Zuid-Afrika anders - Wild - 21 dagen

Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Zuid Afrika anders -Wild reis laat u veel zien van de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen. Verder bezoekt u de Provincie Oostkaap, de geboortegrond van Nelson Mandela. Om wild te zien verblijft u in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in eSwatini. 

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.


Dag tot dag beschrijving


 • Johannesburg

  Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie. U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   Soweto fietstour
   bezoek Pretoria
   gegidste dagtour
   Apartheid Museum

  Sunrock Guesthouse

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer
 • Golden Gate Highlands National Park

  De reis van gaat van Johannesburg naar het Golden Gate Park. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit camp is een kleine winkel aanwezig en het restaurant is bij het hotel op 300 meter afstand.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  • Activiteiten

   wandelen
   paardrijden
   Basotho cultural village

  Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponeren ...

  Glen Reenen ligt aan de voet van de Maluti bergen ligt het Golden Gate Highlands Park. Het komt aan zijn naam door de briljante schaduwen door de zon van de zandsteen kliffen, speciaal de imponerende Brandwag rots.
  In het camp staan rondavels met elk een dubbel of twee eenpersoonsbedden, badkamer(douche) en keuken met basis uitrusting.
  En er is het Noord-Brabant Farm House, goed bewaard gebleven boerderij met keuken en badkamer mogelijkheden, een tweeslaper, een slaapbank en 3 eenpersoonsbedden. Faciliteiten verder op het park aanwezig voor algemeen gebruik. Een bar bij het hotel. Er is een winkeltje, zwembad en een restaurant.

  Vertoon meer
 • Lesotho

  Lesotho werd in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. De reis gaat voordat u Lesotho binnen rijdt voornamelijk door de Free State. Dit is écht Afrika.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   wandelen
   paardrijden
   cultural village

  Malealea Lodge Lesotho

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.
  Malealea Lodge heeft verschillende accommodat ...

  Vanuit uw overnachtingplaats Malealea kun je te voet of te paard de prachtige omgeving verkennen en kennismaken met de Basotho. Dit is écht Afrika.
  Malealea Lodge heeft verschillende accommodaties. Van rondavels tot  slaapkamers allemaal met badkamer en suite. Verder zijn er nog hutten met gemeenschappelijke faciliteiten. en er is nog een camping.

  Vertoon meer
 • Graaff Reinet

  Vandaag is een dag van contrasten. U verlaat het hooggebergte van Lesotho en reist door de uitgestrekte Karoo. U geniet van weidse landschappen met zo hier en daar een ‘koppie’, een watermolen en schapenboerderijen. In Nieu Bethseda (45 km verwijderd van Graaff Reinet) bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen. Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en is een bezoek meer dan waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Ook kunt u vanuit hier naar de Valley of Desolation.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   Camdeboo NP
   fossielen
   wandelen
   Valley of Desolation

  Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De gesc ...

  Ganora Guest Farm is slechts 7 kilometer verwijderd van het historische Nieu-Bethesda en het gekende Owl House. Deze werkende boerderij is een totaal andere belevenis dan dat u gewend bent. De geschiedenis van Ganora overspant zich over 270 miljoen jaar en biedt een schat aan fossielbeddingen en muurschilderingen van Bushmen. De gasten kunnen kiezen tussen self-catering of het eten van de aangeboden maaltijden op de boerderij. Enkele activiteiten dat u kunt doen zijn het spotten van vogels, mountainbiken, 4x4 tochten en meerdere wandelingen en bergbeklimmingen.

