.
Accommodatie: Lesotho Malealea Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 6 & 7: Graaff Reinet afstand 510 km

Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

Afbeelding van Graaff Reinet Ganora Guestfarm Vandaag is een dag van contrasten. U verlaat het hooggebergte van Lesotho en reist door de uitgestrekte Karoo. U geniet van weidse landschappen met zo hier en daar een ‘koppie’, een watermolen en schapenboerderijen.
Accommoatie: Graaff Reinet, Ganora Guestfarm
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8: Beaufort West afstand 285 km

Lemoenfontein Game farm Beaufort West

Afbeelding van Beaufort West Lemoenfontein Vandaag rijdt u nog een dag door de Karoo. Uiteindelijk komt u uit in Beaufort West de bekende plaats in de Karoo. De thuisplek van Gert Vlok Nel een zanger die hierover prachtige liedjes heeft geschreven op zijn Zuid Afrikaans. Uw accommodatie is een oude schapenboerderij in het Karoo gebied, dat enige jaren geleden tot een schitterende wildpark is omgetoverd.
Accommodatie: Beaufort West Lemoenfontein
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9 & 10: Addo Elephant park afstand 390 km

Addo Restcamp - Addo Elephant Park

Afbeelding van Addo Elephant Park 04 U verlaat Beaufort-West en daarmee het echte Karoo semi woestijn landschap met de daarbij behorende vegetatie en dierenleven. U reist naar Kirkwood, bekend als het centrum van de citrus teelt in Zuid Afrika en natuurlijk van het Addo Elephant Park. Het Addo Elephant park is een van de mooiste parken van de Oostkaap. In het park leven alle dieren van de “Big 5” en het heeft het voordeel dat het zeker malaria vrij is.
Accommodatie: Addo Elephant Park
Maaltijden: geen

+Dag 11 & 12: Cintsa afstand 310 km

Buccaneers - Chintsa West

Afbeelding van Chintsa Buccaneers Vandaag reist u door de Oostkaap. Via de studentenstad Grahamstown en Bisho komt u weer aan de kust bij Cintsa. U kunt hier heerlijk luieren, of andere strand activiteiten ondernemen aan de kust van de Indische Oceaan. U kunt hier door middel van een excursie kennis maken met de echte Xhosa cultuur.
Accommodatie: Cintsa Buccaneers
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13 & 14: Port St Johns afstand 300 km

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 Deze dag komt u door de provincie Oostkaap, hier wonen voornamelijk Xhosa. Dit is ook de geboortegrond van Nelson Mandela. U rijdt door Qunu en eindigt aan de kust. De omgeving van Port St. John’s is interessant genoeg om hier op tijd te zijn. Vanuit hier kunt u schitterende wandelingen maken naar mooie watervallen. Deze kunt u ook bezoeken met een 4x4 of te paard. Ook kunt u hier prettig relaxen aan het zwembad of op het strand.
Accommodatie: Port St. Johns Umngazi
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15: Umdloti/Durban afstand 395 km

Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U heeft ruim de tijd om nog van het bijzondere landschap van de Oostkaap te genieten. Omdat het laatste gedeelte van de rit over 4 baanswegen gaat, heeft u vandaag ruim de tijd om bijvoorbeeld nog een strandwandeling te maken. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen met uitzicht op de Indische Oceaan. De 2de dag zou u nog kunnen overwegen om een stadstour door Durban te maken onder leiding van een gids.
Accommodatie: Umdloti, Drifters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 16 & 17: St Lucia afstand 220 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Vandaag heeft u de hele dag de tijd om St. Lucia te bereiken. In St. Lucia heeft u veel mogelijkheden. In het seizoen kunt u op walvissafari maar het iSimangaliso wetlands is ook erg mooi om te bezoeken. U kunt een boottocht maken op de rivier maar ook een safari maken langs de kuststrook.
Accommodatie: St Lucia Avalone
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18 & 19: Hluhluwe/Imfolozi afstand 85 km

Hilltop Camp - Hluhluwe Wildpark

Afbeelding van HluHluwe Hiltop Camp U rijdt rustig naar het Hluhluwe Imfolozi wild Park. Dit is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park. In Hilltop Camp kunt u ook safari’s onder leiding van een gids, begeleide wild wandelingen en, als de waterstand het toestaat, boottochten boeken. U verblijft in het Hiltop camp.
De tweede dag kunt u gebruiken om uw eigen game drive te rijden. Accommodatie: Hiltop camp excl. conservation fee
Maaltijden: ontbijt

+Dag 20: Swaziland afstand 210 km

Mkhaya Game Reserve

Afbeelding van Mkhaya 01 U rijdt vandaag via de Golela grenspost Eswatini binnen. U dient om uiterlijk 16.00 uur aanwezig te zijn bij de ingang van Mkhaya, waar u uw auto op een bewaakte parkeerplaats achterlaat en met een open safariauto al “gamedrivend” naar uw accommodatie wordt gebracht. U verblijft een dag in een van de wildparken van Swaziland, waar u diverse game-drives kunt maken.
Accommodatie: Eswatini Wildpark Mkhaya
Maaltijden: Ontbijt en diner en twee game drives

+Dag 21: Vertrek afstand 450 km

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Vandaag verlaat u Zuid Afrika voor uw vertrek terug naar Nederland. U heeft voldoende tijd om naar Johannesburg terug te rijden.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis logies/ontbijt 16 maal ontbijt, 1 maal diner
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Golden Gate Highlands Park, Addo Elephant Park, Hluhluwe/Imfolozi wildpark, Mkhaya wildpark
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en conservation fee bij Hluhluwe/Imfolozi


Kijk ook hier eens naar:

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Bekijk pagina

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Bekijk pagina

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Bekijk pagina

Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

Bekijk pagina

Ithala Park

Het Ithala Park ligt in het Noorden van Kwa zulu Natal.De grote aantrekkingskracht van dit reservaat is zijn ongerepte wildernis en gevarieerde landschap.

Bekijk pagina

Karoo Nationaal Park

Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.

Bekijk pagina

Mountain Zebra Nationaal park

Mountain Zebra Nationaal park is een park waar nu bijna 350 exemplaren grazen op een gebied van ca. 6500 ha in de buurt van Craddock.

Bekijk pagina