  Vertoon meer
 • Beaufort-West

  Vandaag rijdt u nog een dag door de Karoo. Uiteindelijk komt u uit in Beaufort West de bekende plaats in de Karoo. De thuisplek van Gert Vlok Nel een zanger die hierover prachtige liedjes heeft geschreven op zijn Zuid Afrikaans. Uw accommodatie is een oude schapenboerderij in het Karoo gebied, dat enige jaren geleden tot een schitterende wildpark is omgetoverd.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   Karoo NP
   safari's

  Lemoenfontein Game Farm - Beaufort West

  Lemoenfontein Game Farm ligt in de uitgestrekte Grote Karoo en dateert uit 1850. Het ligt dicht bij Beaufort West waar ook het Karoo Nationaal Park ligt. Lemoenfontein Game Farm is volledig aangepa ...

  Lemoenfontein Game Farm ligt in de uitgestrekte Grote Karoo en dateert uit 1850. Het ligt dicht bij Beaufort West waar ook het Karoo Nationaal Park ligt. Lemoenfontein Game Farm is volledig aangepast aan de moderne eisen, maar heeft nog steeds authentieke kenmerken zoals hoge plafonds en originele houten vloeren. De veranda biedt een panoramisch uitzicht over het landschap. De lodge is een rustgevende plaats voor hen die willen ontsnappen aan het stadsleven. De kamers ensuite hebben een TV, haardroger, thee en koffie faciliteiten. In het hoofdgebouw is een honesty bar, een lounge met open haard, een TV-lounge, een zwembad en braai/bbq mogelijkheden. Een activiteit dat u hier kunt ondernemen is een safari in de vroege ochtend of in de late namiddag om 23 verschillende soorten wilde dieren te spotten, zoals de giraffe, eland, kudu en zebra.

  Vertoon meer
 • Addo Elephant park

  U verlaat Beaufort-West en daarmee het echte Karoo semi woestijn landschap met de daarbij behorende vegetatie en dierenleven. U reist naar Kirkwood, bekend als het centrum van de citrus teelt in Zuid Afrika en natuurlijk van het Addo Elephant Park. Het Addo Elephant park is een van de mooiste parken van de Oostkaap. In het park leven alle dieren van de “Big 5” en het heeft het voordeel dat het zeker malaria vrij is.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  • Activiteiten

   safari's

  • Bijzonderheden

   incl. entree

  Addo Restcamp - Addo Elephant Park

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodaties: chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 km ...

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodaties: chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 km ten noorden van Port Elizabeth. Alle cottages en chalets liggen bij de waterplaats die in de nacht is verlicht. Er is een restaurant en winkel aanwezig. Ook is het mogelijk om zelf te koken in de accommodatie. 

  Vertoon meer
 • Cintsa

  Vandaag reist u door de Oostkaap. Via de studentenstad Grahamstown en Bisho komt u weer aan de kust bij Cintsa. U kunt hier heerlijk luieren, of andere strand activiteiten ondernemen aan de kust van de Indische Oceaan. U kunt hier door middel van een excursie kennis maken met de echte Xhosa cultuur.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  • Activiteiten

   Xhosa cultuur
   strand

  Buccaneers - Chintsa West

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uit ...

  Buccaneers is vooral bekend bij de backpackers, verwacht dus geen luxe. De accommodaties liggen verspreid in een woud aan de kust bij Chintsa en hebben een eigen badkamer, een privé veranda en uitzicht op zee. De Safaritenten zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Op loopafstand zijn er gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Er is een bar, een zwembad, een restaurant met lekkere pizza's en een Buccaneers pub.

  De volgende activiteiten kunnen er worden gedaan: paardrijden langs het strand, safari/game drives, fietsen en surfen.

  Vertoon meer
 • Port St. Johns

  Deze dag komt u door de provincie Oostkaap, hier wonen voornamelijk Xhosa. Dit is ook de geboortegrond van Nelson Mandela. U rijdt door Qunu en eindigt aan de kust. De omgeving van Port St. John’s is interessant genoeg om hier op tijd te zijn. Vanuit hier kunt u schitterende wandelingen maken naar mooie watervallen. Deze kunt u ook bezoeken met een 4x4 of te paard. Ook kunt u hier prettig relaxen aan het zwembad of op het strand.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   Nelson Mandela Museum
   wandelen
   paardrijden
   strand

  Umngazi River Bungalows

  Umngazi River Bungalows ligt op de helling aan de monding van de Umngazi rivier. Het is een resort met zes verschillende soorten bungalows, gelegen in het mooie natuur met uitzicht over de Wil ...

  Umngazi River Bungalows ligt op de helling aan de monding van de Umngazi rivier. Het is een resort met zes verschillende soorten bungalows, gelegen in het mooie natuur met uitzicht over de Wild Coast aan de Indische Oceaan. Vanuit hier kunt u heerlijke wandelingen maken, mangrove wetlands bezoeken, kanoën en vissen. Ook kunt u een dagtocht maken naar Mtata en Qunu, de geboorteplaats en laatste woonplaats van Nelson Mandela (Mtata ligt op 100 km van Umngazi). Een andere mogelijkheid is om te relaxen bij de Spa die hooggelegen op de heuvel ligt en daarom ook een schitterend uitzicht biedt.


  Vertoon meer
 • Umdloti/Durban

  U heeft ruim de tijd om nog van het bijzondere landschap van de Oostkaap te genieten. Omdat het laatste gedeelte van de rit over 4 baanswegen gaat, heeft u vandaag ruim de tijd om bijvoorbeeld nog een strandwandeling te maken. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen met uitzicht op de Indische Oceaan.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   strand
   snorkelen
   surfen

  Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

  Greenfire Lodge Dolphin Coast ligt op 20 minuten rijden ten noorden van Durban en is gelegen in het rustige dorpje Umdloti. Er zijn 12 kamers met tweepersoonsbedden, een veranda en uitzicht op ...

  Greenfire Lodge Dolphin Coast ligt op 20 minuten rijden ten noorden van Durban en is gelegen in het rustige dorpje Umdloti. Er zijn 12 kamers met tweepersoonsbedden, een veranda en uitzicht op zee. Er is een lounge gedeelte met bar waar het ontbijt wordt geserveerd. Verder zijn er enkele restaurants en kleine winkels in Umdloti. Ook is er een zwembad aanwezig. Als u van de Zuid Afrikaanse braai houdt zijn er mogelijkheden dat men dit voor u verzorgd.

  Vertoon meer
 • St. Lucia

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om St. Lucia te bereiken. In St. Lucia heeft u veel mogelijkheden. In het seizoen kunt u op walvissafari maar het iSimangaliso wetlands is ook erg mooi om te bezoeken. U kunt het khula village bezoeken maar een boottocht maken op de rivier behoort ook tot de mogelijkheden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   cruise op de lagune
   Khula village
   walvissafari
   strandactiviteiten

  Avalone Guesthouse - St. Lucia

  Avalone Guesthouse is een guesthouse met 10 tweepersoonskamers uitgerust met airco, een badkamer, extra lange bedden en koffie/thee faciliteiten. U kunt genieten van een Engels ontbijt geserveerd o ...

  Avalone Guesthouse is een guesthouse met 10 tweepersoonskamers uitgerust met airco, een badkamer, extra lange bedden en koffie/thee faciliteiten. U kunt genieten van een Engels ontbijt geserveerd op de patio uitkijkend over het zwembad. Avalone Guesthouse heeft een TV-lounge, een zwembad en een rustig theehuis in de tropische tuin. Enkele activiteiten die mogelijk zijn in de Indische Oceaan zijn: snorkelen, wandelen en vissen. Walvissen en schildpadden kijken is mogelijk in een bepaalde tijd van het jaar.

  St. Lucia is een drukke kustplaats in KwaZulu Natal. Vanuit St. Lucia kunt u verschillende excursies ondernemen. In het iSimangaliso Wetland Park leven nijlpaarden, krokodillen en veel vogels. U kunt hier boottochten en safari's maken. Het is tussen juni tot oktober de locatie om de Indische Oceaan op te gaan om walvissen te zien. Dichtbij St. Lucia ligt het Hluhluwe/Umfolozi Park. In dit park leven grote concentraties zwarte en witte neushoorns, maar ook leven er veel olifanten, leeuwen, buffels en overige wildsoorten in dit park.

  Vertoon meer
 • Hluhluwe/Imfolozi

  U rijdt rustig naar het Hluhluwe Imfolozi wild Park. Dit is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park. In Hilltop Camp kunt u ook safari’s onder leiding van een gids, begeleide wild wandelingen en, als de waterstand het toestaat, boottochten boeken. De 2de dag kunt u gebruiken om uw eigen safari's te rijdn.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   safari's

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee

  Hilltop Camp - Hluhluwe Wildpark

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de pe ...

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfecte plekken om s’ middags even de warmte te ontlopen. Het kamp heeft een zwembad en een korte uitgezette wandeling binnen de veiligheid van het kamp.
  De accommodatie bestaat uit chalets met 2 of 4 bedden. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Sommige chalets zijn volledig ingericht voor zelf verzorging en andere chalets hebben alleen maar thee/koffiemogelijkheden. Er zijn 20 twee persoons chalets met gemeenschappelijke keukens. Er zijn 7 twee persoons en 20 vier persoons chalets die zelf verzorgend zijn.

  Vertoon meer
 • eSwatini

  U rijdt vandaag via de Golela grenspost eSwatini binnen. U dient om uiterlijk 16.00 uur aanwezig te zijn bij de ingang van Mkhaya, waar u uw auto op een bewaakte parkeerplaats achterlaat en met een open safariauto al “gamedrivend” naar uw accommodatie wordt gebracht. U verblijft een dag in een van de wildparken van Swaziland, waar u diverse game-drives kunt maken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   safari

  • Bijzonderheden

   incl. 2 safari's o.l.v. een gids

  Mkhaya Game Reserve

  In het zuiden van eSwatini, het hart van het laagland, ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten. De dieren die vroeger in het wild leefden, ...
  In het zuiden van eSwatini, het hart van het laagland, ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten. De dieren die vroeger in het wild leefden, worden niet gehinderd door omheiningen en grenzen. Mkhaya is in 1979 ontstaan om de echte Nguni runderen te laten voortbestaan. Nu worden ook anderen soorten geholpen zoals zwarte neushoorn, sabel antilope, witte neushoorn en olifant.

  Mkhaya is genoemd naar de Acacia struik/boom. Zij gaan nu geen ongewisse toekomst meer tegemoet. Er staan er nog veel in het zuiden, meer naar het noorden is het voor een groot gedeelte zand vlakte. Veel dieren die men vroeger zag worden nu bedreigd met uitsterven. Fam. Reilly was zich bewust van dit gevaar en zo ontstond Mkhaya als plaats waar de dieren rustig kunnen leven.
  Al het verkeer in het park gaat met land rovers van de “Big Five Park”. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. Na een dag in de bush kunt u genieten van een ijskoud drankje onder de boom. U kunt ook ontspannen in uw bungalow en genieten van de natuur. Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen van eSwatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en kan het blijven bestaan.
  Alle 12 eenheden liggen apart in het woud en u kijkt uit over de droge rivierbedding. Ze zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Ook hebben ze elk en douche met wc. Neem een zaklantaarn mee want in de avond zijn er alleen maar lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit.

  Vertoon meer

  Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

  Vandaag verlaat u Zuid Afrika voor uw vertrek terug naar Nederland. U heeft voldoende tijd om naar Johannesburg terug te rijden.
  Vertoon meer


Inclusief & Exclusief

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis logies/ontbijt 
Huurauto Klasse C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Golden Gate Highlands Park, Addo Elephant Park, Hluhluwe/Imfolozi, Mkhaya wildpark
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief :
intercontinentale vlucht
conservation fee bij Hluhluwe/Imfolozi